Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Evoque 2018

16 серпня 2018

Британський Range Rover зробив унікальну пропозицію, запропонувавши Evoque у кузові кабріолет. Хоча традиційний позашляховик теж нікуди не дівся. Моделі, підтримуючи репутацію бренду, у будь-яку мить готові проїхатися бездоріжжям, хоча такої міці, як інші представники сімейства, не пропонують. Щоб не виникало жодних питань, у базу автомобілів увійшли повний привід і система «Terrain Response». На додачу компанія стверджує, що Evoque здатний перебратися через водойму, висотою 48 см. Усі сучасні моделі постачаються з чотирьохциліндровими турбодвигунами, включно з версією на 290 кінських сил комплектацій HSE Dynamic і Autobiography. Комплектації Range Rover Evoque SE, SE Premium, HSE, Landmark Edition та усі кабріолети отримали двигун на 240 коней. Пару силовим агрегатам складає автоматична коробка передач на дев’ять ступенів. Суперниками творіння Land Rover вважаються BMW X3 і Audi Q5.

Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Evoque 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте унікальне поєднання позашляховика з відкидним дахом, Land Rover Range Rover Evoque 2018 до ваших послуг. Більш традиційний варіант вразить фірмовою зовнішністю. Автомобілі чудово підходять шанувальникам всесвітньо відомих брендів з обмеженим бюджетом.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

Моделі Evoque невеликі, тому варто готуватися до обмеженого внутрішнього простору і не дуже місткого багажного відділення. Великим сім’ям автомобіль навряд чи підійде. Про третій ряд сидінь навіть мріяти не варто. Більше простору пропонують BMW X3, Audi Q5 і Mercedes GL.

Нове у 2018 році

У поточному році автомобіль вразить двома новими турбодвигунами. Моделі з більш потужним двигуном потішать агресивнішою стилізацією. У перелік опцій потрапила точка 4G Wi-Fi.

Враження від їзди

Сучасний Evoque - це повноцінний Land Rover з хорошими здібностями справлятися з примхами бездоріжжя. Режими дозволяють водієві підлаштовувати управління під вид поверхні. Виглядаючи на диво стильно, позашляховик не позбавлений вмінь більших родичів. При пересуванні по місту жорстка підвіска і точне управління з одного боку допомагають створити враження динаміки спортивного седана, з іншого додають загальної жорсткості. Необхідний запас потужності гарантують чотирьохциліндрові турбодвигуни. Хоча автоматична коробка на дев’ять ступенів інколи вагається при пониженні передачі. Кабріолет нічим не відрізняється від стандартного позашляховика, окрім відкидного даху, за рахунок якого його неможливо сплутати з іншим автомобілем.

Найкращі характеристики

Позашляховик Evoque залишається повноприводним на швидкості до 35 км/год, після чого переходить на передній привід для економії пального. При зниженні зчеплення система перенаправляє крутний момент на задні колеса. Система «Terrain Response» дозволяє водієві обрати необхідний режим управління при пересуванні по різним поверхням, на кшталт снігу, піску і грунту. Для покращення зчеплення змінюються налаштування дросельної заслінки, підвіски та інших систем.

Система кругового огляду Evoque - це як всеосяжна камера. Чотири камери забезпечують 360о огляду, перенаправляючи картинку на 10.2-дюймовиий сенсорний екран. Система стане у нагоді при виконанні маневрів, паркуванні та їзді по бездоріжжю.

Детально про автомобіль Range Rover Evoque

Інтер’єр

Хоча Evoque є однією з найдоступніших моделей компанії, вона гарантує типову елегантність, високоякісні матеріали і відмінне співвідношення деталей, притаманних бренду. Передні сидіння тішать високим рівнем комфорту. Між тим, задні сидіння не можна назвати просторими. Об’єм багажного відділення становить 0.6 м3, що не є ні найкращим, ні найгіршим показником класу. У інформаційно-розважальної системи InControl Touch Pro є шанувальники і недоброзичливці, натомість аудіосистема «Meridian» подобається всім. Класним елементом став перемикач, який з’являється на консолі із запуском двигуна. Кабріолет вміщує лише чотирьох людей і не тішить вантажним простором.

Екстер’єр

З високим, тупим носом і короткими обвісами компактний Evoque сильно нагадує Range Rover або Range Rover Sport. У дизайні вдало поєдналися зухвалість і агресивна пропорційність. Складається враження, що похилий дах завис над кузовом завдяки чорним стійкам даху. Харизми додають розширені арки і великі колеса. Передня частина відмітилася гоночним бампером і вентиляційними отворами як у суперкару. У профіль кабріолет нагадує купе. У складеному стані дах майже не помітно.

Базова комплектація

Усі моделі стандартно постачаються з повним приводом, системою «Terrain Response», системою допомоги при старті на схилі та системою підтримки обраної швидкості при русі по бездоріжжю. У базу увійшла інформаційно-розважальна система InControl Touch, так само, як чисельні елементи комфорту і допомоги. Модель початкового рівня SE отримала: шкіряні сидіння з електроприводом, 8.0-дюймовий сенсорний екран, 18-дюймові колеса і передні/задні сенсори паркування.

Опційне обладнання

Усі моделі, вищі за SE і SE Premium, стандартно отримали навігацію і сервіси «InControl Pro», з доступними підігрівом передніх сидінь і 19-дюймовими колесами. Перейшовши до моделі Range Rover Evoque HSE Dynamic, покупець отримає: систему адаптивного управління підвіскою «Adaptive Dynamics», кермо, оздоблене шкірою Oxford, 14 режимів налаштування передніх, шкіряних сидінь та інформаційно-розважальну систему InControl Touch Plus. Окремо доступними є моніторинг сліпих зон з функцією «Reverse Traffic Detection» та освітлення салону, яке водій налаштовує відповідно до настрою. Топова модель Autobiography постачається з адаптивними головними фарами, алюмінієвим оздобленням та аудіосистемою «Meridian» на 17 динаміків і 825 Вт потужності.

Під капотом

Базовий двигун Range Rover Evoque пропонує 240 кінських сил і 340 Нм. Компонується він автоматичною коробкою передач на дев’ять ступенів. Розгін до сотні відбувається за 7.6 секунд. Витрата пального становить 10.3 л/100км у міському, 6.4 л/100км у заміському та 7.8 л/100км у змішаному циклах. Бажаючим отримати більше, варто розглянути 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 290 кінських сил і 400 Нм. Сотні позашляховик досягає за 6.4 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 9.6 л/100км у місті, 6.5 л/100км за його межами і 7.6 л/100км у середньому. Пару двигуну складає та сама коробка передач.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Fiat 500L 2018
Огляд тест-драйву: Fiat 500L 2018
Огляд тест-драйву: Chevrolet Suburban 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Suburban 2018