Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz G-Class 2019

21 квітня 2020

Абсолютно новий Mercedes-Benz G-Class представлений у двох версіях - 500 і AMG 63. Остання є більш потужною альтернативою стандартної моделі. Новий і масивний G500 зберіг коробкоподібний профіль і мало чим відрізняється від попередників. Mercedes стверджує, що лише три елементи залишилися без змін: ручки дверей, покришка запасного колеса і омивачі фар. Що стосується оновлень, то найперше, про що хотілося б сказати, це всюдихідний Mercedes отримав потужніше рамне шасі з незалежною передньою підвіскою. Три диференціали з самоблокуванням (передній, центральний і задній) надають впевненості при підкоренні бездоріжжя. Більш того, новий G-Class втратив приблизно 170 кг, завдяки оновленним матеріалам і легшому корпусу. Основна частина конструкції тепер виконана зі сталі, але крила, капот і двері алюмінієві. Суперниками моделі вважаються: Land Rover Range Rover, Jeep Wrangler, Lexus LX 570 і Toyota Land Cruiser.

Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz G-Class 2019

Вам сподобається 

Навіть зважаючи на військове минуле і легендарну всюдихідність, новий Mercedes-Benz здатний вражати неймовірною вишуканістю. Позашляховику байдуже на навколишні умови, він скрізь почувається як вдома. Якщо вам до вподоби поєднання високопродуктивності та унікального зовнішнього вигляду - Mercedes-Benz G-Class 2019 року вам підходить.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви надаєте перевагу плавним лініям дизайну кузова, масивний G-Class з фірмовими формами не для вас. Не підійде цей всюдихід і тим, хто переймається витратою пального.

Нове у 2019 році 

Абсолютно все! Великий G-Class оновили від шасі до рами, не забувши про передню підвіску. За потужність G500 відповідає 4.0-літровий турбодвигун V8 потужністю 422 кінських сили, пару якому складає дев’ятиступінчаста автоматична коробка передач. 

Враження від їзди 

З новим Mercedes-Benz в принципі не виникне проблем при їзді по шосе чи виконанні маневрів обгону. Тішать плавні переходи автоматичної коробки з дев’ятьма передачами. При значнішому навантаженні, між тим, переходи стають помітнішими. Рульове управління з електричним підсилювачем вражає легкістю при паркуванні, але стає жорсткішим на шосе, що і не дивно для такого великого автомобіля. Приємно, що навіть з урахуванням висоти G-Class, крен корпусу зведено до мінімуму, все завдяки підвісці зі стабілізаторами. Пласке лобове скло, одна з характерних рис, відкриває чудовий вид на дорогу, а видатні крила, увінчані великими вказівниками повороту, допомагають водію орієнтуватися щодо передніх кутів. Єдиним недоліком такої стилізації став помітний шум вітру. Що стосується можливостей, то позашляховик Mercedes-Benz G-Class вважається одним з найбільш здібних у класі. З трьома диференціалами з самоблокуванням, великим запасом потужності і відмінною підвіскою підкорення бездоріжжя перетворюється на задоволення.

Найкращі характеристики 

За допомогою трьох кнопок на панелі можна блокувати кожен з трьох диференціалів, але лише у порядку від центрального до переднього. Така особливість дозволяє G500 підніматися найбільш неприступними схилами.

Модель 2019 року отримала п’ять режимів управління: Slippery, Individual, Comfort, Sport і Sport+. Зважаючи на їх кількість, і зміну реакції двигуна, трансмісії, управління і контролю стабільності, можна стверджувати, що водій підлаштовує автомобіль під себе.

Детально про автомобіль Mercedes-Benz G-Class

Інтер’єр 

У новому G-Class внутрішньому оздобленню салону було приділено чимало уваги, що добре помітно на прикладі використання високоякісної шкіри і дерев’яних вставок. Тішить той факт, що Mercedes зберегли поручень для переднього пасажира. Багатьом сподобається наскільки вдало традиційні прилади були замінені на легкий для зчитування цифровий екран. Панель, на якій розмістили чотири виразних вентиляційних отвори, отримала кнопку запуску двигуна та інтегральний аналоговий годинник. Нові моделі стали на 5.0 см довшими, на стільки ж збільшилися колісна база. Дана зміна позитивно відобразилася на внутрішньому просторі. Бонусом нового салону стане можливість скласти заднє сидіння у співвідношенні 60/40.

Відео тест-драйв Mercedes-Benz G-Class 2019 року

Екстер’єр 

Бренд добре почаклував над зовнішністю G-Class. Новий Mercedes-Benz G-Class не зрадив своїй традиційній формі. Перед нами все ще автомобіль з військовим корінням, який неможливо переплутати з ніяким іншим. Елементи типу плаского лобового скла, виразні петлі дверей і запасне колесо додають відчуття чогось знайомого. Крім того, новим моделям вдалося зберегти класичні пропорції, хоча вони і стали більшими. Масивності образу додає високо розміщена, циліндрична решітка радіатора. 

Базова комплектація 

В якості базових складових нового Mercedes виступають: турбодвигун V8, стандартна система повного приводу з трьома диференціалами, світлодіодні передні і задні фари, Apple CarPlay/Android Auto, панорамний люк, камера на 360о, камера з кутом огляду в 360 градусів, система допомоги при екстреному гальмуванні, система утримання автомобіля на смузі руху та п’ять режимів управління. 

Опційне обладнання 

Новий Mercedes-Benz доступний з пакетом «Exclusive Interior», який додає стьобану шкіру «Nappa», обшивку даху «Designo» і передні сидіння з функцією масажу. Окремо пропонується комплект AMG з відповідною стилізацією кузова, розширеними арками коліс, спортивною вихлопною системою і гальмівними супортами. Пакет «Night» пропонує зовнішні дзеркала, додаткова покришка, решітку радіатора і колеса чорного кольору, плюс тоновані фари і сигнали повороту. 

Під капотом 

Модель Mercedes-Benz G-Class 500 потішить 4.0-літровим турбодвигуном V8 потужністю 422 кінських сили і 610 Нм. Компонується він автоматичною коробкою передач на дев’ять ступенів. Привід повний. Розгін до сотні відбувається за 5.9 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 14.9 л/100 км у міському, 9.8 л/100 км у заміському і 11.7 л/100 км у змішаному циклах. Модель AMG 63 може похвалитися 4.0-літровим турбодвигуном V8 потужністю 585 кінських сил і 850 Нм. У пару йому дісталася та сама коробка передач. Сотні позашляховик досягає за 4.5 секунди, витративши 13.2 л/100 км у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jaguar I-Pace 2019
Огляд тест-драйву: Jaguar I-Pace 2019
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLA-Class 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLA-Class 2019