Огляд тест-драйву: Rolls-Royce Phantom 2017

26 січня 2018

Rolls-Royce Phantom є «довгожителем» автомобільної промисловості. Вперше представлений більше 90 років тому, Phantom прийшов на зміну Silver Ghost, і багато років по праву вважається «кращим автомобілем у світі». З того часу Phantom випускався на будь-який «смак і колір» - від каретоподібних моделей, таких же ультрасучасних і високотехнологічних, як бабусин самовар на дровах, до варіантів, які увібрали в себе останні досягнення світу технологій. Особливо в період з 60-х до 90-х років, Фантоми помітно відрізнялися від автомобілів свого часу величністю, що властива королям. При цьому моделі Phantom всіх поколінь були зроблені на совість і незмінно зберігали приголомшливі пропорції.

Огляд тест-драйву: Rolls-Royce Phantom 2017

Останній Phantom VIII, в назві якого вживаються химерні римські цифри, що підкреслюють багату спадщину моделі, дуже нагадує свого чудового попередника сьомого покоління, принаймні, на перший погляд. Насправді автомобіль став більш витонченим - чого тільки варта фірмова решітка радіатора, яка припинила існувати відокремлено і тепер є частиною кузова, а також більш похиле скло заднього виду й оновлені механічні елементи.

Phantom знаходиться на вершині автомобільного світу і є чи не єдиним його мешканцем. Вартість автомобіля відповідає його розкоші, яку зможе подолати зовсім не кожен гаманець. Phantom представлений в кузовах купе, седан і кабріолет Drophead Coupe, в кожному з яких автомобіль підтверджує зароблене протягом багатьох років добре ім'я Rolls-Royce. Всі варіанти виконані з індивідуальною дизайнерською задумкою, особливу увагу відведено деталям. Візитною карткою всіх поколінь Rolls-Royce Phantom двері як у є лімузинів, при виході з яких відчуваєш себе суперзіркою, яка ефектно ступає червоним хідником.

Інтер'єр

За кермом Phantom відчуваєш себе інакше - як ні в жодному іншому автомобілі. Це немов літати, але, не відриваючись від землі. Rolls-Royce Phantom виглядає вражаюче як зовні, так і всередині. У кожній деталі салону відчувається щось магічне. Елементи механізму перемикання передач виконані з металу, сидіння, підлокітники і нижні стійки оснащені функцією підігріву. Виділяється із загальної картини сенсорний екран, але консерватори можуть бути спокійні - для них залишили поворотний контролер, за допомогою якого як і раніше здійснюється керування системою клімат-контролю. Він простий у використанні, до того ж, служить нагадуванням про те, що після закінчення «гонки озброєнь», користувачі все ж таки віддають перевагу практичній класиці.

Своїм виглядом автомобіль піднімає вимоги до розкоші. Матеріали оздоблення обрані гідні: високоякісне дерево, прошита вручну шкіра, метал в обшивці салону. Увага до дрібниць демонструє справжню майстерність, з якою був розроблений інтер'єр автомобіля.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Екстер'єр

І хоча за основу нинішньої моделі взята версія далекого 2003 року, зовні автомобіль не виглядає застарілим, і, взагалі, складається враження, що він існує поза часом. Незважаючи на пенсійний вік, Phantom залишається досить просунутим в технічному плані. У його розпорядженні є паркувальні радари, системи контролю тяги і стійкості автомобіля та опціонні передні та задні камери. Його слабкими сторонами можна назвати керованість і маневреність, але й на них можна закрити очі з огляду на габарити майже як у Chevrolet Suburban і споряджену масу в 2700 кг.

Phantom має довгий список стандартних функцій, а все те, що відсутнє, можна за бажанням додати за окрему плату. Індивідуальне лакофарбове покриття, диски, обшивка стелі в салоні, кермо, міні-бар будь-яке або майже будь-яке побажання враховується, щоб Phantom міг максимально відповідати вашому уявленню про ідеальний автомобіль. Межі можливого визначаються тільки уявою і товщиною гаманця.

Технічні характеристики

Значним технічним оновленням став новий 6.75-літровий двигун, за основу якого було взято покращений 12-циліндровий мотор від Rolls-Royce Ghost. На відміну від старого двигуна без наддування, новий V12 використовує систему турбонаддування з двома турбокомпресорами для підвищення продуктивності і крутного моменту на низьких обертах. Двигун миттєво реагує на команди водія, працює гладко і неймовірно тихо як для електродвигуна. Хіба що при сильному прискоренні він може нагадати про своє існування. З потужністю 453 кінських сили, яка передається на задні колеса, і 720 Нм крутного моменту автомобіль складно назвати слабким, але за показниками він явно відстає від свого брата Ghost. Проте, цього цілком вистачає Phantom, щоб за 6 з гаком секунд з місця розігнатися до 100 км/г. На автомобіль встановлена 8-ступінчаста автоматична коробка передач, яка дозволяє економити паливо, не втрачаючи потужності.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Tesla Model S 2017
Огляд тест-драйву: Tesla Model S 2017
Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Evoque 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Evoque 2017