Огляд тест-драйву: Toyota RAV4 2022

24 січня 2022

Toyota RAV4 2022 залишається одним з улюблених невеликих позашляховиків. Він приваблює містким салоном, плавністю ходу та простим керуванням. Це автомобіль, в який хочеться сісти та їхати. 

Купити новий автомобіль Тойота РАВ4 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Toyota пропонує широкий вибір комплектацій салону для РАВ4 2022, тому є висока ймовірність, що ви знайдете свій ідеальний кросовер. Є комфортна для гаманця базова модель, топова версія з "повним фаршем", RAV4 Adventure зі злегка агресивним зовнішнім виглядом, а також TRD Off-Road, до якого додані вседорожні шини та спеціальне налаштування підвіски. Ці комплектації не перетворюють РАВ4 на Jeep Wrangler, але дають йому більше можливостей, ніж більшості інших невеликих позашляховиків. 

Нове в 2022 році

Новий кросовер Toyota RAV4 отримує незначні оновлення в 2022 році: 

  • фари агресивного стилю тепер доступні для всіх моделей, крім базової LE, 
  • новий колір Calvary Blue розширює палітру фарбування кузова,
  • світлодіодні протитуманні фари стають стандартними для XLE Premium, Limited та TRD Off-Road.

Кому варто купити?

RAV4 – серйозний претендент на місце у вашому гаражі, якщо ви шукаєте універсальний автомобіль для поїздок на роботу, подорожей невеликою родиною або просто для повсякденного використання. Додаткові аргументи, щоб купити Тойота РАВ4 2022: щедрий набір опцій та економна витрата пального. 

Нове чи б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Зміни для моделі 2022 мінімальні. Зважаючи на несерйозні оновлення, є сенс пошукати Тойоту РАВ4 на автобазарі.

Toyota RAV4 або Toyota RAV4 Hybrid

Гібрид Тойота РАВ4 2022 має багато спільного з бензиновою версією: список функцій, відмінна якість збірки, об'єм пасажирського та вантажного простору. Ці Toyota відрізняються продуктивністю. RAV4 Hybrid почувається трохи спритнішим і пропонує версію зі спортивно налаштованою підвіскою. З гібридом ви заощадите на паливі, порівняно зі стандартним RAV4. Зрештою, вибір залежатиме від того, чи готові ви витратити на придбання RAV4 Hybrid на кілька тисяч доларів більше, щоб у перспективі заощадити на бензині. Ціна на звичайний новий Toyota RAV4 2022 в Україні стартує з $30 000, на гібридну версію - з $41 000.

Toyota RAV4 або Honda CR-V

Хонда CR-V - топовий компактний SUV. Автомобіль пропонує понад 2124 л у багажнику, що перевершує основних конкурентів у своєму класі. Утримувати лідерство допомагають просторий другий ряд та висока якість інтер'єру. Двигун з турбонаддувом швидко розганяє CR-V і вимагає приблизно стільки ж палива, скільки мотор RAV4. Найяскравіші недоліки Honda - це короткий список функцій базової моделі і кілька незручних елементів управління на додатковому сенсорному екрані. Однак цього недостатньо, щоб применшити його спільну привабливість.

Салон

Позашляховик RAV4 вміщує п'ятьох людей. Водій насолоджується гарною оглядовістю у всіх напрямках. Салон радує простором та зручними сидіннями. Хоча у деяких відгуках відзначають некомфортність крісел у довгих поїздках. 

Інтер'єр Toyota RAV4 2022 виглядає стильним та якісно зібраним. Вся кабіна здається солідною. Вищі комплектації традиційно висококласніші за початкові версії, але салон Toyota RAV4 2022 все одно не відповідають деяким люксовим конкурентам.

Вантажний відсік нової Toyota RAV4 2022 чи не найбільший у своєму класі. Ви отримуєте 1061 л з вертикальними задніми сидіннями та 1976 л зі складеними. Спереду в салоні є безліч полиць та ящиків для різноманітного приладдя для подорожей. Якщо ви плануєте буксирувати, деякі версії RAV4 можуть тягнути до 1587 кг. Цей показник вищий за середній для невеликого позашляховика.

Інтерфейс RAV4 поєднує сенсорний екран і фіксовані кнопки. Систему легко освоїти, не звертаючись до посібника користувача. Але навіть незважаючи на те, що RAV4 відносно новий, графіка сенсорного екрану виглядає застарілою. Звукова система працює досить добре, але в ній немає нічого особливого. Ви отримуєте стандартну інтеграцію смартфонів Apple CarPlay та Android Auto. Це теж добре, оскільки рідне програмне забезпечення Toyota Entune залишається незграбним.

Відео тест-драйв Toyota RAV4 2022 року

Технічні характеристики

Характеристики Toyota RAV4 2022 однакові для всіх комплектацій. Під капотом у позашляховика чотирициліндровий двигун потужністю 203 кінські сили в парі з восьмиступінчастою АКПП. Кількість коней досить велика для базового двигуна в класі, і в цілому це призводить до задовільного прискорення. Авто набирає перші 100 км/год за 8,4 секунд.

Однак, коли ви натискаєте на педаль газу, двигун голосно й грубо гуде. Реакція трансмісії теж неоднозначна: вона “любить” працювати на високих передачах для економії пального, і тому може коливатися при перемиканні на низьку передачу, коли потрібна потужність. 

Що дійсно радує, так це витрата палива Toyota RAB4:

  • 8,7 л/100 км у місті,
  • 6,7 л/100 км на шосе.

Ці цифри є відмінними показниками для передньопривідного компактного позашляховика. Повнопривідні моделі витрачають приблизно 9,4/7,4 л/100 км у місті та за містом відповідно. 

Toyota також пропонує економніші RAV4 Hybrid та RAV4 Prime плагін-гібрид. 

Ця Toyota поєднує хорошу керованість з комфортною поїздкою. Кросовер холоднокровно проходить повороти і демонструє невеликий крен кузова. Підвіска з легкістю поглинає великі нерівності дороги, хоча неабияка кількість сторонніх шумів все ж таки проникає в салон. 

RAV4 здатний на легке бездоріжжя. Він має дорожній просвіт до 218 мм та доступні корисні функції (передня захисна пластина, система контролю спуску). Модель TRD Off-Road може похвалитися унікальним налаштуванням підвіски. Існує кілька режимів для різної місцевості, а в повнопривідних версіях доданий параметр "Сніг". 

Безпека

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США присвоїла Toyota RAV4 2022 року загальний рейтинг безпеки 5/5 зірок.

Розміри та вага 

RAV4 має довжину 4,6 м. Його споряджена маса коливається від 1528 до 1657 кг.

Можливі комплектації

Toyota випускає RAV4 2022 в шести комплектаціях: LE, XLE, XLE Premium, Adventure, TRD Off-Road та Limited. Кожна модель оснащена чотирициліндровим двигуном та восьмиступінчастою коробкою-автомат. Доступний як передній, так і повний привід.
На авторинку AutoMoto.ua ви знайдете Toyota RAV4 нового покоління, зокрема свіжу модель 2022 року, та версії з пробігом.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW 4 Series 2022
Купити новий автомобіль БМВ 4 серії 2022 року на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Ніссан Сентра 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Sentra 2022