5 найпродуктивніших електромобілів 2022 року

24 серпня 2022

Нове покоління електромобілів швидко стало еталоном продуктивності в кожному сегменті. Електромобілі впевнено руйнують своїх конкурентів із ДВС з точки зору продуктивності та швидкості. Яскраві приклади цього – 5 моделей EV з топовими характеристиками.

BMW i4 M50

BMW i4 M50 оснащений двомоторною електричною силовою установкою, яка видає 536 к.с., що супроводжуються вражаючим крутним моментом 795 Нм.

BMW вказує, що i4 буде розганятися до 100 км/год приблизно за 3,7 секунди. Електричний седан оснащений батареєю ємністю 83,9 кВт/год, і, за словами виробника, цього достатньо для пробігу приблизно від 367 до 435 км. Знову ж таки, діапазон пристойний, але не карколомний. BMW чудовий у плані керованості, особливо завдяки розподілу ваги майже 50/50.

Інтер'єр також є чудовим місцем для проведення часу завдяки величезному вигнутому дисплею, який керує останньою ітерацією BMW iDrive і з'єднує панель приладів з інформаційно-розважальним екраном. За винятком футуристичного екрану та проекційного дисплея, в салоні легко впізнається типовий BMW з його консервативним стилем.

Ауді е-трон GT

Ефектний зовнішній вигляд Audi e-tron GT поєднується з таким же крутим інтер'єром та однією із найкращих в автомобільній промисловості якістю збірки.

E-tron GT також відрізняється потужністю – 522-сильний режим Boost розганяє вас до 100 км/год всього за 3,9 секунди. Електрокар оснащений батареєю ємністю 93 кВт/год, яка забезпечує запас ходу приблизно 383 км. Крім того, e-tron GT отримав фірмову систему повного приводу Audi Quattro, що робить його безпечним варіантом для цілорічного водіння.

Є модель e-tron GT RS, яка коштує на 40 000$ більше, ніж у базова, і на 0,8 секунд швидша в розгоні до першої сотні.

Lucid Air Grand Touring

Lucid Air Grand Touring Performance - найгучніша новинка в цьому списку, особливо тому, що сам бренд відносно невідомий в автомобільному середовищі. Мало того, що ця конкретна варіація Lucid Air ефектно виглядає, вона також має дивовижні характеристики.

Lucid оснастив Grand Touring Performance потужністю 1050 л. і колосальним запасом ходу в 717 км, що більше, ніж у Model S. До того ж електрокар розганяється до 100 км/год лише за 2,6 секунди.

Також слід відзначити вражаючий інтер'єр Air з масивним вигнутим дисплеєм, що займає більшу частину панелі приладів, і скляним дахом.

Цінник такий самий вражаючий, як функції Lucid Air Grand Touring Performance, і становить 179 000$.

Polestar 2

Polestar 2 – практична альтернатива іншим автомобілям у цьому списку, але не менш захоплююча. Ціна починається з 40 900$, хоча це не означає, що автомобілю бракує продуктивності. Polestar 2 також доступний у дорожчій конфігурації з двома двигунами, що збільшує потужність до 476 к.с. (якщо ви оберете оновлення програмного забезпечення для підвищення продуктивності) з 231 л. версії з одним двигуном.

Подвійний двигун Polestar 2 з оновленим програмним забезпеченням розганяється до 100 км/год за 4,2 секунд, підносячи показники на рівень справжніх спортивних автомобілів. 

Версія Polestar 2 з двома двигунами має пристойний запас ходу 418 км. Специфікація з одним двигуном трохи випереджає його із запасом ходу в 435 км.

Тесла Модель S Plaid

Model S Plaid не потребує представлення. Всім відомо, що Tesla – надзвичайно інноваційна компанія, але навіть за їхніми мірками цифри майже фантастичні: 1020 к.с., 1,9 секунд до 100 км/год. Модель S Plaid також оснащена системою Tri-Motor AWD, яка здатна змінювати крутний момент. Ця Tesla є легендарною і завжди матиме місце в історії як перший масовий електромобіль, котрий перевершив суперкари з бензиновим двигуном.

Ця п'ятірка доводить, що електромобілі – серйозні суперники звичайним автомобілям. І не лише у параметрі продуктивності. Рейтинг електрокарів із найбільшим запасом ходу у 2022 році доводить, що вони ще й дуже практичні.

Попередня стаття Кондиціонер, пічка та радіо: скільки насправді вони "крадуть" запасу ходу електромобіля
Наступна стаття Audi A6 третього покоління: проблеми та нюанси володіння
Популярні новини