Honda Accord 2013-2017: особливості вибору вживаного седана

3 жовтня 2022

Седани Honda Accord вважаються одними з найекономніших в класі. Додайте до цього чудову керованість, стильний зовнішній вигляд, надійну репутацію та отримайте формулу успіху на авторинку. Модель вже змінила 10 поколінь, тому за цей час представлено безліч її варіантів. Сьогодні у фокусі нашої уваги Хонда Акорд дев'ятої генерації в кузові CR/CT (2013-2017 роки). Незважаючи на те, що надійність Accord оцінюється як вища середньої, але є кілька проблемних агрегатів, на які слід звернути увагу.

1. Акумулятор

Слабкий акумулятор або кородовані клеми батареї можуть призвести до відмови керма та запуску двигуна, неполадок з електрикою та сигнальними лампами. Крім того, батарея в 4-циліндровому Accord досить маленька і працює не так довго, як батарея звичайного розміру.

2. Стартер

Стартер Honda Accord може вийти з ладу. Ранньою ознакою несправності є прокручування двигуна тільки після кількох спроб. Зустрічалися скарги власників комплектації з V6 2013-2015 років випуску, де під час запуску з'являється скреготіння. Вирішення проблеми – заміна стартера.

3. Мультимедійна система

Інформаційно-розважальна система/навігація/камера заднього виду Акорд IX покоління зависає або перестає працювати. Деякі власники повідомляють, що вирішили проблему вимкненням та підключенням акумулятора або оновленням програмного забезпечення. В особливо складних випадках доведеться замінювати камеру заднього виду або блок інформаційно-розважальної системи. Варто відзначити, що проблеми з мультимедійними системами дуже поширені у багатьох сучасних автомобілях і не обмежуються Honda.

4. Фари

Нечасто, але все ж таки зустрічаються скарги на перегорання світлодіодних ламп ДХО всередині фар в Accord 2016 року. Ремонт передбачає заміну блоку фари, що коштує досить дорого.

Отже, ось короткий чек-лист, на що звернути увагу під час вибору Honda Accord:

Незважаючи на перелік проблем, Accord як і раніше залишається одним із найкращих середньорозмірних автомобілів на ринку. Це підтверджують відгуки власників Хонда Акорд 2013-2017 років.

Попередня стаття Скільки коштує нова батарея та інші поширені питання про акумулятори EV
Наступна стаття Як видалити персональні дані з авто перед продажем?
Популярні новини