Як прибрати запах сигарет в автомобілі: дієві способи

10 червня 2021

Фахівці стверджують, що запах цигарок в салоні знижує вартість автомобіля при продажу. А ще заважає пасажирам, які не палять. Загалом, причин позбутися запаху сигарет в машині може бути багато. Скільки ж є способів прибрати аромат диму, котрий в'ївся в салон?

Сидіння з тканинною обшивкою інтенсивніше вбирають сигаретний дим, ніж шкіряні. Смоли та нікотин, що виділяються цигаркою в процесі горіння, осідають на всіх елементах салону: килимках, козирках, торпедо, дверях, оббивці стелі. Замаскувати або перебити аромат "ялинкою" на дзеркалі заднього виду або освіжувачем повітря навряд чи вийде. Є кілька методів боротьби з запахом сигарет: домашніми засобами, спеціальними препаратами та професійним чищенням. 

Домашні засоби для видалення запаху тютюну

Використання того, що є в кухонній шафці або домашній аптечці - метод із серії "дешево і сердито". Ось що підійде для боротьби з запахом:

Спеціальні засоби від сигаретного запаху

Якщо бавитись із содою, аміаком та мішечками з кавою - не ваше, або народні засоби не впоралися, зверніться до хімічної промисловості. В автомагазинах є асортимент антитютюнових засобів. Зазвичай вони в формі спреїв, що дуже зручно. Тільки використовуйте засоби згідно інструкції. 

Ще одні варіант - іонізатор повітря. Його можна тимчасово "поселити" в салон, поки не вивітриться запах. Або ж возити з собою постійно, якщо хтось в машині періодично курить. 

Професійний клінінг для боротьби з тютюновим димом

На 100% впорається з ароматом сигарет в салоні професійний клінінг. Фахівці використовують технологію "сухий туман", яка прибирає всі запахи: диму, бензину, фарби, вогкості, а також продуктів та тварин. Причому, з першого разу. 

За вашим бажанням суміш для обробки салону може бути ароматизованою. 

Очищення автомобіля "сухим туманом" проводять фахівці в майстернях та на мийках, так як потрібен спеціальний апарат для дрібнодисперсного розпилення, рідина, а також певні умови в приміщенні. 

Як бачите, побороти запах тютюну в салоні цілком реально. Для цього існує цілий арсенал методів - від народних до професійних. Вибір залишається за вами. 

Попередня стаття Помилки під час зарядки автомобільного акумулятора
Наступна стаття Як вибрати хороше автокрісло
Популярні новини