Харчова сода для авто: як можна застосувати

4 лютого 2020

Чи не кожен власник автомобіля здогадується, що звичайна сода може чудово допомогти впоратися з багатьма проблемами. На перший погляд абсолютно простий і доступний продукт дуже корисний при багатьох негараздах.

Навряд чи знайдеться людина, у якої вдома немає пачки соди. Вона використовується і при приготуванні їжі, і в господарських справах. Але є кілька ситуацій, коли ця речовина виявиться необхідною в машині.

Сода потрібна не тільки для випікання пирогів - її часто застосовують для очищення поверхонь, які легко дряпаються. В авто таких місць достатньо - салон (елементи з пластику), фари, емалеві поверхні на кузові, дзеркала, приладова панель і т.д.

Розчин соди і води 1/1 добре очищає шини, диски, хромовані накладки, ковпаки, посріблені емблеми з пластику. Також гідрокарбонат натрію прекрасно усуває бруд з тканини і шкіри, усуває неприємний запах, який накопичився в обшивці машини за довгий термін експлуатації (розлитих напоїв, сліди від домашніх тварин і б. ін.).

Сода використовується не тільки в ході очищення поверхонь, але і при дрібному ремонті. Щоб його зробити, також знадобиться ще тюбик суперклею, який теж стане в нагоді в автомобілі. Завдяки цим двом "інгредієнтам" міцно і герметично склеюються деталі з пластика, які тріснули. Порядок дій такий: поверхні, які потрібно склеїти, намазуємо суперклеєм і присипаємо його содою. Потім складаємо і стискаємо. Під час присипання йде процес полімеризації, а шов стає повітронепроникним.

У такий спосіб позбавляємось і від тріщини: ллємо суперклей, сипем соду - повторюємо дії кілька разів. Є люди, які таким чином прибирають тріщини з лобового скла. Але в цьому випадку є нюанс: можуть зіпсуватися склоочисники, які будуть неприємно шкребти по склу. Після цього тріщини тільки погіршуються і стають помітнішими.

 

Попередня стаття Фахівці Bosch повідомляють, що обсяги автопрому стрімко знижуються
Наступна стаття Німець показав, чому не варто довіряти цифровим технологіям
Популярні новини