Німець показав, чому не варто довіряти цифровим технологіям

5 лютого 2020

У мережі з'явилося відео, на якому житель Берліна штучно створює затори на дорогах міста. Ролик опублікував головний герой цієї події - художник з Німеччини Саймон Векерт.

Німець хотів продемонструвати, як просто зламати сервіс Google Maps і ввести в оману водіїв, які користуються ним.
Векерту вдалося зробити так, що абсолютно порожню вулицю навігатор показував як переповнену транспортними засобами. Автомобілісти об'їжджали "перевантажену" вулицю, не бажаючи потрапити у затор. 
Як же у нього це вийшло? Все дуже просто! Саймон Векерт взяв звичайний візок на коліщатках, занурив у нього 99 смартфонів і гуляв по дорогах Берліна. Візок він тягнув за собою.

Таку кількість сигналів одночасно і невисоку швидкість руху алгоритм Google сприйняв як велике скупчення автомобілів на цій вулиці. Тому навігатор позначив дорогу червоним кольором.

Німець зазначив, що не мав на намір посміятися над автомобілістами. Саймон всього лише хотів показати, як одна людина може істотно вплинути на навколишній світ і як на це впливають сучасні цифрові технології. Векерт закликає суспільство перестати сліпо вірити віртуальним сервісів.

Подивіться відео, як німецький авантюрист створив видимість автомобільного затору і обдурив навігаційну систему:

Теги:
google maps
Попередня стаття Американці створили праворульний Chevrolet
Американці створили праворульний Chevrolet
Заробіток компанії Porsche на кожному автомобілі
Наступна стаття Заробіток компанії Porsche на кожному автомобілі

Популярні новини