Купуємо електромобіль в Німеччині: що потрібно знати обов’язково

30 грудня 2022

Електромобілі та гібриди стають трендом в усьому світі. Це означає, що все більше людей придивляється “зелений” транспорт на европейских сайтах. Отже, з’являється більше міфів та чуток про те, вигідно чи невигідно купувати електрокари та гібриди в Європі, зокрема, в Німеччині. 

Чому саме Німеччина так приваблює покупців “зеленого” транспорту? Справа в державній політиці. Влада компенсує частину витрат на придбання електрокара чи гібрида. Ця сума сягає до 9 000 євро. Німцям не потрібно повертати “бонус” від держави за умови володіння електромобілем впродовж мінімального періоду - 6 місяців. 

Влада Німеччини має на меті збільшити кількість електричних автомобілів на дорогах країни до 15 мільйонів. Відбутись це має поступово, до 2030 року. Завдання популяризувати альтернативний транспорт стоїть і перед автовиробниками. Отже, німцям вигідно купувати електрокари та гібриди. А як щодо покупців з України, котрі шукають машини на закордонних автосайтах?

Всі нюанси придбання та “підводні камені” придбання EV на европейских сайтах пояснив фахівець з автопригону з Німеччини Іван Рибка. Пропонуємо переглянути відео (з 9:29 хвилини) та почути все з перших вуст.

Також ми виділили найважливіші тези:

Висновок: під час вибору електромобіля/гібрида в Німеччині, звертайте увагу на його вік. Якщо транспортному засобу менше 6 місяців, а ціна нетто виглядає занадто “солодко”, уточнюйте, чи можливе придбання на експорт та на яких умовах. Адже існують різні схеми “розводу”, навіть на іменитих ресурсах. Ось поради, як не втратити в халепу під час купівлі авто в інтернеті.
 

Попередня стаття Навіщо сучасним машинам "плавничок" на даху?
Наступна стаття 3 проблеми гібридів, про які варто знати покупцям
Популярні новини