3 проблеми гібридів, про які варто знати покупцям

30 грудня 2022

Що найчастіше ламається у PHEV

Гібридні автомобілі приваблюють комфортом поїздки у міських умовах – завдяки електроприводу вони плавно рухаються у заторах. Крім того, є низка досить економних моделей, які радують на тлі росту цін на пальне. Однак, гібридні автомобілі, як і машини з будь-яким іншим типом двигуна, здатні ламатися. Є ряд несправностей, з якими може зіткнутися власник і HEV (гібрид без заряджання від мережі), і PHEV (гібрид з можливістю заряджання від мережі). Ось список вузлів, які вимагають підвищеної уваги власника:

1. Каталітичний нейтралізатор

Каталітичний нейтралізатор відповідає за перетворення шкідливих викидів на менш шкідливі гази. У разі його поломки авто не заводиться, гірше розганяється, витрачає більше пального та стає менш економним. 

Найбільша проблема з каталітичним нейтралізатором у гібридах, як і в традиційних машинах, полягає у дорогому ремонті. Тому, не варто ігнорувати "чеки" на панелі приладів і будь-які зміни в роботі двигуна.

Поломка каталізатора в гібридному авто

Ще одна неприємна новина – ризик крадіжки каталітичного нейтралізатора. На жаль, стати жертвою злодіїв можуть як власники автомобіля з бензиновим, так із гібридним двигуном. Не зайвим буде подбати про пристрої, які захистять від крадіжки.

2. Датчик кисню

Датчик кисню (лямбда-зонд) контролює, скільки кисню не згоряє у вихлопних газах, і чи правильно завершився процес згоряння. Якщо система визначає, що у вихлопних газах забагато кисню, отже, у процесі згоряння виникла серйозна проблема. Як наслідок, загоряється індикатор перевірки двигуна.

Поломка лямбда-зонда в гібридному авто

Так як у гібридному авто є бензиновий двигун, є датчик кисню. І з ним часто виникають проблеми. Якщо без видимих ​​причин з'являється Check Engine, є сенс перевірити датчик повітря.

3. Акумулятор

Одна з найчастіших проблем гібридних автомобілів - це слабкі акумулятори. Механіки зазначають, що АКБ на гібридних автомобілях набагато слабша, ніж на бензинових автомобілях. Досить неприємно.

Поломка акумулятора в гібридному авто

Якщо на гібридних авто доводиться частіше міняти акумулятор, це відбивається на володінні довгостроковою перспективою. 

Який результат? Не факт, що всі негаразди стануться з вашим гібридом. Просто майте на увазі типові поломки авто з бензиновим та електричним двигуном. А якщо ви тільки вибираєте гібрид, перегляньте добірку популярних моделей.

Попередня стаття Купуємо електромобіль в Німеччині: що потрібно знати обов’язково
Купуємо електромобіль в Німеччині: що потрібно знати обов’язково
Чому на вживаних машинах замість каталізатора - бляшанка?
Наступна стаття Чому на вживаних машинах замість каталізатора - бляшанка?

Популярні новини