Пуско-зарядні пристрої: що таке та навіщо потрібні

3 листопада 2023

Автомобіль – це достатньо складний механізм, який має у своїй конструкції велику кількість різноманітних вузлів і деталей. І досить часто, на жаль, якесь обладнання вашої автівки може невчасно вийти з ладу. Одним з таких вузлів може стати акумулятор, який може дуже невчасно розрядитися, повністю зупиняючи вашу автівку. Що ж тоді робити, коли вам потрібно терміново їхати, а машина - аніруш? В такому випадку досвідчені водії використовують пуско-зарядні пристрої, які і машину зрушать з місця, і акумулятор підзарядять.

Що таке пуско-зарядний пристрій

В цій статті ми розглянемо для чого потрібні пуско-зарядні пристрої, сферу іх використання та принцип роботи, плюси та мінуси різних видів ПЗП, дамо поради з використання та інше.

Пуско-зарядні пристрої працюють за тим самим принципом, що й зарядні. Тобто для їх використання потрібно приєднати їх до акумулятора за допомогою клем. Але є й ключова особливість: саме ПЗП здатні генерувати досить високий пусковий струм, у короткий проміжок часу. Тому пуско-зарядні пристрої можуть не тільки заряджати акумулятори, але й служити пусковим обладнанням для запуску автомобіля при «мертвому» автомобільному акумуляторі. Фактично цей пристрій об’єднує два засоби в одній коробці. Тому завбачливі водії завжди мають такі пристрої під рукою.

Види ПЗУ: відмінності

В даний час існує два види ПЗП:

Але і той, і інший вид дозволяє здійснити аварійне пускання автомобіля.

Окрім цього, існують різні види ПЗП в залежності від особливостей експлуатації:

Як вибрати пуско-зарядний пристрій

Для того, щоб правильно вибрати ПЗП та не допустити помилок у придбанні необхідного обладнання, потрібно звернути увагу на наступне:

В будь-якому випадку консультація з фахівцем не буде зайвою. Тому отримати професійну консультацію можна в спеціалізованому інтернет-магазині STORGOM.UA. Спеціалісти підберуть вам саме той пристрій, який найбільше підходить до вашого авто.

Попередня стаття Що таке обертальний момент двигуна
Наступна стаття Електромобіль для новачка: вибираємо на AUTOMOTO.UA
Популярні новини