Найдивніші автомобільні закони усього світу

16 грудня 2019

Законодавства деяких країн відрізняються дивовижними законами, які часом просто неможливо порушити. Автомобільний світ не став винятком! Представляємо список найсмішніших автомобільних законів з усіх куточків земної кулі.

США відрізняється неймовірною кількістю цікавих правил. Напевно, життя американських водіїв вкрай важке! Наприклад, у штаті Каліфорнія категорично заборонено вистрибувати із машини на швидкості 100 км/год і управляти транспортним засобом у банному халаті.

А ось у штаті Індіана влада забороняє продавати автомобілі в неділю.

У Неваді автомобілістом не можна їздити по трасі... на верблюді.

У штаті Теннессі заборонено полювати з салону авто.

В Алабамі, в свою чергу, не можна керувати машиною із зав'язаними очима.

У Канаді в провінції Онтаріо можна їздити на швидкості не вище 80 км на годину, а велосипедистам можна обганяти автомобілі.

У Франції активно борються із водіями напідпитку, тому французькі автомобілісти зобов'язані мати при собі спеціальний алкотестер - одноразову трубочку, яку в разі перевірки треба відкрити при поліцейському і використати за призначенням.

У Німеччині не можна зупиняти свій транспортний засіб на швидкісних автобанах навіть у випадку, якщо закінчився бензин. Крім цього, категорично заборонено показувати непристойні жести іншим водіям через вікно свого авто.

 

Цікаво, що на острові Кіпр не можна пити воду за кермом. За нормами місцевих ПДР спочатку треба зупинитися і заглушити двигун.

У Македонії заборонено не тільки керувати машиною в нетверезому стані, а й сидіти на пасажирському місці.

В Ізраїлі не можна керувати велосипедом без водійських прав.

В Японії строго заборонено обливати пішоходів з калюжі. За таке порушення передбачено штраф у розмірі 65 доларів.

В Австралії водіїв штрафують за те, що вони відійшли від свого транспортного засобу більш як на 3 метри і не заглушили мотор або не закрили вікна.

Теги:
законы
Попередня стаття Чому небезпечно їздити на литих дисках взимку?
Наступна стаття Як поміняти колесо без домкрата? 2 дієві способи
Популярні новини