Секрети BMW: що зашифровано у назвах моделей

6 грудня 2021

Імена важливі у автомобільному світі. Одні бренди називають моделі впізнавано та яскраво, інші зашифровують у назві характеристики конкретної машини. Саме так робить BMW. Ми розповімо, що означає головоломка з літер та цифр на кузові “бехи”. Вам буде простіше орієнтуватися на авторинку, адже написи "430i" або "M550i xDrive" на кришці багажника стануть зрозумілими. 

BMW використовує чітку систему назви нових моделей з 1972 року і продовжуватиме це в епоху електромобільності. У компанії навіть є спеціальний відділ, який займається іменами машин. Його завдання – створити зрозумілу у всьому світі назву автомобіля для кожного, хто збирається купити БМВ

Як розшифрувати індекси моделей BMW

Розшифровка назв моделей BMW досить проста. Кожне ім'я – це тризначна комбінація. Перша цифра відноситься до сегмента або модельного ряду. Чим вона більша, тим вищий клас машини. BMW додає X або Z перед назвою моделі, якщо це спортивний автомобіль (купе) чи родстером.

Наступні дві цифри позначають віртуальний робочий об'єм або продуктивність в кіловатах (кВт). Раніше вони вказували на об'єм двигуна.

Імена моделей X і Z можуть доповнюватися позначенням xDrive (повний привід) або sDrive (передній або задній привод). 

Останній елемент назви - мала буква, яка вказує на технологію двигуна. Бензинові автомобілі мають букву "i" (уприскування), дизельні - "d" (дизель), а плагін-гібриди - "е".

Як приклад – BMW 745e. Це плагін-гібридний седан 7-ї серії з потужністю 45 (від 300 до 350 кВт). 

Назви суббрендів BMW

На моделях BMW M Performance перед назвою моделі є буква “M” та три кольорові смужки: синя, фіолетова та червона. Таке позначення свідчить, що перед вами високопродуктивна спортивна версія. Її відрізняють потужніші двигуни, а також ексклюзивні елементи в інтер'єрі та інтер'єрі.

Електромобілі BMW відрізняє буква "i" перед назвою моделі.

Винятки із правил

Правила створення індексу моделей БМВ працюють практично завжди. Однак зустрічаються винятки, здатні збити з пантелику. Ось деякі приклади:

Теги:
BMW
Попередня стаття Що подарувати автомобілісту: 8 крутих ідей (крім відеореєстратора)
Наступна стаття Грошове питання: хто повинен відшкодувати збитки після ДТП?
Популярні новини