Скручений пробіг: 3 речі, які видадуть правду

29 січня 2020

Пробіг - це, напевно, одна з найважливіших характеристик, на які потрібно звернути увагу при покупці б/у автомобіля. Від цього показника залежить багато - ресурс вузлів і агрегатів, майбутні технічний огляд і експлуатація.

Ні для кого не секрет, що недобросовісні продавці всіма можливими способами скручують реальний пробіг. Щоб не попастися на такий прийом, ми знайшли 3 поради, як візуально перевірити, чи не накручений пройдений кілометраж.

Для початку потрібно оцінити ймовірний пробіг. Середньостатистичний автомобіль проїжджає приблизно 20 000 кілометрів на рік при регулярній експлуатації. Причому машини, які раніше використовувалися в службах таксі, потрібно перевіряти особливо скрупульозно.

Більшість сучасних автомобілів мають електронні приладові панелі, тому скрутити пробіг "кустарним" способом не вийде. Але не варто забувати, що з розвитком технологій у шахраїв з'явилося нове обладнання. Зараз вони з легкістю можуть відкоригувати дані на "приборці", але змінити дані у всіх блоках управління, де зберігається ця інформація, їм не вдасться.

З технічної точки зору це цілком здійсненно, але загрожує хаотичними помилками в роботі мотору, тому шахраї рідко займаються подібним.

Отже, які існують непрямі ознаки скрученого пробігу?

1. У салоні на шкіряних сидіннях з'являються дрібні тріщини і пошкодження вже до 100 000 км, а до 200 000 км ймовірність появи більш помітних пошкоджень, на зразок швів ще вище. І це навіть при акуратнію експлуатації!
2. Текстильний салон пошкоджується не так помітно, але вже ближче до позначки 300 тисяч км сліди експлуатації стануть видні. При тривалому використанні авто з тканинної оббивкою в першу чергу страждають сидіння. Вони вигоряють на сонці і втрачають колір після численних хімчисток.
3. Гумові накладки на педалях є очевидним показником реального терміну експлуатації автомобіля. На машині з механічною коробкою варто звернути увагу на "гальмо", а з АКП - на "газ". Перші сліди зносу можна помітити вже на 50 000 км, а після 200 000 км найчастіше проглядається металева основа педалі. При більшому кілометражі педаль помітно стирається і вимагає заміни. Якщо ви помітили нову накладку на педаль на авто з заявленим пробігом 150 тисяч кілометрів - найімовірніше, вас намагаються обдурити.

Будьте уважні при купівлі вживаного автомобіля і ретельно перевіряйте транспортний засіб за всіма пунктами, щоб не попастися на недобросовісних продавців!

Теги:
пробег
Попередня стаття Як шахраї спекулюють талонами на паливо
Наступна стаття Як інвалід може безкоштовно розмитнити автомобіль?
Популярні новини