Укравтодор облаштовує траси "сонячними" ліхтарями

27 серпня 2019

Найближчим часом по всій Україні планується не тільки ремонт доріг, а й встановлення автономного освітлення, яке буде працювати за рахунок сонячних батарей. Це має суттєво знизити кількість аварій. Нагадаємо, що в Україні в першому півріччі 2019 року сталося 73 тисячі ДТП, що на 6,4% більше, ніж в аналогічному періоді минулого року. Влада активно бореться за зменшення цих цифр і почала вести дорожньо-будівельні роботи, заливати фундамент під опори для ліхтарів.

"Укравтодор" визначив дороги в Кіровоградській області, де найчастіше трапляються ДТП. На таких ділянках доріг дане обладнання буде організовано в першу чергу. Також такі ліхтарі з'являться і на майданчиках габаритно-вагового контролю.

Перші роботи розпочалися на маршруті М-04 Знам'янка-Луганськ-Ізварине. Ліхтарі з автономним освітленням від сонячної енергії встановлять на кожному пішохідному переході.

Крім того, такі ліхтарі будуть на 3 майданчиках для зважування в Кіровоградській області: недалеко від смт. Пантеївка, при автов'їзді на Кіровоградщину і біля села Степове.

Для освітлення вулиць потрібно багато електроенергії, яка коштує чималих грошей. Ліхтарі з сонячним елементом вважаються більш економічними в цьому плані і не вимагають додаткових витрат. Відзначимо, що сонячні панелі відповідають міжнародним стандартам екології та економії електроенергії.

Скільки коштів виділили на здійснення проекту поки невідомо. Одне ясно - грошей потрібно багато. Є надія, що автономне освітлення від сонячних батарей істотно знизить кількість аварійних ситуацій на дорогах, а це набагато важливіше.

 

 

 
Попередня стаття Volkswagen “зважився” на заміну власного знаменитого логотипу
Наступна стаття 10 найкрутіших тачок "особливого призначення" з усього світу
Популярні новини