Volkswagen “зважився” на заміну власного знаменитого логотипу

26 серпня 2019

Компанія офіційно представить новий дизайн емблеми вже наступного місяця на міжнародному автомобільному салоні у Франкфурті. Вперше про свої плани стосовно ребрендингу VW повідомив у 2018 році у рамках підготовки до повного переходу на виробництво електромобілів - звичний нам логотип виглядає застарілим на нових моделях авто. Оновлена емблема символізує вектор розвитку компанії, а саме виробництво екологічно чистого транспорту. Це допоможе відновити репутацію після скандалу 2015 року, пов’язаного з махінаціями з даними про токсичність дизельних автомобілів Volkswagen. Також керівництво VW сподівається залучити нових клієнтів до електрокарів. 

Логотип Volkswagen не зазнав значних змін з 40-х років минулого сторіччя, тільки у 2000 році емблему зробили тривимірною і додали градієнтний відтінок.

як змінювався логотип VW за весь час існування марки

До офіційної презентації у Німеччині модернізований логотип можна побачити на YouTube-каналі Volkswagen USA у рекламному ролику “Hello Light”, присвяченому виходу першого серійного електрокару компанії у 2020 році - Volkswagen ID3 у кузові хетчбек, який заснований на модульній матриці електроприводу (Modularer E-Antriebs-Baukasten). MEB - це високотехнологічна платформа, розроблена спеціально для виробництва електромобілів. Саме цей автомобіль першим “приміряв” нову емблему. 

VW ID3 - перший електромобіль компанії у кузові хетчбек

Дивіться також каталоги:

Оновлений фірмовий знак Volkswagen не зазнав кардинальних змін: 3D зображення культового круглого логотипу VW замінили двовимірною версією, яка виконана у двох кольорах. Також дизайнери зменшили форму і відстань між літерами V і W, а контур навколо них зробили значно більш тонким. Розробники стверджують, що новий логотип легше представляти у цифровому вигляді. Цікаво, що колір емблеми буде залежати від типу двигуна авто: білий - для звичайних бензинових машин, червоний - для спортивних автомобілів і синій - для електрокарів. чим відрізняється новий дизайн лого VW від старого

Старт випуску і продажів автомобілів з новим логотипом буде оголошений під час спеціальної церемонії у штаб-квартирі Volkswagen у Вольфсбурзі. Першими оновлення побачать європейські дилери. У зв’язку з ребрендингом, концерн вимушений замінити близько 70 000 емблем на своїх об’єктах по всьому світу.

Теги:
Volkswagen
Попередня стаття Новий “заряджений” універсал RS6 Avant от Audi. ФОТО
Новий “заряджений” універсал RS6 Avant от Audi. ФОТО
Укравтодор облаштовує траси "сонячними" ліхтарями
Наступна стаття Укравтодор облаштовує траси "сонячними" ліхтарями

Популярні новини