10 найкрутіших тачок "особливого призначення" з усього світу

28 серпня 2019

Поліцейські сили є важливою складовою будь-якої держави. Не дивно, що уряд постачає поліцію своїх країн найновішим обладнанням, зброєю, а також забезпечує знаннями, необхідними для ефективного захисту громадян. Але коли справа стосується автомобілів, деякі країни готові витрачати просто колосальні суми. Це рішення здається екстравагантним і невиправданим, але потрібно врахувати, що сьогодні багато правопорушників їздять на швидких сучасних машинах, щоб уникнути захоплення. Логічно, що автопарк поліції має потребу у дорогих машинах, які здатні розвивати приголомшливу швидкість на дорозі. Отже, 10 найкращих поліцейських автомобілів на сьогоднішній день:

#10 США – поліцейський перехоплювач Dodge Charger: $46,000

поліцейський перехоплювач Dodge Charger

Якщо комусь спаде на думку перевищити швидкість на дорозі, то він відразу відмовиться від цієї ідеї, як тільки побачить цей поліцейський перехоплювач. Це найшвидша поліцейська машина в Сполучених Штатах - вона здатна обігнати будь-який транспортний засіб, який намагається сховатися від правосуддя. Машини були модифіковані для використання в поліції, а останні автомобілі оснащені потужними двигунами V8, які можуть розвивати 292 кінські сили і максимальну швидкість 235 км на годину.  

#9 Австралія і Великобританія – Lotus Exige Cruiser: $84,000

Дивіться також каталоги:

патрульне авто поліції Австралії і Великобританії Lotus Exige Cruiser

Коли спроби зупинити порушника доходить до автомобільної погоні, Lotus Exige Cruiser здатний здивувати своїми можливостями. З цим авто поліцейські Великобританії і Австралії мають явну перевагу на дорозі. Автомобіль побудований з двигуном потужністю 220 кінських сил, який може розвивати максимальну швидкість 225 км на годину. Водії, яким доручено керувати Lotus Exige Cruiser, пройшли жорсткий відбір серед сотень претендентів.

#8 Австрія – Porsche Carrera 911: $95,000

Porsche Carrera 911 на озброєнні поліції Австрії

Розвиваючи максимальну швидкість 300 км/год, Porsche Carrera 911 є однією з найшвидших поліцейських машин не тільки в арсеналі австрійських правоохоронних сил, але і в світі. Під капотом автомобіля знаходиться 6-циліндровий мотор, який забезпечує величезний приріст швидкості і продуктивності.

#7 ОАЕ, Абу-Дабі – Nissan GT-R: $100,000

Nissan GT-R поліції ОАЕ

Nissan GT-R входить в число найдорожчих поліцейських машин світу, але вважається одним з найдешевших в автопарку Об’єднаних Арабських Еміратів. Nissan оснащений двигуном потужністю 545 кінських сил, здатним розігнати авто до 100 км/год всього за 3.2 секунди. Якщо ситуація вимагає, то цей автомобіль може "підпалити" асфальт. Для поліцейських потреб машини були закуплені в 2013 році.

#6 Катар – Porsche Panamera: $175,000

поліцейський Porsche Panamera

Катарська поліція має, напевно, один з найбільших парків суперкарів. Разом з Porsche Panamera, правоохоронні органи цієї країни також можуть похвалитися Porsche Cayenne. Уряд Катару є акціонером компанії Porsche, саме тому влада може без проблем забезпечити поліцейські сили необхідною кількістю суперкарів. Для патрулювання доріг правоохоронці також мають мотоцикли марки BMW і Toyota Land Cruiser V8.

#5 Південно-Африканська Республіка – Lamborghini Gallardo: $248,000

Lamborghini Gallardo поліція ПАР

Ніхто не здатний обігнати Lamborghini Gallardo південно-африканської поліції! Неймовірно потужний двигун V10, який забезпечує 570 кінських сил, дає чітке уявлення про можливості та швидкість Lamborghini Gallardo. Крім ПАР, цей суперкар також є в поліцейських автопарках Італії та Великобританії.

#4 Англія – Lamborghini Murcielago: $380,000

Lamborghini Murcielago поліцейський суперкар

Lamborghini Murcielago вражає своєю швидкістю, потужністю і аеродинамічним кузовом. Для захисту міста екстер'єр авто був перероблений і отримав більш грізний зовнішній вигляд. Під капотом знаходиться 10-циліндровий двигун V9, який розвиває 550 кінських сил і швидкість 320 км на годину. Будь-які спроби обігнати цей суперкар будуть марними.

#3 Німеччина – Mercedes-Benz Brabus Rocket: $580,000

Mercedes-Benz Brabus Rocket на охороні порядку

Німеччина є батьківщиною провідних виробників суперкарів, тому не дивно, що саме вітчизняні авто патрулюють дороги і використовуються для погоні за порушниками громадського порядку. Mercedes Benz Brabus Rocket CLS має двигун V12 Biturbo 800 об'ємом 6.3 л, який розвиває до 360 км на годину.

#2 ОАЕ, Абу-Дабі – Lykan HyperSport: $2,5 мільйони 

lykan hypersport police ОАЕ

Lykan Hypersport можна назвати “новобранцем”, адже відносно інших авто у рейтингу він з’явився на озброєнні поліції Абу-Дабі нещодавно - у 2015 році. Цей автомобіль має 3.7-літровий двигун Twin-Turbo Flat Six потужністю 750 кінських сил. Компанія-виробник W Motors обіцяє розгін до 100 км/год за 2.8 секунди і максимальну швидкість 390 км/год. Всього у світі існує 7 таких авто і, у більшій мірі, Lykan Hypersport експлуатується поліцією Об’єднаних Арабських Еміратів з метою продемонструвати розкіш і багатство своєї країни. 

#1 ОАЕ, Дубай – Bugatti Veyron: $4 мільйони

Bugatti Veyron поліція Дубая

В поліцейському автопарку Абу-Дабі невимовно багато суперкарів, і Bugatti Veyron - один з його легендарних учасників. Автомобіль може розвивати швидкість до 430 км на годину, що робить його найшвидшим в цьому рейтингу. Поліцейські авто Дубая також не призначені для переслідування злочинців - як і в столиці, вони є окрасою міста

Попередня стаття Укравтодор облаштовує траси "сонячними" ліхтарями
Укравтодор облаштовує траси "сонячними" ліхтарями
Водії вантажівок платитимуть за проїзд трасами: джерело заробітку чи спосіб зберегти дороги?
Наступна стаття Водії вантажівок платитимуть за проїзд трасами: джерело заробітку чи спосіб зберегти дороги?

Популярні новини