Огляд тест-драйву: BMW 4 Series 2021

18 жовтня 2021

BMW 4 2021 - компактна преміальна модель. По суті, це двохдверна версія седана BMW 3-ї серії, представлена як купе і кабріолет. Навіть базова модель оснащена двигуном з турбонаддувом, решта лінійки складається з потужніших силових агрегатів, кульмінацією яких є високопродуктивний M4 Competition. Всередині 4 серія - це типовий BMW: лаконічний, приємний і оснащений чудовою інформаційно-розважальною системою iDrive. 

БМВ 4 серії 2021 року виглядають елегантно і витончено з боку та передбачувано спортивно ззаду. Але, погляньте на кузов спереду. Величезна радіаторна решітка, без сумніву, привертає увагу, але викликає безліч питань до дизайну. Хоча, про смаки не сперечаються. Чи знайдуться ще у автомобіля БМВ 4 серії неоднозначні параметри?

Нове в 2021 році 

БМВ 4 серії 2021 - це абсолютно нова модель, яка відкриває другу генерацію. 

Кому варто купити? 

Нова модель BMW 4 серії 2021 року є відмінним кандидатом, якщо ви хочете купити розкішне спортивне купе або кабріолет. Крім того, це найкраще спортивне купе для перевезення двох пасажирів ззаду завдяки більшому простору в другому ряду, ніж у основних конкурентів.

Якщо зможете “вмістити” нову BMW 4 в свій бюджет, отримаєте найповніший пакет в класі. Це потенційно велике "якщо", тому що цей BMW - один з найдорожчих автомобілів у сегменті. 

Дивіться також каталоги:

Нове або б/у авто? 

І купе, і кабріолет BMW 4 серії 2021 року повністю перероблені, тому є безліч змін, які відрізняють їх від 4 серії попереднього покоління. По-перше, нова модель 2021 року має ширший і довший кузов та довшу колісну базу. Силові агрегати як і раніше представляють собою чотири-і шестициліндрові двигуни з турбонаддувом, але кожен з них тепер має більше потужності, ніж в 4-й серії 2020 року. 

У 2021 році в стандартне оснащення додані додаткові функції: адаптивний круїз-контроль, моніторинг сонливості водія і бездротові Apple CarPlay і Android Auto.

Якщо ви зважилися на БМВ 4 серії, вибирайте нову модель. Для порівняння можете розглянути 4-Series попереднього покоління. 

BMW 4 серії або Audi A5

Audi A5 - топовий преміальний компактний автомобіль, який має багато спільного з 4-й серією. Обидві німецьких моделі пропонують різні варіанти кузова і мають потужні двигуни. Врахуйте, з BMW ви отримаєте краще управління і меншу витрату палива. Всередині у обох зручні сидіння і сучасні технічні функції. І хоча кабіна BMW виглядає добре, салон Audi виграє, оскільки це один з кращих інтер'єрів в своєму класі.

BMW 4 серії або Lexus RC

Lexus RC коштує дешевше, ніж 4-а серія, але в іншому, БМВ обходить суперника в усіх відношеннях. У нього потужніші двигуни, менша витрата палива і краща маневреність, ніж RC. 4-а серія також пропонує просту у використанні інформаційно-розважальну систему і місткий багажник. BMW 4 серії доступний як кабріолет або купе, а RC - тільки купе.

Салон

Вибір двохдверного купе зазвичай означає, що ви не плануєте часто використовувати задні сидіння. Проте в BMW 4-Series 2021 з комфортом помістяться два пасажира ззаду. Автомобілі BMW 4 - одні з небагатьох в класі, які можуть перевозити чотирьох людей в обох рядах з однаковою зручністю. Причому, як в кузові купе, так і в кузові кабріолет. 

BMW продовжує робити одні з кращих сидінь з декількома регулюваннями, серед яких кут нахилу бічних валиків. Ви легко знайдете комфортну посадку для будь-яких поїздок. 

Салон 4-й серії не сильно відрізняється від інших інтер'єрів BMW, але це непогано. Він красивий і стильний. Якість оформлення не викликає питань - всюди використані першокласні матеріали.

Вантажомісткість моделі складає 340 л простору. Такий багажник вважається невеликим навіть для цього класу.

Інформаційно-розважальна система iDrive працює добре, і не потрібно занадто багато практики, щоб звикнути до інтерфейсу. Ви можете регулювати налаштування за допомогою сенсорного екрану або контролера сенсорної панелі та поворотною ручки. Всі способи зручні у використанні.

Бездротові пристрої Apple CarPlay і Android Auto входять в список стандартних функцій 4-й серії. Голосове управління майже бездоганно розпізнає адреси та інші запити. Аудіосистема Harman Kardon традиційно хороша і за свої скромні гроші забезпечує повний та якісний звук.

Відео тест-драйв BMW 4 серії 2021 року

Технічні характеристики 

BMW 4 пропонує два варіанти двигуна. Це ті ж силові установки, що й раніше, але з деякими оновленнями і покращеннями характеристик. 

І 430i, і 430i xDrive використовують модернізований 2,0-літровий чотирициліндровий двигун Twin Power B46 з турбонаддувом потужністю 255 к.с. 

Якщо ви можете перейти на M440i xDrive - не пошкодуєте про це. 3,0-літровий шестициліндровий двигун TwinPower з турбонаддувом розвиває потужність 382 к.с. Це на 62 к.с. більше, ніж у торішньої моделі. 

Версія М4 пропонує 473-сильний турбо-шестициліндровий двигун, а M4 Competition - 503-сильний варіант цього ж мотора.

Усі конфігурації 4-й серії використовують восьмиступінчастий автомат.

BMW стандартно поставляє все 4-Series з заднім приводом і за додаткову плату додає повний привід. Високопродуктивний M4 представлений тільки в задньопривідному варіанті. 

За оцінками BMW, 4-я серія розганяється до 100 км/год швидше, ніж за 6 секунд. Базовий 430i набирає швидкість за 5,5 секунди, а M440i xDrive - 4,3 секунди. Це показник спортивного автомобіля. M4 ще швидше розганяється з нуля до 100 км/год - за 4,1 секунди, а M4 Competition може похвалитися часом 3,8 секунди.

Моделі 430i і M440i мають обмежену електронікою максимальну швидкість 210 км/год, хоча додаткове оновлення може збільшити її до 250 км/год. Розгін версій M4 обмежений електронікою до 250 км/год з можливістю збільшення до 290 км/год.

У параметрі витрати палива задньопривідний базовий 430i перевершує своїх конкурентів. У такій комплектації авто витрачає 8.1 л/100 км в комбінованому циклі.

Технічні характеристики - це добре, але що робить БМВ 4 серії дійсно привабливим, то це керованість. Гостре рульове управління і маневреність гарантують більше драйву, ніж більшість однокласників. До того ж цей BMW забезпечує плавність ходу навіть в поїздках нерівним асфальтом.

Безпека

І IIHS, і NHTSA ще не протестували нову 4-у серію, тому модель не має офіційного рейтингу безпеки.

Розміри і вага 

За всіма ключовими параметрами BMW 4 серії 2021 року виріс у порівнянні зі своїм попередником. Авто має довжину 4.8 м. Споряджена маса коливається від 1 623 до 1892 кг.

Можливі комплектації

BMW 4 серії - це купе з двома дверима або кабріолет, доступне в трьох основних комплектаціях: 430i, M440i і M4.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Maserati Levante 2021
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Seltos 2021
Популярні новини