Огляд тест-драйву: Chevrolet Camaro 2019

21 травня 2019

Якщо покладатися на загальні факти, то усі надпотужні, масивні автомобілі  мали б зникнути, ставши жертвами підвищених стандартів економії пального. Як би не так, вибір широкий як ніколи, чи то ви хочете отримати економний варіант як, скажімо, Camaro 1LT, чи версію, готову до хороших вихідних, як Camaro ZL1. З Ford Mustang і Dodge Challenger все стає ще цікавішим, Chevrolet не здається. У 2019 році кількість коней не змінилася, а от зовнішність стала свіжішою, так само як інформаційно-розважальна система. На відміну від колишніх масивних автомобілів, які палили шини десять років тому, нинішні Camaro стали легшими в управлінні, отримавши більше функцій безпеки і технологій.

Вам сподобається

Ви точно мріяли про Chevrolet Camaro 2019 року, якщо уявляли справжній, масивний автомобіль, доповнений сучасними технологіями, готовий до дуже продуктивної їзди. На розсуд представлено широкий перелік моделей, починаючи базовою 1LT, закінчуючи неймовірною ZL1. Ще один плюс це кабріолет Chevrolet Camaro.

Вам може не сподобатися

Дивіться також каталоги:

Нинішні Camaro отримали дещо суперечливе оновлення зовнішності. Крім того, спортивному автомобілю з заднім приводом не завжди легко впоратися з сніговими заметами.

Нове у 2019 році

Найбільшим оновленням 2019 року стала поява нових переднього і заднього бамперів та освітлення. Трохи змінилися цінники моделей. Модель Chevrolet Camaro SS купе як опцію отримала автоматичну коробку передач на десять ступенів. Покращилася інформаційно-розважальна система.

Враження від їзди

Якщо ви давно не сідали за кермо Camaro, на вас чекатиме сюрприз. Минули ті дні, коли цей автомобіль вирізнявся здатністю мчати виключно по прямій. Вихід платформи шостого покоління дійсно змінив чимало. Остання версія Chevy менша, легша і гарантує управління, яке більше вписується в один ряд з тим, що пропонують європейські спортивні купе. Тим не менше, Camaro не зрадив динамічному корінню. 276 кінських сил базового 4.0-літрового турбодвигуна відповідають потужності колишнього V8 силового агрегату. Модель SS останнього покоління вражає показником 455 коней 6.2-літрового восьмициліндрового двигуна. Тим, хто хоче відчути себе втиснутим у спортивне сидіння, варто розглянути варіант ZL1 з версією V8 двигуна на 650 коней.

Найкращі характеристики

Доступна з V6 двигуном на 335 кінських сил чи з моделлю Camaro SS і її двигуном на 455 коней, більш агресивна підвіска 1LE покращує управління і наділяє автомобіль здатністю в будь-яку мить виїхати на трек. Пакет включає гальма «Brembo», шини «Goodyear Eagle F1» та  чорний капот з підписом «1LE». Сидіння «Recaro» теж доступні. Пакет «1LT» нині доступний купе Camaro LT.

В той час як масивні автомобілі продемонстрували дивовижну стійкість, кабріолети стали вимираючим видом. Але Chevrolet продовжує випускати кабріолети, які по силуету нагадують купе. Дах складається легким натиском на кнопку.

Детально про автомобіль Chevrolet Camaro

Інтер’єр

В той час як кузов Camaro сильно нагадує те, що знайоме ще з 1960-х років, салон став набагато сучаснішим. Багато водіїв скаржилися на обмежену видимість, одна з основних проблем таких автомобілів, тому Chevy додали моніторинг сліпих зон. Покращилася ситуація з технологічністю, була запропонована інформаційно-розважальна система третього покоління з 7.0 або 8.0-дюймовим сенсорним екраном. Сидіння зручні і пропонують достатній рівень підтримки. Моделям 2LT дісталися сидіння з підігрівом і вентиляцією. Що правда, від недоліку тісних задніх сидінь позбутися не вдалося.

Відео тест-драйв Chevrolet Camaro 2019 року

Екстер’єр

Дебют Chevrolet Camaro 2019 здійняв бурю, багато відданих фанатів були вражені виглядом нових бамперів і профілю купе. Сталося це внаслідок невеликого оновлення посеред циклу. Листовий метал, на щастя, залишився без змін, та й загальний вигляд 6-го покоління сильно нагадує класичний варіант 1969 року, який, до речі, вважається одним з найкращих масивних автомобілів в історії. Видовжені головні фари додали загадковості «погляду» автомобіля. Модель ZL1 єдина, яка у 2019 році не пройшла процес оновлення.

Базова комплектація

Базова модель 1LT постачається з режимами «Snow», «Ice», «Tour» і «Sport». Аудіосистема з 7.0-дюймовим сенсорним екраном пропонує Apple CarPlay і Android Auto, два USB порти і точку 4GLTE Wi-Fi. Автоматичний клімат-контроль, Bluetooth та інформаційний дисплей між приладами теж стандартні. Не забули додати кнопкове запалювання, функцію доступу без ключа, електропривод передніх сидінь та шкіряне кермо з пласким дном. Чисельні подушки і контроль стабільності дбають про безпеку. Усі Camaro 2019 отримали третє покоління інформаційно-розважальної системи.

Опційне обладнання

У список опцій потрапили восьмиступінчаста автоматична коробка передач з перемикачами на кермі, два різних набори гальм «Brembo», покращена аудіосистема, 8.0-дюймовий сенсорний екран і покращений інформаційний центр для водія. Модель Camaro SS доступна з автоматичною коробкою передач на десять ступенів, додаючи магнітну підвіску, люк з електроприводом, навігацію та дворівневу вихлопну систему. Система дистанційного запуску двигуна доступна окремо. Як опції пропонуються моніторинг сліпих зон, камера заднього виду, задні сенсори паркування, попередження про зміну смуги руху з попередженням про перехресний рух позаду. На розсуд представлено і вісім опцій коліс.

Під капотом

Силовий перелік починається з 2.0-літрового чотирьохциліндрового турбодвигуна на 276 кінських сил і 400 Нм. Стандартно компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Розгін Chevrolet Camaro до сотні відбувається за 5.4 секунд. Витрата пального становить 11.8 л/100км у міському, 7.9 л/100км у заміському та 10.3 л/100км у змішаному циклах. З автоматичною коробкою купе розженеться за 5.5 секунд. Витрата пального сягне рівня 10.7 л/100км у місті, 7.6 л/100км за його межами і 9.4 л/100км у середньому. Наступним йде 3.6-літровий V6 двигун на 335 кінських сил і 385 Нм. Так само, пару йому складає механічна коробка, з якою він розганяється за 5.2 секунд. З автоматичною коробкою розгін відбувається за 5.1 секунд. Потужністю потішить 6.2-літровий V8 на 455 коней і 617 Нм. З механічною коробкою купе розженеться за 4.3 секунди. До речі, цей двигун доступний з автоматичною коробкою на десять ступенів. У такому випадку розгін відбувається за 4.0 секунд. Найвищу сходинку займає 6.2-літровий V8 двигун на 650 кінських сил і 881 Нм. З механічною коробкою розгін відбувається за 3.7 секунди, з автоматичною на десять ступенів – за 3.5 секунди. Привід виключно на задні колеса. Максимальна швидкість Chevrolet Camaro у моделі  ZL1 становить 319 км/год.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi Q7 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jaguar XE 2019
Популярні новини