Огляд тест-драйву: Jaguar XE 2019

22 травня 2019

Сучасний Jaguar XE не схожий на інші компактні, люксові седани типу Audi A4, BMW 3 Series, Lexus IS і Mercedes-Benz C-Class. Єдиний цей факт може зацікавити потенційного покупця. Як тільки буде проведений тестовий заїзд, випробувана неймовірна підвіска і один з двигунів, покупцеві залишиться лише оцінити дизайн, взяти до уваги посилену алюмінієм конструкцію і уявити себе у новому Jaguar XE. Усі, хто таємно мріяли про автомобіль Jaguar, будуть раді дізнатися, що XE це найменше, а відтак, найдешевше творіння відомого британського бренду, яке, між тим, відповідає всім стандартам.

Огляд тест-драйву: Jaguar XE 2019

Вам сподобається

Якщо німецькі автомобілі здаються надто банальними, Jaguar XE 2019 готовий позмагатися за вашу увагу, приховавши декілька фантастичних козирів у рукаві.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви націлені виключно на досконалість, німецькі і японські суперники все ще обходять Jaguar, хоча він і знаходиться в постійному процесі самовдосконалення.

Нове у 2019 році

Перелік моделей XE поповнився Landmark і 300 Sport варіантами. Уся лінійка отримала 10.2-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи стандартно, а до переліку опцій потрапили Apple CarPlay/Android Auto.

Враження від їзди

Версії XE з емблемою «25t» мають бензиновий силовий агрегат початкового рівня, 2.0-літровий турбодвигун, який дуже гідно виконує свої обов’язки. Дизельний двигун моделі 20d є більш економічним, але не більш захоплюючим. Більше азарту гарантує двигун моделі 30t завдяки 300 кінським силам. Такий автомобіль як XE має вдовольняти чимало забаганок, тому він отримав не підвіску, а чисте задоволення. Вона ніколи не буде відчуватися занадто жорсткою, тим не менше, наділяє седан вражаючою точністю і максимально посилює здатність підкорювати круті повороти. Рульове управління пропонує непоганий зворотній зв'язок, особливо якщо взяти до уваги факт, що перед нами елітний, а не спортивний автомобіль. Технічні характеристики Jaguar XE припадуть до смаку навіть вибагливим автомобілістам. Зіркою можна вважати надпотужний V6 двигун з 380 кінськими силами, сила якого не поступається його гнучкості.

Найкращі характеристики

Батьки підлітків чи декількох дітей, чиї очі постійно пущені на екрани смартфонів, будуть раді дізнатися, що у салоні XE передбачена постійна точка 4G Wi-Fi з можливістю використання до восьми девайсів.

Не менше захвату викличе інформаційно-розважальна система з 12.3-дюймовим сенсорним екраном високої роздільної якості, навігацією та аудіосистемою «Meridian» на 17 динаміків.

Детально про автомобіль Jaguar XE

Інтер’єр

Усі, хто очікують від салону Jaguar XE атмосфери джентльменського клубу як у старі часи, будуть спантеличені простим і зрозумілим дизайном, виконаним відповідно до сучасних тенденцій вишуканості і практичності. Головна проблема це те, що Audi і Mercedes-Benz роками використовують такий підхід і досягли чималих успіхів. Але навіть з урахуванням непростих умов, у XE вийшло надзвичайно добре, пропонуючи зручне водійське сидіння з необхідним рівнем підтримки. Крім того, в інтер’єрі добре поєднуються традиційні кнопки і сенсорні поверхні. Зважати, що правда, треба на розміри автомобіля, оскільки це компактний седан, простір задніх сидінь залишає бажати кращого. Об’єм багажного відділення становить 425 літрів.

Відео тест-драйв Jaguar XE 2019 року

Екстер’єр

Треба подякувати за те, що дизайнери Jaguar не спокусилися на величезну решітку радіатора, навіть з урахуванням того, що це тренд. Вдячним треба і за помірну порцію хрому, яке не ріже око. Таким чином, рестайлінг Jaguar XE пройшов безболісно. Загалом, XE не схожий на більшого XF, але це зовсім не недолік. Вкорочені звіси виглядають добре, а просторе багажне відділення не псує пропорції. Бонусом стане посилення конструкції алюмінієм, що теж в свій час стало викликом, зважаючи на форми автомобіля.

Базова комплектація

Модель початкового рівня постачається з 17-дюймовими колесами з легкого сплаву, автоматичним двозонним клімат-контролем, люком даху, обшивкою під шкіру, склоочисниками з сенсорами дощу, 8 автоматичними режимами налаштування передніх сидінь, підігрівом бічних дзеркал, шкіряним кермом, 10.2-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи, аудіосистемою на 6 динаміків з HD радіо, USB портом і Bluetooth. Модель Premium відкрита для більшої кількості опцій. На жаль, моніторинг сліпих зон і попередження про можливе зіткнення не доступні аж до моделі R-Sport. Усі нові XE мають п’ять років або 37.2823 км гарантії.

Опційне обладнання

Більшість опцій стають стандартними елементами в комплектаціях вищого рівня. Так, модель Prestige включає шкіряну обшивку, підігрів передніх сидінь і керма, навігацію та  електропривод рульової колонки. Модель S гарантує адаптивну підвіску. Модель Portfolio має передні сидіння з підігрівом, вентиляцією і кращим набором налаштувань, підігрів бічних, задніх сидінь, функцію відкривання багажника без рук та покращену аудіосистему «Meridian». Доступною є проекційна приладова панель на вітровому склі. Додатки Apple CarPlay/Android Autо доступні як опції.

Під капотом

У 2019 модельному році силова лінійка починається з моделі 25t, яка тішить 2.0-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном на 250 кінських сил і 365 Нм. З приводом на задні колеса розгін відбувається за 6.3 секунд. Витрата пального становить 8.2 л/100км у міському, 5.2 л/100км у заміському і 6.3 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом седан розженеться за 6.2 секунди, витративши 6.8 л/100км у змішаному циклі. Модель 30t отримала 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 300 кінських сил і 400 Нм. Сотні седан досягає за 5.9 секунд, витрачаючи 6.3 л/100км у змішаному циклі. З повним приводом показник розгону зміниться на 5.5 секунд, витрати пального – на 6.9 л/100км відповідно. Модель 35t потішить 3.0-літровим V6 двигуном на 340 кінських сил і 450 Нм. З заднім приводом XE розганяється за 5.1 секунд, споживаючи 8.1 л/100км у змішаному циклі. Найпотужнішою серед бензинових моделей стала S з 3.0-літровим V6 двигуном на 380 кінських сил і 450 Нм. Розгін відбувається за 5.0 секунд, витрата пального становить 8.1 л/100км у змішаному циклі. Як альтернатива пропонується дизельний 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 180 кінських сил і 430 Нм моделі 20d. З приводом на задні колеса розгін відбувається за 7.8 секунд, витрата пального становить 4.2 л/100км у змішаному циклі. З повним приводом можна розраховувати на розгін за 7.9 секунд і витрату пального на рівні 4.7 л/100км відповідно. Замикає силовий перелік 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун моделі 25d на 240 кінських сил і 500 Нм. Сотні седану з ним вдається досягти за 6.1 секунд, витративши 5.5 л/100км у змішаному циклі. Пару всім двигунам складає восьмиступінчаста автоматична коробка передач.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Camaro 2019
Огляд тест-драйву: Chevrolet Camaro 2019
Огляд тест-драйву: BMW 2 Series 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW 2 Series 2019