Огляд тест-драйву: Chevrolet Malibu 2021

8 вересня 2021

Chevrolet Malibu 2021 - седан середнього розміру. Його ходова частина і керованість добре збалансовані, а економна витрата палива радує. Доступна стартова ціна також підвищує привабливість. Однак тьмяний і застарілий дизайн салону заважає седану серйозно конкурувати. 

Скільки б не було недоліків у Chevrolet Malibu, модель існує з різним рівнем успіху з 1964 року. І це вагомий аргумент, щоб розглянути Шевроле Малібу детальніше. 

Нове в 2021 році

Кому варто купити? 

Якщо вам потрібен автомобіль середнього розміру, Malibu - вартий уваги вибір, особливо якщо бюджет на покупку обмежений. 

Це авто настільки ж невибагливе, наскільки це можливо. Шевроле Малібу не намагається бути нічим іншим, як скромним седаном з комфортною поїздкою, п'ятимісним салоном і містким багажником. 

Дивіться також каталоги:

А ще Малібу, що трохи дивно, є єдиним седаном в лінійці Шевроле в 2021 році. Можливо, це стане додатковим аргументом для його придбання.

Нове або б/у авто? 

Chevrolet додав бездротову інтеграцію смартфонів Apple CarPlay і Android Auto в Малібу 2021 року. Цей седан також отримує стандартну функцію безпеки, яка не дозволить переключиться в режим в режим Drive і виїхати з парковки, якщо ремінь безпеки водія не пристебнутий.

В іншому новий Шевроле Малібу 2021 року нічим не відрізняється від торішньої моделі. Обов'язково подивіться б/у Chevrolet Malibu на автобазарі. 

Chevrolet Malibu або Toyota Camry

Toyota Camry - фантастичний автомобіль середнього розміру. Ймовірно, він обійдеться дорожче, ніж Малібу, але Камрі вартує своїх грошей. Camry пропонує більше стандартних функцій допомоги водієві і більш потужні двигуни, ніж Malibu. Додайте до цього чітку керованість і красивий інтер’єр з м'якими на дотик поверхнями, і привабливість Camry стане очевидною.

Chevrolet Malibu або Honda Accord

Honda Accord являється ще одним привабливим седаном середнього розміру. У нього більше стандартних функцій безпеки, ніж у Chevy Malibu. Список переваг над Малібу продовжує жваве управління, менша витрата палива, якісні матеріали салону і великий багажник. У Chevrolet більше стандартних технічних характеристик, але цього недостатньо, щоб рекомендувати його в порівнянні з Honda.

Салон

Chevrolet Malibu вміщує п'ять чоловік. Більшість дорослих вважатимуть, що в обох рядах достатньо місця, але в класі є  просторіші варіанти. Хоча на перші відчуття крісла зручні, відсутність підтримки стає сильно помітнимою в тривалих поїздках.

Салон Chevrolet Malibu розчаровує відсутністю матеріалів преміум-класу в початкових версіях. Шкіряне рульове колесо і важіль перемикання передач, наприклад, входять в стандартне оснащення тільки топових комплектацій. L, LS і LT мають двоколірний інтер'єр з приємною контрастною колірною схемою Dark Atmosphere і Medium Ash Grey. LS, LT і RS стандартно поставляються з тканинними сидіннями преміум-класу Jet Black. Premier - це топова модель з перфорованими шкіряними сидіннями в кольорах Dark Atmosphere/Light Wheat або Jet Black. Останній також доступний в якості додаткової опції для LT, але за окрему доплату. Рятує ситуацію зовнішній і внутрішній тюнинг Шевроле Малібу.

Багажник Malibu має обсяг 445 л. Коли потрібно більше місця, задні сидіння можна скласти в пропорції 60/40. Варіанти зберігання в салоні приємно радують. У ньому є великий “бардачок”, місткі дверні кишені з тримачами для пляшок, два підсклянники і місця для дрібних предметів на центральній консолі та в центральному підлокітнику. Задні пасажири побачать невеликі тримачі для пляшок в дверях та два підсклянники, заховані в підлокітнику.

Chevrolet відомий тим, що пропонує одну з кращих інформаційно-розважальних систем в галузі. Його мультимедіа логічні, зручні у використанні та стандартно поставляються з великою функціональністю. Всі моделі Chevy Malibu оснащені восьмидюймовим сенсорним екраном і аудіосистемою з шістьма динаміками.

Великою новиною 2021 року є включення бездротової зарядки і бездротового зв'язку Apple CarPlay і Android Auto.

Починаючи з версії LS, ви можете створити точку доступу Wi-Fi 4G для семи пристроїв. Топова комплектація Premier поставляється з дисплеєм високої чіткості і аудіосистемою Bose з дев'ятьма динаміками. У цю модель також включені навігація і розпізнавання голосу.

Відео тест-драйв Chevrolet Malibu 2021 року

Технічні характеристики 

В Chevrolet Malibu у вас є вибір з двох двигунів. Всі комплектації, крім Premier, мають 1,5-літровий чотирициліндровий мотор потужністю 160 кінських сил. Прискорення не швидке, 7.8 секунд до 100 км/год, але подача потужності плавна. Варіатор (CVT) переконливо імітує перемикання передач традиційної автоматичної коробки передач.

Топова версія Chevrolet Malibu Premier пропонує покращені технічні характеристики. Цей седан призводиться в рух 2,0-літровим турбо-чотирициліндровим двигуном потужністю 250 кінських сил. Мотор працює в парі з дев'ятиступеневою автоматичною коробкою передач. Іноді модель в такій комплектації називають Chevrolet Malibu Turbo.

Хоча базовий двигун може бути не таким потужним, як хотілося б, він дійсно допомагає Malibu економити бензин. В середньому седан витрачає 7 л/100 км. 

Malibu - це добре збалансований автомобіль. Седан м'яко їде навіть нерівним асфальтом. Його управління також грамотно налаштоване, з хорошими гальмами і спокійним проходженням поворотів. Однак легке рульове управління не дозволяє Шевроле Малібу відчути себе спортивним. Передній привід є в стандартній комплектації, повний привід відсутній.

Безпека

NHTSA провела краш-тести Chevrolet Malibu 2021 на лобове і бокове зіткнення. Автомобіль отримав загальну оцінку 4/5. 

Розміри і вага 

Chevrolet Malibu має довжину 4.9 м, колісну базу 2.8 м, ширину. без бічних зеркал 1.85 м. Найлегший Малібу важить 1418 кг, а найважчий - 1462 кг. 

Можливі комплектації

Chevrolet випускає Malibu 2021 року в п'яти комплектаціях: L, LS, RS, LT і Premier. В Україні можна знайти Шевроле Малібу в будь-якому варіанті оснащення.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volvo S60 2021
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jaguar XF 2021
Популярні новини