Огляд тест-драйву: Citroen C3 Picasso

3 квітня 2017

C3 Picasso - це 5-місний мікровен, який дебютував в 2008 році в Парижі, а в 2012 році виробники вже провели перший рестайлінг. Ц3 Пікассо заслужив чимало позитивних відгуків серед автомобільних критиків, які вважають, що, незважаючи на компактні розміри, автомобіль здатний запропонувати покупцям і просторий салон, і привабливий зовнішній вигляд, і доступну ціну. В якості основи для мікровена був використаний Peugeot 207. Основними конкурентами Citroen C3 Picasso є: Citroen Berlingo Multispace, C4 Picasso, Ford B-Max і Vauxhall Meriva.

Враження від їзди

Завдяки широкому діапазону різноманітних налаштувань водійського крісла і керма, будь-який водій може з комфортом керувати автомобілем. Водієві також забезпечений відмінний огляд практично в будь-якому напрямку, завдяки великій площі скління і тонким стійкам даху. При русі в місті рульове управління чутливе, що значно спрощує паркування та рух по звивистих вуличках. Кермо оснащується електропідсилювачем. На високих швидкостях автомобіль також поводиться передбачувано. Як відомо, автомобілі компанії Сітроен славляться м'якою підвіскою, і модель Ц3 Пікассо не виняток. Але, не дивлячись на те, що м'яка підвіска робить їзду набагато приємніше, це також має на увазі наявність значного крену кузова при поворотах. Гальмівна система Citroen C3 Picasso представлена ​​дисковими вентильованими гальмами спереду і дисковими ззаду.

Інтер'єр

Дивіться також каталоги:

Салон мікровена Сітроена Ц3 Пікассо набагато просторіший, ніж у хетчбека Ц3. Всередині автомобіля досить місця, як для пасажирів, так і для перевезення багажу. Багажний відсік здатний розмістити 385 літрів багажу. У салоні може з комфортом розміститися 5 чоловік, при цьому місця для голови і ніг більш ніж достатньо. Сидіння водія оснащене регулюваннями по висоті, а рульова колонка може налаштовуватися по вильоту і куту нахилу.

Салон виконаний в світлій колірній гамі і цікаво оформлений, а в якості обшивки використовувалися якісні матеріали. Комбінація приладів розташовується практично під вітровим склом. Чимало уваги розробники приділили і центральній консолі, на якій всі кнопки і важелі управління розташовуються максимально зручно.

Екстер'єр

Зовнішній вигляд моделі Ц3 Пікассо повністю відповідає загальному стилю автомобілів компанії Сітроен, зміни в зовнішності торкнулися лише передньої частини кузова, тим самим надавши їй більш сучасний зовнішній вигляд. В результаті змін був змінений передній бампер, решітка радіатора стала більш компактною, а також оптика, де були додані світлодіодні смуги. В іншому, екстер'єр мікровена не змінився. Для кузова також стали доступні нові колірні схеми.

Габарити мікровена рівні: довжина - 4078 мм, ширина - 1766 мм, висота - 1670 мм, колісна база - 2540 мм.

Базова комплектація

Стандартна комплектація Citroen C3 Picasso представлена: бамперами під колір кузова, круїз-контролем, регульованою рульовою колонкою, датчиком зовнішньої температури, бортовим комп'ютером, 16-дюймовими сталевими колесами, кондиціонером, датчиками дощу, лобовим склом з підігрівом, CD-плеєром, галогеновими передніми фарами, передніми протитуманними фарами, антиблокувальною системою гальм, системою розподілу гальмівних зусиль, системою курсової стійкості, кріпленням дитячого сидіння, системою допомоги при екстреному гальмуванні, подушкою безпеки водія і переднього пасажира, бічними подушками безпеки і шторками безпеки.

Опціональна комплектація

В якості додаткового обладнання виступає: роздільний клімат контроль, сидіння водія і переднього пасажира з підігрівом, 15-дюймові сталеві диски, рейлінги, тоновані стекла, а також різні варіанти забарвлення кузова.

Під капотом

Для автомобіля доступно кілька варіантів двигунів. Першим є 1,4-літровий 4-циліндровий бензиновий силовий агрегат, потужністю 95 кінських сил. Максимальна швидкість руху мікровена дорівнює 178 км/год, а розгін до 100 км/год здійснюється за 13,4 секунди. Показники витрати палива рівні: міський цикл - 8,2 л/100 км, заміський - 4,9л/100км і змішаний цикл - 6,1л/100км. Силовий агрегат працює в парі з 5-швидкісною механічною коробкою передач.

Наступним доступним для Ц3 Пікассо мотором є 1,6-літровий 4-циліндровий бензиновий, потужністю 115 кінських сил. Оснащений таким силовим агрегатом мікровен здатний рухатися зі швидкістю 185 км/год, а час розгону до 100 км/год займає 12,2 секунд. Показники витрати палива рівні: місто - 9,2 л/100 км, траса - 5,1 л/100 км, змішаний - 56,6л/100км. Мотор агрегатується з 5МКПП.

Автомобіль також може оснащуватися 1,36-літровим дизельним двигуном, потужністю 92 кінські сили. Час розгону від 0 до 100 км/год займає 14,6 секунд, а максимальна швидкість руху дорівнює - 174 км/год. Мотор працює в парі з 5МКПП.

Варто згадати, що даний силовий агрегат може працювати і в парі з 6-роб АКПП, але при цьому змінюються показники витрати палива: місто - 4,7 л/100 км, траса - 3,8 л/100 км, змішаний цикл - 4,2 л/100км.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Citroen C8
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Citroen C3 2016
Популярні новини