Огляд тест-драйву: Dodge Journey 2019

29 травня 2019

Нинішній Dodge Journey це семимісний позашляховик, який коштує менше ніж найближчі суперники. Моделі найнижчої комплектації дістався чотирьохциліндровий двигун, з яким Journey коштує дешевше, ніж Ford Flex, Hyundai Santa Fe і Kia Sorento. Силовий агрегат не можна назвати мрією ентузіаста, але збалансована цінова політика дозволяє розглянути і потужніший V6 варіант з іншими корисними елементами типу системи повного приводу, підігріву рульового колеса та інформаційно-розважальної системи Uconnect з 8.4-літровим сенсорним екраном. Перед тим, як обрати для себе цей варіант, варто звернути увагу на той факт, що більш-менш осучаснений варіант Journey на ринку з 2009 року, а тому не багатий на нові системи і технології.

Вам сподобається

Збалансована стартова ціна і багатофункціональність стали основними перевагами. Виразний Dodge Journey 2019 гарантує сім зручних сидінь, виняткові якості ходу та чималий об’єм простору для зберігання речей.

Вам може не сподобатися

Дивіться також каталоги:

Якщо ви усвідомлюєте, що сама купівля автомобіля це не єдині витрати, такий варіант як Journey не для вас. При бажанні отримати тривалішу гарантію, погляньте в сторону Kia Sorento. Системами допомоги водієві потішать Honda Pilot і Toyota Highlander. При бажанні отримати більш просторий третій ряд, розгляньте варіант Chevrolet Traverse.

Нове у 2019 році

Кількість комплектацій було зменшено до трьох: SE, Crossroad і GT. Переглянули перелік стандартного оснащення, так модель SE отримала протитуманні фари, клімат-контроль трьох зон, бічні дзеркала з підігрівом і автоматичним складанням і у версії з повним приводом світлодіодні задні вогні.  

Враження від їзди

Стандартний 2.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 170 кінських сил навряд чи можна назвати адекватним зважаючи на розмір авто Dodge Journey, крім того, пару йому складає автоматична коробка всього на чотири передачі. Все натякає на час, який позашляховик провів на ринку. Доступний V6 двигун з 283 кінськими силами набагато більш енергійний. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою. Він же дозволяє обрати систему повного приводу. Що стосується якості їзди і управління, то підвіска Journey в першу чергу налаштована на комфорт, хоча автомобіль добре контролюється коли дорога стає звивистою. Позашляховик став одним з небагатьох, хто отримав гідравлічний підсилювач керма, що додає приємного відчуття ваги.

Найкращі характеристики

Другий і тертій ряди повністю складаються щоб максимально збільшити вантажний простір. Того більше, складається навіть переднє, пасажирське крісло. На додачу, під переднім пасажирським кріслом передбачений відсік. Салон Dodge Journey пропонує чимало корисних відділень для зберігання речей.

Доступний 3.6-літровий V6 це не просто бажаний двигун, а по факту силовий агрегат, який гарантує достатній запас потужності декільком Jeep/Dodge транспортним засобам. Він вражає продуманістю, економічністю і, звісно, потужністю. Стандартним він є для моделі GT.

Детально про автомобіль Dodge Journey

Інтер’єр

Простору вдосталь попереду, чимало на другому ряду і, нажаль, малувато на третьому. Середній по міркам позашляховиків Journey схожий на повнопривідну альтернативу мінівенам або універсалам. Сидіння гарантують високий рівень комфорту і підтримки, водій отримує вертикальну позицію. Стандартно вкриті вони легкою у догляді тканиною. Інформаційно-розважальна система Uconnect використовує 8.4-дюймовий сенсорний екран, стандартний для топових моделей. Для контролю звуку і клімату передбачені звичайні кнопки. Загальна якість оздоблювальних матеріалів далеко не така погана, як можна було б подумати, зваживши на збалансовану ціну.

Відео тест-драйв Dodge Journey 2019 року

Екстер’єр

Не зважаючи на вік, Journey 2019 не забутий. Є у ньому щось індивідуально чарівне. Версія Crossroad як жодна інша модель підкреслює цю чарівність чорними колесами з легкого сплаву, багажником на даху та імітацією захисних пластин. Дані елементи точно роблять його позашляховиком, а не збільшеною версією універсалу. Виграла лінійка і від наявності хромованої решітки радіатора.

Базова комплектація

Після зменшення модельного ряду, базова версія SE отримала більше стандартного оснащення. Так, можна розраховувати на протитуманні фари, клімат-контроль трьох зон, бічні дзеркала з підігрівом і автоматичним складанням, дзеркало заднього виду з автоматичним затемненням, функції доступу/старту без ключа, відсіки для зберігання під другим рядом, 4.3-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи, USB порт, AM/FM радіо, шість динаміків і 17-дюймові колеса. Модель Crossroad пропонує 19-дюймові колеса з легкого сплаву, протитуманні вогні, шкіряне рульове колесо, електропривод водійського сидіння, супутникове радіо і Bluetooth. Модель GT отримала спеціалізовану підвіску, V6 двигун, динаміки кращої якості та функцію відкривання вікон одним натиском на кнопку.

Опційне обладнання

Основними опціями Dodge Journey стали коробка автомат на шість ступенів, система повного приводу і V6 двигун. Модель SE можна доповнити 17-дюймовими колесами з легкого сплаву, шкіряним важелем перемикання передач і кермом, Bluetooth і супутниковим радіо. Комплектацію моделі Crossroad можна розширити за рахунок шкіряних передніх сидінь з підігрівом і функції дистанційного старту. Опціями для GT і Crossroad стали задні сенсори паркування, електропривод люку даху, навігація, відкривач гаражних дверей і розважальна система для другого ряду з двома 9.0-дюймовими екранами і двома парами бездротових навушників. Пакет для буксирування доступний лише GT.

Під капотом

Двигуни Dodge Journey помітно відрізняються один від одного. Базовим став 2.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 170 кінських сил і 220 Нм. Компонується він чотирьохступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід на передні колеса. Розгін відбувається за 10.1 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 12.4 л/100км у міському, 9.0 л/100км у заміському і 10.8 л/100км у змішаному циклах. Як альтернатива пропонується 3.6-літровий V6 двигун на 283 кінських сили і 353 Нм. У пару йому дісталася шестиступінчаста автоматична коробка передач. Привід стандартно на передні колеса. Розгін відбувається за 8.4 секунд. Витрата пального сягає рівня 13.8 л/100км у місті та 9.4 л/100км за його межами. З доступним повним приводом розгін відбувається за той самий час. Витрачає позашляховик 14.5 л/100км у міському, 10.0 л/100км у заміському та 11.3 л/100км у заміському циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz E-Class 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Highlander 2019
Популярні новини