Огляд тест-драйву: Honda Civic 2021

16 березня 2021

Honda Civic 2021 - хороший компактний автомобіль. Він пропонує приємну динаміку водіння без шкоди для комфорту поїздки. Крім того, авто забезпечує швидке прискорення і значну економію палива незалежно від того, який двигун ви виберете. Модель Civic доступна в 2021 році в кузовах седан і хетчбек, обидва типи кузова гарантують багато пасажирського і вантажного простору. 

Нове в 2021 році 

Кому варто купити? 

Вам обов'язково варто подумати про покупку Honda Civic, якщо ви хочете спортивний компактний автомобіль. Протестуйте Хонда Цівік і самі оцініть переваги моделі.

Нове або б/у авто? 

Для моделі 2021 року Honda додає стиль Type R Limited Edition в лінійку Civic і відмовляється від кузова купе і версії Si. В іншому моделі 2020 і 2021 практично ідентичні. 

Дивіться також каталоги:

Якщо вам сподобалася нова комплектація Honda Civic, вибирайте авто 2021 року. Якщо хочете купити універсал Хонда Цівік, доведеться пошукати серед минулорічних машин. 

Honda Civic або Toyota Corolla

Хоча багато хто вважає Civic зразком в класі, у Corolla теж є туз в рукаві. Toyota має відмінний прогнозований рейтинг надійності і безліч функцій безпеки і технологій в стандартній комплектації, включаючи сучаснішу та інтуїтивно зрозумілішу інформаційно-розважальну систему з 7-дюймовим сенсорним екраном і Apple CarPlay. Однак в більшості інших аспектів Honda краща, адже пропонує більше вантажного простору, спортивну керованість і потужні варіанти трансмісії.

Honda Civic або Mazda 3

Mazda 3 і Civic - прямі конкуренти. Обидва автомобілі доступні в варіантах кузова седан і хетчбек, і кожен відрізняється маневреністю і спортивним управлінням. Однак є деякі помітні відмінності. Хоча обидві моделі пропонують потужні двигуни, вам потрібно звернути увагу на Civic Type R, якщо бажаєте справжній високопродуктивний автомобіль. У Civic також більший вантажний відсік і просторіші задні сидіння, ніж у Mazda 3. З іншого боку, у Mazda є розкішний на вигляд салон і зручна інформаційно-розважальна система з великим сенсорним екраном в стандартній комплектації. Це складний вибір. 

Салон

Нова Honda Civic вміщує до п'яти чоловік, за винятком чотиримісної Civic Type R. Великі дверні прорізи Civic дозволяють водію та пасажирам легко сісти в автомобіль. В салоні ви знайдете просторі сидіння в обох рядах, хоча похила лінія даху трохи "краде" простір над головою. Крісла плоскі, але з хорошою амортизацією.

В інтер'єрі нової Хонда Цивік використані високоякісні матеріали, де навіть пластик приємний на дотик. Тим не менш, деякі критики відзначають, що якість матеріалів і загальний дизайн Civic не так актуальні, як у конкурентів.

Завдяки широкому діапазону регулювань рульового колеса і сидіння водію легко знайти зручну посадку. Цивик також забезпечує хорошу оглядовість попереду і з боків. Приладова панель Honda Civic легко читається.

У салоні Civic є кілька ретельно продуманих відсіків для зберігання речей, а багажник седана - один з найбільших в своєму класі. Його об’єм становить 428 літрів. Потрібна ще більша вантажопідйомність? Тоді ознайомтеся з параметрами хетчбека. Вантажний простір за задніми сидіннями становить 725 літрів, а після складання заднього ряду - 1300 літрів. 

Всі Civic, крім базового LX, мають два порти USB і інтеграцію з Apple CarPlay і Android Auto. Інформація виводиться на 7-дюймовий сенсорний екран. 

Інтерфейс дисплея значно поліпшений завдяки додаванню довгоочікуваної ручки регулювання гучності і кнопок для вибору функцій. Однак опціональна інформаційно-розважальна система вже не така зручна і пропонує сенсорне управління для більшості функцій. Це ускладнює використання під час водіння.

Відео тест-драйв Honda Civic 2021 року

Технічні характеристики 

Honda Civic 2021 має широкий спектр комплектацій силовими установками. Базовим двигуном седана Civic LX і версії Sport є 2,0-літровий чотирициліндровий двигун потужністю 158 к.с. У нього багато "конячок", але є кілька більш вражаючих варіантів. 1,5-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом і потужністю 174 к.с. входить в стандартну комплектацію седана Civic EX, EX-L і Touring. Цей мотор також входить в базове оснащення хетчбеків Civic LX і EX. Той самий двигун розвиває потужність в 180 к.с. в комплектаціях хетчбека Civic Sport і Sport Touring. Орієнтований на продуктивність хетчбек Civic Type R оснащений 2,0-літровим чотирициліндровим турбованим мотором потужністю 306 к.с.

Плавна автоматична коробка передач (CVT) входить в стандартну комплектацію більшості моделей. Для тих, хто віддає перевагу "механіці", є традиційна шестиступка.

Показники економії палива Civic прекрасні. Седан з 1,5-літровим двигуном використовує приблизно 6,4 л/100 км бензину в комбінованому циклі. Хетчбек Honda Civic 2021 року з тим же двигуном має витрату палива до 6.7 л/100 км в змішаному циклі. 

Якість поїздки Civic знаходиться на межі спортивної і комфортної. У невеликої Хонда Цивік відмінна керованість, а її хід залишається плавним практично на будь-якому дорожньому покритті. Передній привід входить у стандартну комплектацію.

Безпека

У поєднанні з солідними результатами краш-тестів Civic - прекрасний варіант для тих, хто шукає максимум безпеки. Кожен Civic також має безліч функцій допомоги водієві, включаючи автоматичне дальнє світло і попередження про лобове зіткнення. Honda збирає ці функції в пакет по назвою Honda Sensing. 

Розміри і вага 

Залежно від типу кузова Civic має довжину від 4.5 м до 4.6 м. Споряджена маса залежить від типу кузова і трансмісії і становить 1252-1415 кг.

Можливі комплектації 

Honda Civic 2021 року випускається в двох варіантах кузова: седан і хетчбек. Седан Хонда Цивік можна купити в одній з п'яти комплектацій: LX, Sport, EX, EX-L і Touring. Хетчбек Civic випускається в чотирьох основних комплектаціях: LX, Sport, EX і Sport Touring. Базові моделі седана поставляються з 158-сильним двигуном, а стандартні моделі хетчбеків оснащені 174-сильним з турбонаддувом (стандартно для седанів EX і вище). Безступінчатий "автомат" стандартний для більшості моделей. Шестишвидкісна "механіка" входить в базове оснащення моделей хетчбека Sport і Sport Touring, а варіатор - опція.

Орієнтований на продуктивність хетчбек Type R випускається в двох комплектаціях: Type R і Type R Limited Edition. Він оснащений 306-сильним турбованим мотором і механічною коробкою передач.

Є з чого вибирати. Ви не помилитеся, незалежно від того, вирішите купити Хонда Цивік 2021 базової версії або нову модель Type R Limited Edition.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi A5 2021
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Sport 2021
Популярні новини