Огляд тест-драйву: Jaguar E-Pace 2020

3 лютого 2020

Сучасний Jaguar E-Pace 2020 це хороший кросовер компактного розміру. Він стандартно отримав систему повного приводу, потужні двигуни, чимало вантажного простору та сучасні інформаційні технології. На жаль, не обійшлося без недоліків, у випадку E-Pace ними стали не надто просторі задні сидіння і помітний рівень витрати пального. Проблемою можуть стати інші представники класу, які не тільки не поступаються, але у дечому навіть випереджають Jaguar.  

Нове у 2020 році 

Кому варто купити? 

Дивіться також каталоги:

У  E-Pace вища, ніж у багатьох конкурентів, ціна. В якості альтернативи можна розглянути атлетичний BMW X1 і просторий Volvo XC40. Уваги вартий більший Jaguar F-Pace. Хоча, якщо ви все ж надасте перевагу сімейству Jaguar, варто бути готовим до чималої вартості.

Нове чи б/у авто? 

Як новинку Jaguar представили E-Pace на 2018 модельний рік. У 2019 автомобіль отримав Apple CarPlay і Android Auto як опції. У 2020 обидва додатки стануть стандартними. Зважаючи на відсутність кардинальних змін, точно є сенс поглянути в сторону моделей на рік, або і два старше. Новачку E-Pace навіть не доводилося переживати тюнінг. 

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

Jaguar E-Pace чи Cadillac XT4?

Новий Cadillac XT4 схожий на E-Pace. У обох кросоверів продуктивні двигуни і трансмісії, які можуть давати затримку при переході з передачі на передачу. Схожі у них інформаційно-розважальні системи, принаймні за відчуттями. У кожного, між тим, є сильні сторони. У Cadillac більше простору позаду, а у Jaguar кращий вантажний об’єм і більш спортивне управління. 

Jaguar E-Pace чи Jaguar F-Pace?

Більший F-Pace гарантує кращий особистий і вантажний об’єм. Крім того, у нього ширший перелік двигунів. На 2020 рік відмовилися від дизельного турбодвигуна, залишивши V6 і V8 силові агрегати, потужності яких вистачить з головою. Сучасний F-Pace дорожчий за меншого брата, але, якщо бюджет дозволяє, він є кращим варіантом.

Салон 

Салон E-Pace розрахований на п’ятьох людей. Шкіряна обшивка сидінь і 10 режимів налаштування передніх сидінь стандартні. Доступними стали сидіння «Premium Windsor». Іншими покращеннями є підігрів і вентиляція передніх сидінь, підігрів задніх сидінь, 14 і 18 режимів налаштування передніх сидінь і підігрів керма. Передні сидіння Jaguar вирізняються комфортом і простором. На жаль, це неможливо сказати про задні сидіння. Простору малувато навіть за мірками компактних кросоверів. Передбачено два повних набори кріплень дитячих крісел LATCH. Поверхні вкриті якісними і приємними матеріалами, але у сегменті представлені конкуренти і з більш вишуканим салоном. Вантажний об’єм з розкладеним заднім рядом становить 685 літрів, склавши його, можна розраховувати на 1492 літри. Усі E-Pace отримала інформаційно-розважальну систему Touch Pro з 10.0-дюймовим сенсорним екраном, стерео на 6 динаміків, Bluetooth і двома USB. У 2020 році стандартними стануть Android Auto і Apple CarPlay. Доступними елементами є навігація, точка Wi-Fi, стерео «Meridian» на 11 чи 15 динаміків, три USB порти позаду, HD і супутникове радіо та 12.3-дюймовий цифровий дисплей приладів. 

Відео тест-драйв Jaguar E-Pace 2020 року

Технічні характеристики 

Силовий перелік починається з 2.0-літрового чотирьохциліндрового турбодвигуна на 200 коней і 340 Нм. Компонується він, як і решта бензинових двигунів, акпп на дев’ять ступенів. Привід стандартно повний. З ним кросовер розганяється за 8.2 секунд, витрачаючи 8.3 л/100км у змішаному циклі. Ще один 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун Jaguar E-Pace пропонує 249 кінських сил і 365 Нм. До сотні E-Pace розженеться за 7.0 секунд, витративши 7.7 л/100км у змішаному циклі. Самим потужним серед бензинових став 2.0-літровий турбодвигун на 300 кінських сил і 400 Нм. Йому вистачить 6.2 секунд, щоб розігнати автомобіль до сотні. Витрата пального становить 8.0 л/100км у змішаному циклі. В якості альтернативи пропонується ряд дизельних двигунів. Найменш потужним є 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун з 150 кінськими силами і 380 Нм. Стандартно пару йому складає шестиступінчаста механічна коробка. До сотні Jaguar розженеться за 10.1 секунд, витративши 4.7 л/100км у змішаному циклі. Самим потужним представлено 2.0-літровий турбодвигун з 240 кінськими силами і 500 Нм. Він у пару отримав автоматичну трансмісію на дев’ять ступенів. До 100 км/год розгін відбувається за 7.4 секунди, витрата пального перебуває на рівні 6.2 л/100км у змішаному циклі. Що стосується манери ходу, то тут думки критиків розділилися. Одні стверджують, що E-Pace позиціонує спортивну динаміку, гідну відомого імені Jaguar. Інші звертають увагу на помітний крен корпусу і невиразне рульове управління. Як би там не було, плюсом автомобіля є плавність ходу і стабільність. Загалом, технічні характеристики Jaguar E-Pace вдовольнять більшість водіїв, які звикли до міських вулиць і прагнуть комфорту. 

Безпека 

Моделі 2020 постачаються з п’ятьма роками або 96.560 км пробігу лімітованої гарантії. Базовими елементами безпеки стали склоочисники з сенсорами дощу, камера заднього виду, попередження про виїзд за межі смуги руху, система допомоги руху по смузі, передні і задні сенсори паркування, попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, функція виявлення пішоходів та система контролю стану водія. Доступними стали система камер навколишнього огляду, функція розпізнавання дорожніх знаків, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, допомога при паркуванні, адаптивний круїз-контроль, автоматичне екстрене гальмування на високих швидкостях, автоматичне дальнє світло та проекційна приладова панель на вітровому склі. 

Розміри 

У довжину кросовер має 439 см. Вага автомобіля становить від 1.830 до 1.894 кг. 

Можливі комплектації 

На 2020 E-Pace пропонується у двох основних варіантах: базовому і R-Dynamic. Також пропонується декілька комплектацій: базова, SE, HSE і нова Checkered Flag. Базова модель отримала інформаційно-розважальну систему Touch Pro, 10.0-дюймовий сенсорний екран, Android Auto, Apple CarPlay, два USB порти, Bluetooth, стерео на 6 динаміків, двозонний автоматичний клімат-контроль, шкіряну обшивку, 10 режимів налаштування передніх сидінь, склоочисники з сенсорами дощу, камеру заднього виду, попередження про виїзд за межі смуги руху, систему допомоги руху по смузі, перед аварійне попередження і гальмівну систему з виявленням пішоходів, передні і задні сенсори паркування та систему контролю стану водія. Доступними стали підігрів передніх  і задніх сидінь, 14 режимів налаштування передніх сидінь, HD і супутникове радіо, стерео «Meridian» на 11 чи 15 динаміків та проекційна приладова панель. Пакет «Park Pro» гарантує систему камер навколишнього огляду, попередження про перехресний рух позаду та систему автоматичного паркування. Пакет «Drive Pro» додає моніторинг сліпих зон, адаптивний круїз-контроль та автоматичне гальмування на високих швидкостях. Окремо доступна точка Wi-Fi. Модель E-Pace SE постачається з автоматичним дальнім світлом, електроприводом дверей багажника, стерео «Meridian» на 11 динаміків, 14 режимами налаштування передніх сидінь. На додачу до опцій базової моделі, SE можна доповнити системою камер навколишнього огляду і моніторингом сліпих зон. Також доступними стали електронний неконтактний ключ і функція відкривання багажника рухом ноги. Нова Checkered Flag майже повністю повторює перелік оснащення базової моделі, відрізняючись від неї хіба що наявністю моніторингу сліпих зон та унікальних елементів стилізації. Модель R-Dynamic SE отримала потужніший двигун, решта оснащення майже ідентична тому, що пропонує стандартний E-Pace. У базу моделі HSE входять функція відкривання багажника рухом ноги, неконтактний електронний ключ, покращена шкіряна обшивка, 18 режимів налаштування передніх сидінь, автоматичне екстрене гальмування на високих швидкостях, моніторинг сліпих зон та адаптивний круїз-контроль. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Subaru Legacy 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: GMC Canyon 2020
Популярні новини