Огляд тест-драйву: GMC Canyon 2020

5 лютого 2020

Сучасний GMC Canyon це хороший пікап невеликого розміру. З відповідним оснащенням він здатний буксирувати до 3.493 кг. Бонусом стануть продуктивні двигуни і рульове управління, як у легкового автомобіля. На додачу можна розраховувати на приємний салон з щедрим переліком інформаційно-розважальних технологій. Між тим, у Canyon немає настільки зручних сидінь і такого об’єму простору, як у окремих конкурентів. Бракує йому деяких систем безпеки. До того ж, у класі є представники з вищим рейтингом надійності.

Огляд тест-драйву: GMC Canyon 2020

Нове у 2020 році 

  • Функція «Tire Fill Alert» стала стандартною
  • Доступною стала функція дистанційного закривання багажника 
  • Моделі All Terrain стали доступними попередження про можливе зіткнення та попередження про виїзд за межі смуги руху 

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Придбати новий GMC варто тим, хто хоче отримати пікап, який однаково добре виконує важкі завдання і гідно виглядає перед дорогим рестораном. Незважаючи на те, що сегмент пікапів не такий великий, у ньому представлено достатньо суперників. За трохи менші гроші Chevrolet Colorado виконає ту саму роботу. У Toyota Tacoma відмінна здатність справлятися з примхами бездоріжжя і чимало активних систем безпеки.

Нове чи б/у авто? 

Нинішні Canyon належать до покоління, яке дебютувало у 2015 модельному році. На 2020 General Motors представили декілька помітних змін. У базу увійшла функція «Tire Fill Alert», а доступною стала функція дистанційного закривання багажника. На додачу, більшій кількості моделей стали доступними попередження про можливе зіткнення та попередження про виїзд за межі смуги руху. Моделі GMC 2019 новинками похвалитися не могли. Основною новиною 2018 року стала поява сенсорного екрану інформаційно-розважальної системи. У 2017 базу поповнили система «Teen Driver» і восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Дизельний турбодвигун дебютував у 2016 модельному році.

Порівняння з іншими авто/комплектаціями 

GMC Canyon чи Chevrolet Colorado?

Поточні версії Chevrolet Colorado і GMC Canyon дуже схожі. Вони розділили подібні лінійки силових агрегатів, мають приблизно однакові буксирувальні можливості та перелік оснащення. Трохи вирватися вперед Canyon допомагає кращий попередній рейтинг надійності і якісніший салон. Але у Colorado менша стартова ціна. 

GMC Canyon чи Toyota Tacoma?

Продуманий Toyota Tacoma коштує більше, ніж Canyon. Але за це потенційний покупець отримує кращий перелік стандартного оснащення, включно з новими на 2020 рік Android Auto і Apple CarPlay. Модель Tacoma TRD Off-Road гарантує відмінні позашляхові можливості. Canyon буксирує більшу вагу. 

Салон 

У стандартній формі салон GMC Canyon розрахований лише на двох людей. Конфігурація Extended Cab має два задніх сидіння, в той час як у Crew Cab позаду розміститься вже троє пасажирів. Передні сидіння усіх моделей зручні. Задні сидіння моделей Extended Cab просторими назвати не вийде. Найбільше простору у Crew Cab. Саме остання конфігурація оснащена двома повними наборами кріплень дитячих крісел LATCH. Більшість поверхонь інтер’єру вкрита приємними матеріалами. Усі Canyon отримали інформаційно-розважальну систему GMC Infotainment System, яка у моделях нижчої комплектації супроводжується 7.0-дюймовим сенсорним екраном, а у моделях вищої комплектації – 8.0-дюймовим. Завдяки великим іконкам і зрозумілим меню інтерфейсом легко оперувати. Стандартними стали Android Auto and Apple CarPlay. Передбачені звичайні кнопки, якими можна користуватися навіть у рукавицях. В якості опцій пропонуються чотири USB порти, HD і супутникове радіо, точка Wi-Fi, бездротова зарядка, навігація та стерео «Bose» з сімома динаміками.

Відео тест-драйв GMC Canyon 2020 року

Технічні характеристики 

Базовий 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун пропонує 200 кінських сил і 260 Нм. Пару йому складає шестиступінчаста автоматична коробка передач. Привід на задні колеса. Витрата пального GMC перебуває на рівні 10.8 л/100км у міському, 7.7 л/100км у заміському та 9.2 л/100км у змішаному циклах. Потужності силового агрегату вистачає для адекватного виконання всіх завдань. Як опція представлений 3.6-літровий V6 двигун на 308 кінських сил і 373 Нм. Він компонується восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно задній. Витрачає пікап 13.0 л/100км у місті, 9.0 л/100км за його межами і 11.0 л/100км у середньому. З приводом на усі колеса витрата зростає до 13.1, 9.4 і 11.2 л/100км відповідно. Ще один варіант це 2.8-літровий чотирьохциліндровий дизельний турбодвигун на 181 кінську силу і 470 Нм. Доповнюється він автоматичною коробкою на вісім ступенів. З приводом на задні колеса витрата пального становить 10.7 л/100км у міському, 7.8 л/100км у заміському та 9.2 л/100км у змішаному циклах. З появою повного приводу показники змінюються на 11.7, 8.4 і 10.0 л/100км відповідно. Пікап GMC впевнено входить у повороти з майже стовідсотковим контролем рухів корпусу. Загалом динаміка Canyon дуже нагадує те, що пропонує легковий автомобіль. На додачу кермо має хороший зворотній зв'язок. На більшості поверхонь пікап залишається спокійним. 

Безпека 

Усі Canyon постачаються з трьома роками або 57.936 км пробігу базової гарантії та п’ятьма роками або 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. За результатами краштестів представник GMC отримав чотири з п’яти зірок від «Національного управління безпекою руху на трасах» США. У базу автомобіля входять камера заднього виду і система «Teen Driver». Доступними є задні сенсори паркування, попередження про можливе зіткнення і попередження про виїзд за межі смуги руху. 

Розміри 

Довжина знаходиться в межах від 542.5 до 573 см. Висота становить 155.4 см. Вага варіює від 1.708 до 2.075 кг.

Можливі комплектації 

Обрати новий Canyon можна у шести комплектаціях і декількох конфігураціях. Базовою є модель Canyon SL. Вона отримала вінілову обшивку сидінь, чотири режими налаштування водійського сидіння, камеру заднього виду, систему «Teen Driver», 7.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, Android Auto, Apple CarPlay, стерео на 6 динаміків, два USB порти і Bluetooth. Модель GMC Canyon постачається з тканинною обшивкою. Це перша модель, якій доступний V6 двигун. Опціями стали точка Wi-Fi і задні сенсори паркування. Модель Canyon SLE гарантує шість режимів налаштування водійського сидіння, 8.0-дюймовий сенсорний екран, чотири USB порти, HD і супутникове радіо, точку Wi-Fi, 4.2-дюймовий інформаційний дисплей водія, шкіряне кермо, функцію дистанційного закривання багажника і центральний замок з брелоком. Пакет «SLE Convenience» розширює її комплектацію за рахунок автоматичного клімат-контролю, функції дистанційного старту. При купівлі даного пакету можна також отримати підігрів передніх сидінь. Окремо пропонуються навігаційна система і стерео «Bose» з сімома динаміками. Модель Canyon SLT стандартно отримала V6 двигун. Також у базу увійшли шкіряна обшивка, підігрів передніх сидінь, чотири режими налаштування сидіння переднього пасажира, бічні дзеркала з підігрівом і електроприводом, автоматичний клімат-контроль, підігрів керма, бездротова зарядка, центральний замок з брелоком та задні сенсори паркування. Навігаційна система і стерео «Bose» опції для SLT. Модель Canyon All Terrain вирізняється за рахунок стандартного повного приводу, підвіски, призначеної для їзди по бездоріжжю, системи контрольованого спуску з гори, заднього диференціалу з блокуванням, двох буксирувальних гаків попереду, унікальних елементів екстер’єру та інтер’єру. У базу Canyon Denali увійшли навігаційна система, стерео «Bose», хромовані підніжки кузова, вентиляція передніх сидінь, попередження про можливе зіткнення і попередження про виїзд за межі смуги руху. 

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jaguar E-Pace 2020
Огляд тест-драйву: Jaguar E-Pace 2020
Огляд тест-драйву: Alfa Romeo 4C 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Alfa Romeo 4C 2020