Огляд тест-драйву: Jaguar XE 2017

24 травня 2018

Складаючи список всіх «плюсів» і «мінусів» Jaguar XE, можна з упевненістю сказати, що це «п'ятизірковий» автомобіль. Ягуар - це красивий, зручний 4-дверний седан з прекрасними експлуатаційними характеристиками, потужним двигуном і низькою витратою палива. Автомобіль може з легкістю змагатися з такими флагманами: BMW 3 Серії, Mercedes C-Class і Audi A4. У 2016 році автомобіль вдруге завоював звання «Компактний виконавчий автомобіль року». За останній час ХЕ був значно вдосконалений, про що свідчить новий двигун, який належить до лінійки «Ingenium», ксенонові фари і алюмінієва рама.

Враження від їзди

Показники їзди цього британського автомобіля одні з кращих. У шасі Ягуара досить цікава архітектура, яка багато у чому визначає характер їзди. Стандартна комплектація автомобіля оснащується базовою підвіскою - незалежною пружинною багатоважільною спереду і ззаду, але за доплату можна оснастити ХЕ спортивною або адаптивною з амортизаторами Bilstein. Підвіска автомобіля робить їзду гладкою і комфортною, абсорбуючи нерівності дорожнього покриття. ХЕ оснащується дисковими вентильованими гальмами спереду і дисковими ззаду.

Дивіться також каталоги:

Інтер'єр

Інтер'єр автомобіля досить лаконічний, але дорогий і комфортний, хоча на думку деяких експертів, розробники злегка здешевили салон, що можна помітити по пластмасовій обробці - замість м'якого і приємного на дотик пластика, у салоні тепер присутні жорсткі конструкції. Всі моделі ХЕ комплектуються: сенсорним дисплеєм навігації, клімат-контролем, круїз-контролем, Bluetooth і радіо DAB. Салон розрахований на 5 осіб. Крісла автомобіля обшиті шкірою і забезпечують відмінну бічну і поперекову підтримку. Багажний відсік автомобіля досить компактний, об'ємом 450 літрів.

Екстер'єр

Зовнішній дизайн ХЕ багато у чому нагадує старішу версію XF. Передня частина автомобіля отримала більш агресивну оптику, яка відмінно поєднується з аеродинамічним обвісом і великою чорною решіткою радіатора із згладженими кутами, яка демонструє спортивний характер Ягуара. Автомобіль комплектується 18-дюймовими легкосплавними дисками. Габарити ХЕ рівні: довжина 4672 мм, ширина 2075 мм, висота 1416 мм, колісна база 2835 мм.

Базова комплектація

В якості стандартного обладнання до Jaguar XE виступає: антиблокувальна система гальм, система контролю тяги, система електронного регулювання гальмівного зусилля, електронна система динамічної стабілізації, електронна система екстреного гальмування, іммобілайзер, центральний замок, сигналізація, запасне колесо малого розміру, 8 динаміків, CD-плеєр, аудіосистема, бортовий комп'ютер, мультифункціональне рульове колесо, підрульові пелюстки, багатофункціональний дисплей, датчики дощу і освітленості, роздільний клімат-контроль, круїз-контроль, система старт-стоп, шкіряна оббивка керма і панелі управління, подушки безпеки водія і переднього пасажира, і шторки безпеки.

Опціональна комплектація

За додаткову плату Ви можете оснастити автомобіль такими опціями: системою відображення тиску в шинах, аудіосистемою «Meridian», камерою заднього виду, навігаційною системою, телевізором, адаптивним круїз-контролем, паркувальними датчиками ззаду, обладнаним доступом без ключа, передні сидіння з вентиляцією, електропривідними переднім дзеркалами, декоративними вставками у салоні, різними видами стельової тканинної обшивки, 17,18 і 19-дюймовими литими дисками, системою адаптивного дальнього світла і системою адаптивного освітлення.

Під капотом

Для ХЕ доступно три двигуни на вибір. Найбільш популярним вважається 2,0-літровий дизельний Ingenium, доступний з потужністю 162 і 179 кінських сил. Дизельний двигун розганяє автомобіль з 0 до 100 км / год за 7,8 секунди. Альтернативним варіантом вважається 2,0-літровий 4-циліндровий бензиновий двигун з турбонаддувом і потужністю 198 і 238 кінських сил. І останній, найбільш потужний мотор - це 3,0-літровий, 6-циліндровий бензиновий двигун з наддувом, потужністю 336 кінських сил. Останній двигун здатний розігнати автомобіль з 0 до 100 км / год за 5,1 секунду. Дизельний силовий агрегат працює в парі з 6-ступінчастою механічною коробкою передач. Бензинові мотори агрегатуються з 8-ступінчастою автоматичною КП.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jaguar XF 2016
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Golf 2016
Популярні новини