Огляд тест-драйву: Jaguar XE 2019

22 травня 2019

Сучасний Jaguar XE не схожий на інші компактні, люксові седани типу Audi A4, BMW 3 Series, Lexus IS і Mercedes-Benz C-Class. Єдиний цей факт може зацікавити потенційного покупця. Як тільки буде проведений тестовий заїзд, випробувана неймовірна підвіска і один з двигунів, покупцеві залишиться лише оцінити дизайн, взяти до уваги посилену алюмінієм конструкцію і уявити себе у новому Jaguar XE. Усі, хто таємно мріяли про автомобіль Jaguar, будуть раді дізнатися, що XE це найменше, а відтак, найдешевше творіння відомого британського бренду, яке, між тим, відповідає всім стандартам.

Вам сподобається

Якщо німецькі автомобілі здаються надто банальними, Jaguar XE 2019 готовий позмагатися за вашу увагу, приховавши декілька фантастичних козирів у рукаві.

Вам може не сподобатися

Дивіться також каталоги:

Якщо ви націлені виключно на досконалість, німецькі і японські суперники все ще обходять Jaguar, хоча він і знаходиться в постійному процесі самовдосконалення.

Нове у 2019 році

Перелік моделей XE поповнився Landmark і 300 Sport варіантами. Уся лінійка отримала 10.2-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи стандартно, а до переліку опцій потрапили Apple CarPlay/Android Auto.

Враження від їзди

Версії XE з емблемою «25t» мають бензиновий силовий агрегат початкового рівня, 2.0-літровий турбодвигун, який дуже гідно виконує свої обов’язки. Дизельний двигун моделі 20d є більш економічним, але не більш захоплюючим. Більше азарту гарантує двигун моделі 30t завдяки 300 кінським силам. Такий автомобіль як XE має вдовольняти чимало забаганок, тому він отримав не підвіску, а чисте задоволення. Вона ніколи не буде відчуватися занадто жорсткою, тим не менше, наділяє седан вражаючою точністю і максимально посилює здатність підкорювати круті повороти. Рульове управління пропонує непоганий зворотній зв'язок, особливо якщо взяти до уваги факт, що перед нами елітний, а не спортивний автомобіль. Технічні характеристики Jaguar XE припадуть до смаку навіть вибагливим автомобілістам. Зіркою можна вважати надпотужний V6 двигун з 380 кінськими силами, сила якого не поступається його гнучкості.

Найкращі характеристики

Батьки підлітків чи декількох дітей, чиї очі постійно пущені на екрани смартфонів, будуть раді дізнатися, що у салоні XE передбачена постійна точка 4G Wi-Fi з можливістю використання до восьми девайсів.

Не менше захвату викличе інформаційно-розважальна система з 12.3-дюймовим сенсорним екраном високої роздільної якості, навігацією та аудіосистемою «Meridian» на 17 динаміків.

Детально про автомобіль Jaguar XE

Інтер’єр

Усі, хто очікують від салону Jaguar XE атмосфери джентльменського клубу як у старі часи, будуть спантеличені простим і зрозумілим дизайном, виконаним відповідно до сучасних тенденцій вишуканості і практичності. Головна проблема це те, що Audi і Mercedes-Benz роками використовують такий підхід і досягли чималих успіхів. Але навіть з урахуванням непростих умов, у XE вийшло надзвичайно добре, пропонуючи зручне водійське сидіння з необхідним рівнем підтримки. Крім того, в інтер’єрі добре поєднуються традиційні кнопки і сенсорні поверхні. Зважати, що правда, треба на розміри автомобіля, оскільки це компактний седан, простір задніх сидінь залишає бажати кращого. Об’єм багажного відділення становить 425 літрів.

Відео тест-драйв Jaguar XE 2019 року

Екстер’єр

Треба подякувати за те, що дизайнери Jaguar не спокусилися на величезну решітку радіатора, навіть з урахуванням того, що це тренд. Вдячним треба і за помірну порцію хрому, яке не ріже око. Таким чином, рестайлінг Jaguar XE пройшов безболісно. Загалом, XE не схожий на більшого XF, але це зовсім не недолік. Вкорочені звіси виглядають добре, а просторе багажне відділення не псує пропорції. Бонусом стане посилення конструкції алюмінієм, що теж в свій час стало викликом, зважаючи на форми автомобіля.

Базова комплектація

Модель початкового рівня постачається з 17-дюймовими колесами з легкого сплаву, автоматичним двозонним клімат-контролем, люком даху, обшивкою під шкіру, склоочисниками з сенсорами дощу, 8 автоматичними режимами налаштування передніх сидінь, підігрівом бічних дзеркал, шкіряним кермом, 10.2-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи, аудіосистемою на 6 динаміків з HD радіо, USB портом і Bluetooth. Модель Premium відкрита для більшої кількості опцій. На жаль, моніторинг сліпих зон і попередження про можливе зіткнення не доступні аж до моделі R-Sport. Усі нові XE мають п’ять років або 37.2823 км гарантії.

Опційне обладнання

Більшість опцій стають стандартними елементами в комплектаціях вищого рівня. Так, модель Prestige включає шкіряну обшивку, підігрів передніх сидінь і керма, навігацію та  електропривод рульової колонки. Модель S гарантує адаптивну підвіску. Модель Portfolio має передні сидіння з підігрівом, вентиляцією і кращим набором налаштувань, підігрів бічних, задніх сидінь, функцію відкривання багажника без рук та покращену аудіосистему «Meridian». Доступною є проекційна приладова панель на вітровому склі. Додатки Apple CarPlay/Android Autо доступні як опції.

Під капотом

У 2019 модельному році силова лінійка починається з моделі 25t, яка тішить 2.0-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном на 250 кінських сил і 365 Нм. З приводом на задні колеса розгін відбувається за 6.3 секунд. Витрата пального становить 8.2 л/100км у міському, 5.2 л/100км у заміському і 6.3 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом седан розженеться за 6.2 секунди, витративши 6.8 л/100км у змішаному циклі. Модель 30t отримала 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 300 кінських сил і 400 Нм. Сотні седан досягає за 5.9 секунд, витрачаючи 6.3 л/100км у змішаному циклі. З повним приводом показник розгону зміниться на 5.5 секунд, витрати пального – на 6.9 л/100км відповідно. Модель 35t потішить 3.0-літровим V6 двигуном на 340 кінських сил і 450 Нм. З заднім приводом XE розганяється за 5.1 секунд, споживаючи 8.1 л/100км у змішаному циклі. Найпотужнішою серед бензинових моделей стала S з 3.0-літровим V6 двигуном на 380 кінських сил і 450 Нм. Розгін відбувається за 5.0 секунд, витрата пального становить 8.1 л/100км у змішаному циклі. Як альтернатива пропонується дизельний 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 180 кінських сил і 430 Нм моделі 20d. З приводом на задні колеса розгін відбувається за 7.8 секунд, витрата пального становить 4.2 л/100км у змішаному циклі. З повним приводом можна розраховувати на розгін за 7.9 секунд і витрату пального на рівні 4.7 л/100км відповідно. Замикає силовий перелік 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун моделі 25d на 240 кінських сил і 500 Нм. Сотні седану з ним вдається досягти за 6.1 секунд, витративши 5.5 л/100км у змішаному циклі. Пару всім двигунам складає восьмиступінчаста автоматична коробка передач.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Camaro 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW 2 Series 2019
Популярні новини