Огляд тест-драйву: BMW 2 Series 2019

23 травня 2019

Сучасний BMW 2 Series доступний як купе і кабріолет. Якщо компактні розміри не проблема, 2 Series може стати гарним партнером для захопливої їзди. Само собою зрозуміло, присутні вишуканість і технологічність. Найвищий щабель займає версія M2 Competition, страва для автомобільних гурманів. Спільною причиною, чому усі 2 Series вийшли настільки хорошими, став баланс, на якому знається BMW. Отримавши привід на задні колеса, автомобіль не лише тішить ентузіастів, а й гідно витримує конкуренцію Audi A3 і Mercedes-Benz CLA-Class з переднім приводом. Як опція, до речі, пропонується повний привід.

Огляд тест-драйву: BMW 2 Series 2019

Вам сподобається

Ви хочете отримати щось невелике, спритне і престижне, BMW 2 Series 2019 до ваших послуг. Двигуни даного BMW відповідають за потужність і більших автомобілів, тому у силі силових агрегатів сумніватися не доводиться.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо вам потрібно більше внутрішнього простору і комфорт для задніх пасажирів, 2 Series не найперший варіант. Крім того, ціну автомобіля малою назвати не вдасться. Компактний седан Acura ILX навіть у найвищій комплектації коштує в рази менше.

Нове у 2019 році

З моделями поточного року можна розраховувати на передні і задні сенсори паркування, систему попередження про можливе зіткнення та систему утримання смуги руху в якості стандартних елементів.

Враження від їзди

Точний без надмірної жорсткості, швидкий і спритний, завжди готовий до змін, BMW 2 Series це радість для ентузіастів. У автомобілі з подібними розмірами навіть невеликий двигун гарантуватиме достатній запас потужності. Силовий агрегат моделі 230i відчувається куди потужнішим, ніж можна очікувати від заявлених 252 кінських сили. По факту, двигун хороший настільки, що змусить довго роздумувати потенційного покупця, а чи варто витрачати великі кошти на M240i. Переходи шестиступінчастої механічної коробки вражають точністю і швидкістю. Восьмиступінчаста автоматична коробка, між тим, гарантує кращий рівень економії пального.

Найкращі характеристики

Окрасою автомобіля став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун. Гарантуючи 252 кінських сили, потужності яких вистачає для досягнення сотні за 5.6 секунд, двигун на додачу економить чимало пального, зокрема на шосе.

Навіть з малими автомобілями типу нового BMW 2 Серії паралельне паркування може бути проблемою. Доступна система «Parking Assistant» це велика допомога в цьому питанні. Вона відмінно опрацьовує навколишній простір і визначає спосіб маневрування у ньому. Опція доступна як з механічною, так і з автоматичною коробкою передач.

Детально про автомобіль BMW 2 Series

Інтер’єр

Може здатися, що BMW схильні робити свої салони занадто химерними, але по факту все виглядає і відчувається чудово. Купе і кабріолети BMW 2 Серії мають зручні передні сидіння з достатньою кількістю режимів налаштування для ідеальної водійської позиції. Матеріали виключно найвищої якості, крім того, вражає точність і деталізація. Передбачається, що салон має вміщати чотирьох людей, але задні сидіння краще використовувати або за крайньої необхідності, або як додаткове місце для речей. Об’єм багажного відділення купе становить 368 літрів, в той час як кабріолет вміщує всього 255 літрів.

Відео тест-драйв BMW 2 Series 2019 

Екстер’єр

Так, 2 Series має усі типові для BMW елементи дизайну, що не може не тішити фанатів, а от із здобуттям нових шанувальників все може бути по іншому. Як би там не було, усі пропорції дотримано, а основна лінія, яка спускається від даху до багажника, додає елегантності. Як більшість кабріолетів із м’яким дахом, 2 Series виглядає краще, коли дах опущений. Версія M240i виділяється за рахунок глибшого переднього спойлера, більших повітрозабірників, виразніших панелей і дизайну облицювання заднього бамперу.

Базова комплектація

Модель BMW 230i отримала 17-дюймові колеса з легкого сплаву, кнопкове запалювання, повністю світлодіодне зовнішнє освітлення, автоматичний двозонний клімат-контроль, передні, спортивні сидіння з 10 режимами налаштування, обшивку під шкіру, задні сидіння, які складаються у співвідношенні 60/40, склоочисники з сенсорами дощу, передні/задні сенсори паркування, систему попередження про можливе зіткнення з автоматичним екстреним гальмуванням, попередження про виїзд за межі смуги руху, 6.5-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи, HD радіо і аудіосистему на 10 динаміків. Кабріолет отримав електропривод даху.  

Опційне обладнання

Пакет «Premium» гарантує Apple CarPlay, супутникове радіо, навігацію з оновленнями в режимі реального часу, відкривач гаражу, підсвічування салону, функцію доступу без ключа, люк даху, підігрів передніх сидінь і керма, дзеркала з автоматичним затемненням та додаткову підтримку попереку у передніх сидіннях. Пакет «Track Handling» подбає про нижчий кліренс, адаптивну підвіску, рульове управління зі змінним передаточним числом, більші гальма і продуктивні шини Michelin. Додатками стали система «Parking Assistant», активний круїз-контроль, точка Wi-Fi, бездротова зарядка, аудіосистема «Harman Kardon» на 12 динаміків, диференціал з обмеженим проковзуванням для версії M240i. Система повного приводу стала окремою опцією.

Під капотом

Якщо взяти за основу модель 230i купе, то отримаємо дуже хороший 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 252 кінських сили і 350 Нм. Пару двигуну може складати шестиступінчата механічна або восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Привід стандартно на задні колеса. Розгін до сотні відбувається за 5.6 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 7.4 л/100км у міському, 5.1 л/100км у заміському та 5.9 л/100км у змішаному циклах. Високопродуктивна модель M240i отримала 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун на 326 кінських сил і 450 Нм. З механічною коробкою і приводом на задні колеса розгін відбувається за 5.0 секунд, витрата пального сягає показника 8.1 л/100км у змішаному циклі. З автоматичною коробкою купе розженеться за 4.8 секунди, витративши 7.6 л/100км у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jaguar XE 2019
Огляд тест-драйву: Jaguar XE 2019
Огляд тест-драйву: BMW 3 Series 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW 3 Series 2019