Огляд тест-драйву: Jeep Compass 2020

4 грудня 2019

В якості компактного позашляховика Jeep Compass 2020 дуже непоганий варіант. Створювався він для задоволення. Зовсім небагато конкурентів поза сімейством Jeep можуть зрівнятися з Compass в плані позашляхових можливостей. В салоні на потенційного покупця очікує фантастична інформаційно-розважальна система. На жаль, попередній рейтинг надійності у автомобіля не такий високий. Крім того, суперники пропонують більш містке багажне відділення і краще управління.

Нове у 2020 році 

Кому варто купити? 

Дивіться також каталоги:

В першу чергу новий Jeep Compass підійде тим, хто хоче отримати придатний для їзди по бездоріжжю компактний позашляховик з ціною меншою, ніж у Jeep Wrangler і просторішим салоном, ніж у Jeep Renegade. Решті покупців є сенс поглянути в бік інших представників класу. Шанувальникам пригод може сподобатися Subaru Forester. Він дорожчий, ніж Compass, але має більший дорожній просвіт і стандартний повний привід. У Forester більше вантажного простору і стандартних систем безпеки. Сучасні Toyota RAV4 і Kia Sportage це хороші варіанти для тих, хто шукає надійний позашляховик для повсякденного використання. 

Нове чи б/у авто? 

Сучасний Compass це частина покоління, яке з’явилося у 2017 році. На 2019 модельний рік Jeep зробили стандартним 7.0-дюймовий сенсорний екран, а  на 2020 пакети безпеки «Safety and Security» і «Advanced Safety» стали доступними моделі початкового рівня. Б/у моделі коштуватимуть, зрозуміло, помітно менше. Крім того, база у них буде майже ідентичною. Версії з попереднього покоління обійдуться ще менше, але вони не матимуть переваг редизайну 2017 року, внаслідок якого покращилися позашляхові можливості, став більш вишуканим салон і з’явилися Apple CarPlay і Android Auto.

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

Jeep Compass чи Honda CR-V?

В плані підкорення бездоріжжя у Jeep Compass небагато суперників у класі. Хоча, якщо ви проводите більшість часу на міських вулицях, Honda CR-V стане кращим варіантом. Позашляховик від Honda обходить Jeep майже в усьому з кращим управлінням, нижчим рівнем витрати пального і попереднім вищим рейтингом надійності.  

Jeep Compass чи Jeep Renegade?

Зрозуміло, що Jeep Renegade і Compass в чомусь схожі, але взаємозамінними їх назвати не можна. Як в цілому менш габаритний автомобіль Renegade має менше особистого і вантажного простору. Але на відміну від Compass він більш спритний, управління теж краще у нього. Як бонус йому доступна пара продуктивних турбодвигунів. Вибір між цими представниками Jeep залежить від особистих потреб і уподобань.

Салон 

Салон Jeep Compass пропонує два ряди і п’ять місць. Всередині абсолютно спокійно сядуть четверо високих дорослих. Передні сидіння на додачу гарантують відмінну видимість. Загальний рівень комфорту не такий високий як у суперників, ситуацію не сильно рятують навіть додатки. Позаду передбачено два повних набори кріплень дитячих сидінь LATCH. Інтер’єр вирізняється пізнаваною, продуманою стилізацією та високою якістю збірки. Якість матеріалів нормальна, моделі вищої комплектації Jeep Compass приємно дивують оздобленням. З розкладеними сидіннями об’єм багажника становить 770 літрів, зі складеними він збільшується до 1693 літрів. На жаль, обидва показника не є визначними для класу. Натомість інформаційно-розважальна система у Jeep одна з найкращих у сегменті. Проста структура меню Uconnect підкупає. Стандартно вона пропонує 7.0-дюймовий сенсорний екран, Apple CarPlay і Android Auto. В якості опцій пропонуються аудіосистема «Alpine» на 9 динаміків і 8.4-дюймовий сенсорний екран з навігацією. 

Відео тест-драйв Jeep Compass 2020 року

Технічні характеристики 

На жаль, ледь не головним недоліком позашляховика стала потужність, точніше її нестача. Основним на 2020 рік став 2.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 182 кінських сили і 240 Нм. У пару йому дісталися шестиступінчаста механічна і автоматична коробки передач та дев’ятиступінчаста коробка. Вони не тішать швидкістю реакції, а іноді здається, що просто не можуть знайти правильну передачу. Витрата пального Jeep Compass з механічною трансмісією і приводом на передні колеса становить 10.4 л/100км у міському, 7.3 л/100км у заміському і 9.0 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом показники змінюються на 10.8, 7.6 і 9.4 л/100км відповідно. З шестиступінчастою автоматичною коробкою позашляховик витрачає 10.6 л/100км у місті, 7.6 л/100км за його межами і 9.3 л/100км у середньому. З автоматичною коробкою на дев’ять ступенів витрата сягне рівня 10.8 л/100км у міському, 7.8 л/100км у заміському і 9.5 л/100км у змішаному циклах. Що стосується манери ходу, то Compass забезпечує зручну їзду і бажану стабільність. Що правда, у поворотах не вдалося уникнути крену корпусу, а рульове управління залишає змішані відчуття. Самою очевидною перевагою Jeep є позашляхові можливості. Небагато представників сегменту можуть зрівнятися з ним. В разі необхідності щось буксирувати, Compass потягне до 910 кг.

Безпека 

Моделі 2020 отримали три роки або 57.936 км пробігу лімітованої гарантії та п’ять років або 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Якщо звернутися до офіційних рейтингів, то «Національне управління безпекою руху на трасах» США дало позашляховику чотири з п’яти зірок після пройдених краш-тестів. У базу усіх моделей увійшла камер заднього виду. Зважаючи на те, що багато суперників пропонують ширший перелік елементів безпеки, Jeep збільшили список доступного оснащення для кожної моделі. Так, на 2020 рік пропонуються попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, допомога руху по смузі, автоматичне дальнє світло, склоочисники з сенсорами дощу і задні сенсори паркування.

Розмір

У довжину Compass має 426.7 см з вагою від 1.444 до 1.648 кг.

Можливі комплектації 

У наступному році Compass буде доступним у чотирьох моделях: Sport, Latitude, Limited і Trailhawk. Базова модель Sport стандартно постачається з шестиступінчастою механічною коробкою передач, 16-дюймовими колесами, двозонним автоматичним клімат-контролем і кнопковим запалюванням. Сидіння обшиті тканиною і налаштовуються механічно. Переднє сидіння пасажира і задні сидіння можна скласти. Інформаційно-розважальна система Uconnect пропонує 7.0-дюймовий сенсорний екран, Apple CarPlay, Android Auto, Bluetooth, два USB порти і стерео на 6 динаміків. У базу моделі Latitude увійшли шестиступінчаста автоматична коробка передач, 17-дюймові колеса і обшивка сидінь з тканини і вінілу. На додачу до оснащення, яке є у моделі Sport, Latitude також отримала функцію доступу без ключа і супутникове радіо. Модель Limited вирізняється шкіряними сидіннями з підігрівом сидінь попереду, шкіряним кермом з підігрівом, електроприводом водійського сидіння, 8.4-дюймовим сенсорним екраном і 18-дюймовими колесами. Верхівку лінійки займає модель Trailhawk. Вона створювалася для їзди по бездоріжжю, тому у її базу увійшло чимало відповідних елементів оснащення. Так, можна розраховувати на систему повного приводу «Active Drive Low», шини на всі сезони з 17-дюймовими колесами, призначену для їзди по бездоріжжю підвіску, два буксирувальних гаки і додаткові захисні пластини. Іншими вартими згадки елементами стали шкіряна обшивка, автоматична коробка передач на дев’ять ступенів і унікальні емблеми. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Tucson 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Soul 2020
Популярні новини