Огляд тест-драйву: Kia Soul 2020

5 грудня 2019

Новий Kia Soul 2020 це чудовий варіант, незалежно від того, чи ви вважаєте його просто компактним автомобілем, чи хетчбеком, чи навіть кросовером. Він вирізняється щедрим запасом особистого і вантажного простору, зручним інтер’єром і довгим переліком доступних систем і функцій. На дорозі транспортний засіб залишається комфортним і легким в управлінні. Доступні опції двигунів гарантують непоганий рівень динаміки. Але у сегменті представлені і більш спритні суперники.

Огляд тест-драйву: Kia Soul 2020

Нове у 2020 році 

  • Повний редизайн 

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Переваг у Soul помітно більше, ніж недоліків, що робить його привабливим варіантом для всіх, хто хоче отримати високий рівень практичності і містке багажне відділення. Співвідношення ціни і якості у автомобіля теж хороше. Не варто, між тим, списувати з рахунків інші компактні кросовери чи хетчбеки. Уваги заслуговують Volkswagen Golf і Mazda CX-3.

Нове чи б/у авто? 

На 2020 рік Kia провели повний редизайн Soul, презентувавши третє покоління. У наступному році покупців очікує оновлена лінійка, потужніший базовий двигун і покращений рівень економії пального. Більшим став сенсорний екран, нині він має 7.0 дюймів. У базу увійшли Apple CarPlay і Android Auto. Доступними стали бездротова зарядка, 10.25-дюймовий сенсорний екран, проекційна приладова панель на вітровому склі, система допомоги руху по смузі та контроль стану водія. При бажанні зекономити і обрати старшу або б/у модель, треба бути готовим до того, що вони будуть позбавлені усіх поточних змін.

Порівняння з іншими авто/комплектаціями 

Kia Soul or Volkswagen Golf?

Сучасний Volkswagen Golf  це один з самих атлетичних компактних автомобілів, особливо у версіях Golf R чи Golf GTI. Творіння Volkswagen спритніше, ніж Soul, крім того, воно залишається вражаюче стабільним на поганих дорогах. Салон Golf пропонує більш вишукані матеріали. Між тим, у нього і близько немає стільки вантажного простору як у Soul. 

Kia Soul чи Mazda CX-3?

Як і Kia сучасний Mazda CX-3 займає одну з верхніх позицій рейтингу. Цей компактний кросовер вирізняється спритністю та енергійністю, у нього трохи краще виходить економити пальне. Хоча у CX-3  немає турбодвигуна. З іншого боку, салон Mazda цілком відповідає параметрам автомобіля класу люкс початкового рівня. Натомість у Kia помітно більше вантажного простору і просторіше заднє сидіння, крім того у базу увійшли Apple CarPlay і Android Auto, яких немає у Mazda. Покупці, які зосереджені на динаміці і азарті, своє знайдуть з CX-3, водіїв, зосереджених на практичності, вдовольнить Soul.

Відео тест-драйв Kia Soul 2020 року

Салон 

Салон Kia Soul 2020 вміщує п’ятьох людей. Сидіння гарантують комфорт і надійну підтримку. Незалежно від місця кожна людина може розраховувати на достатній запас особистого простору. Як бонус водій отримує відмінну видимість. Позаду передбачено два повних набори кріплень дитячих крісел LATCH. Якість збірки у Soul хороша, непоганими є матеріали оздоблення, особливо зважаючи на цінову категорію. Між тим, стилізацію вийшла не надто виразною. Об’єм багажного відділення становить 680 літрів з розкладеними і 1755 літрів зі складеними задніми сидіннями. Після оновлення у базу автомобіля увійшли інформаційно-розважальна система UVO з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, шість динаміків стереосистеми, Bluetooth, USB порт, Apple CarPlay і Android Auto. Доступними стали люк даху, бездротова зарядка і покращена версія системи UVO з 10.25-дюймовим сенсорним екраном, навігацією, аудіо «Harman Kardon», супутниковим радіо і додатковими USB портами. 

Технічні характеристики 

У наступному році зосередилися на 2.0-літровому чотирьохциліндровому двигуні з 149 кінськими силами і 192 Нм. У пару йому дісталася шестиступінчаста автоматична коробка передач. Привід на передні колеса. Розгін відбувається за 10.2 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 10.8 л/100км у міському, 6.3 л/100км у заміському і 8.0 л/100км у змішаному циклах. Як потужніша альтернатива пропонується 1.6-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 200 кінських сил і 265 Нм. Він компонується семиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід теж передній. З ним автомобіль розганяється за 7.8 секунд, витрачаючи 8.9 л/100км у місті, 5.7 л/100км за його межами і 6.9 л/100км у середньому. Двигуни Kia Soul повністю справляються з своїми обов’язками, забезпечуючи його потужністю. Задоволення від їзди можна отримати, якщо не очікувати від автомобіля занадто багато. Їздить він плавно переважну більшість часу. У поворотах почувається впевнено. Між тим, не надто жваве рульове управління і високий центр тяжіння не дають йому змоги вгнатися за Mazda CX-3 і Honda Civic. На відміну від переважної більшості компактних кросоверів, Soul не доступний з повним приводом.

Безпека 

Моделі 2020 постачаються з п’ятьма роками або 96.560 км пробігу базової гарантії та десятьма роками або 160.934 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Незважаючи на те, що у Soul немає повного приводу, він отримав дуже високі результати краш-тестів. У базу автомобіля увійшла камера заднього виду. Доступним оснащенням безпеки стали проекційна приладова панель на вітровому склі, попередження про можливе зіткнення, виявлення пішоходів, переднє автоматичне екстрене гальмування, моніторинг сліпих зон, допомога руху по смузі, допомога при зміні смуги руху, задні сенсори паркування, попередження про перехресний рух позаду, адаптивний круїз-контроль і контроль стану водія. 

Розміри 

Довжина Kia Soul становить 396 см. Важить він від 1.270 до 1.377 кг. 

Можливі комплектації 

Як годиться, автомобіль Kia Soul пропонується у декількох комплектаціях. Базова модель має непоганий перелік оснащення, але все одно не є взірцем. Модель Soul LX отримала тканинну обшивку, камеру заднього виду, інформаційно-розважальну систему UVO з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, стерео на 6 динаміків, USB порт, Bluetooth, Apple CarPlay і Android Auto. Версія Soul S на додачу до елементів базової моделі пропонує попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, моніторинг сліпих зон, систему допомоги руху по смузі, допомогу при зміні смуги руху, попередження про перехресний рух позаду і контроль стану водія. Модель Soul X-Line на жаль позбавлена попередження про можливе зіткнення, автоматичного екстреного гальмування, допомоги руху по смузі і контролю стану водія. Виділитися їй допомагають натомість унікальні елементи стилізації. Її наступниця, модель Soul EX потішить електроприводом водійського сидіння, підігрівом передніх сидінь, двозонним автоматичним клімат-контролем, бездротовою зарядкою і покращеною версією інформаційно-розважальної системи UVO з 10.25-дюймовим сенсорним екраном, навігацією, HD і супутниковим радіо. Версія Soul GT-Line ділиться на дві моделі. Модель нижчої комплектації, відома як GT-Line, за переліком оснащення нагадує Soul S, від себе додаючи спортивно налаштовану підвіску, більший сенсорний екран та унікальні штрихи зовнішності. Опціями для неї є моніторинг сліпих зон, допомога при зміні смуги руху і попередження про перехресний рух позаду. Для неї передбачений пакет «GT-Line Sunroof» з люком даху, бездротовою зарядкою, моніторингом сліпих зон, попередженням про перехресний рух і допомогою при зміні смуги руху. Модель вищої комплектації Soul GT-Line Turbo потішить турбодвигуном і семиступінчастою автоматичною коробкою передач. У її базу увійшли обшивка з тканини і штучної шкіри, підігрів керма, люк даху, аудіосистема «Harman Kardon», проекційна приладова панель на вітровому склі, виявлення пішоходів і адаптивний круїз-контроль. Окремо пропонується електрична модель Soul EV. Вона постачається з 1.6-літровим турбодвигуном на 200 кінських сил і електричним мотором. Стандартним оснащенням для неї стали адаптивний круїз-контроль, попередження про можливе зіткнення, виявлення пішоходів, автоматичне екстрене гальмування, моніторинг сліпих зон, допомога руху по смузі, попередження про зміну смуги руху, попередження про перехресний рух позаду, система UVO з 10.25-дюймовим сенсорним екраном, навігація, три USB порти, шість динаміків і супутникове радіо. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jeep Compass 2020
Огляд тест-драйву: Jeep Compass 2020
Огляд тест-драйву: Toyota Camry 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Camry 2020