Огляд тест-драйву: Jeep Grand Cherokee 2022

24 грудня 2021

Jeep Grand Cherokee 2022 отримав повне оновлення, але зберіг свій основний стиль. Автомобіль, як і раніше, демонструє відмінні позашляхові здібності. Однак пасажири тепер насолоджуються комфортом поїздки в одному із найкрасивіших салонів у класі.

Яким чином Jeep змінив характеристики Grand Cherokee нового покоління? Дізнайтесь із огляду моделі!

Нове у 2022 році 

Автомобіль Jeep Grand Cherokee отримав повне оновлення та перейшов у п'яте покоління. 

Кому варто купити? 

Хочете купити середньорозмірний позашляховик із вражаючими можливостями для буксирування та бездоріжжя? Подумайте про Джип Гранд Черокі 2022. Це "бюджетна" альтернатива таким варіантам, як BMW X5, Land Rover Range Rover Sport та Mercedes-Benz GLE. Можливо, інші позашляховики мають престижніші імена, але якщо ви проаналізуєте специфікації та випробуєте технології Jeep, приймете раціональне рішення. Ціна Jeep Grand Cherokee починається з позначки $39 000. Якщо ви можете собі це дозволити, варто розглянути модель. Навіть зі своєю високою вартістю у класі середньорозмірних позашляховиків Jeep забезпечує відмінну віддачу від вкладених коштів.

Нове чи б/у авто?

Дивіться також каталоги:

Новий Jeep Grand Cherokee 2022 - це повністю перероблений автомобіль, тому між ним і моделлю 2021 є багато відмінностей. На додаток до змін у дизайні інтер'єру та екстер'єру, Jeep переглянув лінійку силових агрегатів: вніс зміни до V6 та 5,7-літровий V8, відмовився від 6,4-літрових та 6,2-літрових V8 з наддувом та планує дебют гібридної трансмісії потужністю 375 л.с.

Кількість комплектацій Jeep Grand Cherokee було скорочено, а набір функцій стандартної версії значно розширено. Тепер в базі є сенсорний екран більшого розміру (8,4 дюйми, замість 7 дюймів), точка доступу Wi-Fi, попередження про лобове зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, адаптивний круїз-контроль, попередження про виїзд зі смуги руху та допомога в утриманні смуги руху. Краще вибирати свіжу модель. Якщо ж вам потрібний дизель або позашляховик з високопродуктивним двигуном V8, перегляньте каталог Джип Гранд Черокі з пробігом. 

Jeep Grand Cherokee або Jeep Grand Cherokee L

Jeep Grand Cherokee L, по суті, подовжена версія Grand Cherokee трьома рядами сидінь. Ці позашляховики практично ідентичні в параметрах трансмісії, витрати пального, позашляхових можливостей. Оскільки Grand Cherokee L являється просторішим і має третій ряд, то вміщує до семи людей та забезпечує більше вантажного простору. При цьому обидва пропонують зручні сидіння та шикарні салони.

Jeep Grand Cherokee або Dodge Durango

Позашляховик Dodge Durango випускається у дво- та трирядній конфігурації, тому вміщує від п'яти до семи осіб. Jeep преміальний та пропонує довгий список стандартних функцій. З Дюранго ви отримаєте максимум простору для людей та багажу у трирядній конфігурації. Jeep набагато краще веде себе на бездоріжжі, але Dodge пропонує кілька двигунів Hemi V8, які значно потужніші за будь-який двигун Cherokee. Перед покупкою зважте свої потреби та ознайомтесь з відгуками про Джип Гранд Черокі.

Салон

Grand Cherokee вміщує п'ятьох людей. У сегменті присутні трирядні конкуренти, тому дворядний Джип не лідирує за пасажирським простором. Це очікувано. Втім в обох рядах достатньо місця для пасажирів, а сидіння залишаються зручними під час тривалих поїздок.

Абсолютно новий Джип Гранд Черокі дійсно крутий всередині. Інтер'єр красивий і старанно продуманий, а топові комплектації легко прийняти за розкішний позашляховик. Вони пропонують поєднання натурального дерева, шкіри, контрастних швів та дисплеїв з високою роздільною здатністю. Нове кермо виглядає сенсаційно, як і вставки зі світлого дерева на дверях.

Jeep зберіг гарне просте планування. Органи управління рухом складаються з поворотного перемикача для вибору передачі, з боків якого розташовані два великі перемикачі режимів руху та висоти дорожнього просвіту, якщо автомобіль обладнаний пневматичною підвіскою. 

Базові моделі не так вражають завдяки меншому сенсорному екрану із великою чорною рамкою. Без перемикачів режимів руху та налаштування дорожнього просвіту ручка селектора теж виглядає досить самотньо та сумно. Проте цей інтер'єр – ще один гігантський крок уперед для Jeep.

Вантажні можливості Grand Cherokee радують ще менше. Ви отримуєте 1067/2005 л простору в багажнику за задніми сидіннями та при складених задніх кріслах. 

Всі моделі Grand Cherokee 2022 поставляються з чудовою інформаційно-розважальною технологією Jeep Uconnect 5, розміщеною на сенсорному екрані одного з двох розмірів: 8,4 або 10,1 дюйм.

Небагато суперників мають найкращі мультимедійні системи з таким же інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом, швидкою реакцією і простотою у використанні в усіх відношеннях. Стандартні Android Auto та Apple CarPlay полегшують синхронізацію телефону із системою.

Ви можете навіть додати сенсорний екран на стороні пасажира, розважальний пакет для задніх пасажирів і ще ряд додаткових зручностей.

Відео тест-драйв Jeep Grand Cherokee 2022 року

Технічні характеристики 

Jeep пропонує поєднання старого та нового з трьома варіантами трансмісії. У вас є вибір:

Всі моделі використовують один і той самий восьмиступінчастий автомат.

Базова версія позашляховика розганяється до 100 км/год за 66-82 с.  

Витрата палива Grand Cherokee з двигуном V6 становить 10,7 л/100 км, з V8 – 13,8 л/100 км. 

Параметри витрати палива для плагін-гібридних версій Grand Cherokee 4xe поки що недоступні. Виробник заявляє повністю електричний запас ходу 38 км. 

У місті новинка радує маневреністю та гострим управлінням, на трасі – тишею в салоні. Справжній характер автомобіля розкривається на бездоріжжі. 

Задній привід входить до стандартної комплектації базового V6, але повний привід входить до стандартної комплектації Grand Cherokees з V8 або з плагін-гібридним силовим агрегатом. Доступно кілька різних систем повного приводу, серед яких диференціал підвищеного тертя з електронним блокуванням. Також представлена ​​модель Trailhawk з більш міцним позашляховим обладнанням та більшими можливостями, наприклад, регульованою пневматичною підвіскою, яка забезпечує до 287 мм дорожнього просвіту, стабілізатором поперечної стійкості, системою керування рельєфом, гаками для буксирувань і захисними пластинами.

Безпека

NHTSA дала Jeep Grand Cherokee 2022 року загальний рейтинг безпеки 4/5 для моделей із заднім приводом і 5/5 для версій з повним приводом. В обох конфігураціях Grand Cherokee отримав 4/5 у лобовому та 5/5 у бічному краш-тесті. У випробуванні на перекидання модель RWD отримала 3/5, а 4WD – 4/5.

Розміри та вага 

Новий Jeep Grand Cherokee помітно більший, ніж автомобіль, який він замінює:

Найлегша модель – 2WD Laredo зі спорядженою масою 1922 кг, а найважча – 4WD Summit вагою 2288 кг.

Можливі комплектації 

Купити Джип Гранд Чероки цього модельного року можна у семи комплектаціях: Laredo, Altitude, Limited, Trailhawk, Overland, Summit та Summit Reserve.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW X5 2022
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Acura NSX 2022
Популярні новини