Огляд тест-драйву: Acura NSX 2022

28 грудня 2021

Acura NSX - преміальний спорткар. Це фантастичний автомобіль, який сильно недооцінюють. Гібридна трансмісія Акура NSX випередила свій час технологічністю. Автомобіль вражає потужністю, а від його швидкості захоплює дух. Випуск 2022 року стане особливим, тому що Акура припиняє виробництво моделі. Чим світу запам'ятається прощальна версія суперкара?

Купити новий автомобіль Акура НСХ 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове у 2022 році 

2022 року відбудеться дебют моделі NSX Type S.

Кому варто купити? 

Acura NSX - винятковий суперкар, який пропонує неймовірні характеристики за набагато нижчою ціною, ніж конкуренти Lamborghini, McLaren або Porsche. Так, у моделі є деякі недоліки: специфічний інтерфейс із сенсорним екраном та крихітний вантажний простір, що нагрівається у поїздці. В іншому – це гідний спортивний автомобіль. Якщо ви хочете купити спорткар в Україні, подумайте над Acura NSX.

Нове чи б/у авто? 

Acura планує припинити випуск NSX після 2022 модельного року. На честь цього бренд представляє спеціальну версію гібридного спортивного автомобіля – Type S. Загалом побудують 350 екземплярів. Вони будуть відрізнятися додатковими 27 кінськими силами, оновленими переднім та заднім бамперами з покращеними аеродинамічними елементами та модернізованими шинами.

Якщо вам вдасться отримати обмежену версію Type S, вона з роками набуде ще більшої цінності. І це єдина причина купити нову Акура НСХ 2022. В інших випадках раціональнішим буде подивитись пропозиції авторинку. Ви знайдете різні комплектації Акура НСХ за вигіднішою ціною. Поспішайте, адже після припинення виробництва машин більше не стане!

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

Acura NSX або Chevrolet Corvette

Chevrolet Corvette - це спортивний автомобіль із середнім розташуванням двигуна, як і NSX. Але C8 Корвет перевершує НСХ майже за всіма іншими параметрами. У нього чіткіше управління, красивіший салон, більша вантажна зона і набагато довший список функцій допомоги водієві. До того ж, стартова вартість Шевроле Корвет на $ 100 000 менша, ніж у Acura. Corvette не має повного приводу, і його витрата бензину не може зрівнятися з NSX, але в цілому це кращий спортивний автомобіль і вигідніше вкладення.

Acura NSX або Nissan GT-R

Nissan GT-R пропонує кілька переваг у порівнянні з NSX: меншу стартову ціну (приблизно на $55 000) та більш місткий багажник. У Ніссан GT-R є чотири сидіння, хоча задні, слід визнати, тісні. NSX, з іншого боку, має меншу витрату палива та забезпечує набагато комфортнішу поїздку. Обидва цих повнопривідних японських спорткара напрочуд швидкі та захоплюючі в управлінні, але жоден з них не можна назвати кращим у цьому порівнянні.

Салон

Acura NSX 2022 - дводверне двомісне купе. Сидіння зручні, а простору достатньо для високих водія та пасажира. Також легко сідати і виходити з NSX, чого не можна сказати про всі спорткари із середнім розташуванням двигуна. Шкіряні сидіння з елементами з алькантари, а також підігрівом та електроприводом входять до стандартної комплектації. Салон чудово справляється з приглушенням шуму дороги та вітру.

І все ж таки, інтер'єр NSX менш привабливий, ніж його характеристики. Якість матеріалів загалом хороша, і тут достатньо м'яких поверхонь, щоб урівноважити твердий пластик. Однак стиль панелі приладів виглядає застарілим, особливо на тлі оновленого Chevrolet Corvette. Загалом, салон Acura NSX важко назвати першокласним як для машини, що коштує близько $170 000.

Об'єм вантажного відсіку NSX всього 125 л, що замало, щоб називатись “багажником”. Дві маленькі сумки – все, що поміститься у просторі, затиснутому між заднім бампером та моторним відсіком. Найгірше, ця крихітна область багажника нагрівається через її розташування поруч із двигуном, тому це не ідеальне місце для перевезення певних продуктів.

Acura оснащує 2022 NSX 7-дюймовим сенсорним екраном, що виглядає відсталим від часу. Інтерфейс застарів, графіка тьмяна, а сенсорний повзунок гучності вимагає більше уваги, ніж слід. Крім інтеграції смартфона з Apple CarPlay та Android Auto, можливості інформаційно-розважальної системи виявляються досить примітивними.

На щастя, NSX поставляється з потужною 508-ватною аудіосистемою преміум-класу ELS з дев'ятьма динаміками. Вона звучить фантастично, незважаючи на обмежений простір, який не дозволяє звуковим хвилям "дихати".

Відео тест-драйв Acura NSX 2022 року

Технічні характеристики 

Acura NSX Type S 2022 оснащується гібридною трансмісією потужністю 600 л.с з повним приводом. Вона складається з 3,5-літрового двигуна V6 з подвійним турбонаддувом, електромотору і дев'ятиступінчастої автоматичної коробки передач з подвійним зчепленням, а також двох електродвигунів, встановлених спереду.

Незважаючи на свою складність, гібридна система працює без збоїв і розганяє суперкар до 100 км/год всього за 2,9 секунди. Максимальна швидкість Acura NSX – 307 км/год. 

Також є безшумний режим, який працює тільки з електроприводом. З ним NSX безшумно пересувається на низьких швидкостях.

Офіційні показники витрати пального для NSX 2022 ще не опубліковані. Але механічно схожий суперкар 2021 витрачав 11,2 л/100 км. Це жахлива витрата палива за гібридними стандартами, але насправді вона досить економна в порівнянні з конкурентами з аналогічними характеристиками двигуна, наприклад, Mercedes-AMG GT.

Acura NSX має репутацію суперкара на кожен день і оновлення Type S тільки зміцнюють статус. Авто чіпко тримається за асфальт своїми липкими шинами. Електродвигуни дають суперкару самовладання та маневреність у поворотах. Рульове керування чітке, а надійні гальма впевнено знижують швидкість та змушують NSX швидко зупинятися. До того ж, адаптивна підвіска чудово справляється з нейтралізацією крену кузова при поворотах, при цьому комфортно поглинає нерівності.

Безпека

Аварійних випробувань NSX 2022 не проводили. Це звичайна справа для елітних автомобілів класу люкс.

Розміри та вага

Довжина Acura NSX Type S становить 4,5 м, а маса у спорядженому стані складає приблизно 1759 кг.

Можливі комплектації 

Цього року можна купити нову Акура НСХ лише в одній версії – Type S, яка представлена ​​обмеженим тиражем.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jeep Grand Cherokee 2022
Купити новий автомобіль Джип Гранд Черокі 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Ауді А6 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi A6 2022