Огляд Land Rover Range Rover Velar 2023

18 жовтня 2023

Преміальний середньорозмірний позашляховик Range Rover Velar має стильний вигляд та варте уваги наповнення. Його легко впізнати: витончені лінії екстер'єру поєднуються з доволі квадратною формою кузова. Як справжній Land Rover, Velar отримав деякі позашляхові здібності та повний привід у стандартній комплектації. Салон авто забезпечує відчуття, очікувані від розкішного SUV. Якість матеріалів інтер'єру відмінна, а мікс мінімалізму та хай-тек справляє незабутнє враження. Які особливості має Рендж Ровер Велар 2023?

Нове в 2023 році

Нова комплектація HST замінює торішню специфікацію HSE.

Кому варто купити?

Новий Рендж Ровер Велар сподобається покупцям, які шукають поєднання позашляхових здібностей і сучасного стилю. Цей автомобіль вдало балансує люксовість та мінімалізм, технологічність та практичність.

 

 

Нове чи вживане авто?

Модель HST замінює торішню комплектацію R-Dynamic HSE. Нова версія HST поставляється з унікальними глянцевими чорними 21-дюймовими легкосплавними дисками та є єдиною специфікацією, яка доступна в новому кольорі фарби Arroios Grey. Під капотом моделі той самий 395-сильний мотор, що й у  знятій з виробництва HSE 2022 року. Також новинка оснащена регульованою адаптивною пневматичною підвіскою. 

У всьому іншому між позашляховиками цього та минулого року випуску немає відмінностей. Велар все ще представляє першу генерацію, котра існує на ринку з 2018 року. 

Range Rover Velar або Range Rover Sport

Range Rover Sport оновили до 2023 року, але багато елементів запозичили від меншого Velar. Новий Sport має витончений зовнішній вигляд із висувними дверними ручками, як і Velar, і тепер він пропонується виключно як дворядний автомобіль. В обох позашляховиках є подібні інформаційно-розважальні системи та набори технологій допомоги водієві, але в більшості параметрів Range Rover Sport перемагає. Салон Sport став шикарнішим, з просторішим заднім сидінням та більшим багажником. Рендж Ровер Спорт пропонує кращі можливості на бездоріжжі, а лінійка силових агрегатів включає потужніші моделі V8 та плагін-гібридні моделі.  Проте початкова ціна Sport набагато вища - стартує з $83 000 доларів і легко перетинає відмітку в $100 000.

Range Rover Velar або Range Rover Evoque

Evoque має багато таких же переваг, як і Velar: стильний кузов та  добре оздоблений інтер'єр, багато стандартних технологій та функцій безпеки. Обидва позашляховики витрачають однакову кількість пального. Однак, хоча Evoque обійдеться приблизно на $14 000 дешевше, ніж Velar. Ціна економії - менше практичності. Евок має менший вантажний простір, тісне заднє сидіння та посередні позашляхові характеристики. 

Салон

Range Rover Velar - дворядний позашляховик з п'ятьма місцями.

Land Rover Range Rover Velar має широкий вибір матеріалів і кольорів салону, що є типовим для бренду Land Rover. Навіть базова модель оброблена перфорованою зернистою шкірою. Оздобити інтер'єр можна вставками із замші, декоративними елементами з різних видів деревини, вуглецевого волокна чи алюмінію.

Загалом стиль Velar елегантний і лаконічний. Шум вітру та дороги зведено до мінімуму. Шикарний салон цілком відповідає цифрі на ціннику Velar.

 

Velar оснащений новою інформаційно-розважальною системою Pivi Pro від Range Rover. Ця мультимедіа набагато зручніша у використанні, ніж попередні ітерації, завдяки простим меню, швидким відповідям і чіткій графіці. Усі Velars мають однаковий 10-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи разом із другим сенсорним екраном на центральній консолі для керування функціями автомобіля (клімат-контроль, підігрів і вентиляція сидінь, режими позашляхового руху). Система включає навігацію, бездротову сумісність з Apple CarPlay і Android Auto, а також звук преміум класу Meridian. 

За задніми сидіннями Land Rover Range Rover Velar є 875 л простору. Складіть задні сидіння вниз, і ви зможете збільшити об’єм багажника до 1775 л.

Відео тест-драйв Range Rover Velar 2023 року

Технічні характеристики

Range Rover Velar доступний з трьома варіантами двигунів. Виробник має власні індекси для силових агрегатів:

Всі три двигуни працюють в парі з восьмиступінчастою коробкою-автомат і повним приводом.

Витрата Range Rover Velar:

Базовий чотирициліндровий двигун забезпечує досить швидке прискорення, розгін до 100 км/год займає трохи більше 7 секунд. Шестициліндрові силові агрегати дають позашляховику більше бадьорості. У моделях з двигуном P340 спринт до першої сотні скорочується до 6 секунд, а у версіях з P400 - 5,2 секунди.

Незалежно від вибраних вами технічних характеристик, Range Rover Velar забезпечує плавне та спокійне водіння. Він залишиться врівноваженим на поворотах та впевненим під час гальмування. На якість поїздки значно впливатиме варіант коліс - опціональний великий діаметр та низькопрофільні шини додадуть жорсткості руху. Хоча, 22-дюймові колеса виглядають стильно.
 

 Характеристики Land Rover Range Rover Velar 2023 
 Потужність   247 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,4 с 
 Максимальна швидкість   217 км/год 
 Середня витрата палива   10,2 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   81 л 

Безпека

Набір технологій безпеки Velar вражає. В список включено автоматичне екстрене гальмування, систему підтримки смуги руху, моніторинг сліпих зон, датчики паркування та контроль уваги водія, адаптивний круїз-контроль.

Розміри та вага

Розміри Range Rover Velar:

Важить спорядженний Велар від 1873 кг до 2009 кг.

Можливі комплектації

Land Rover пропонує Range Rover Velar 2023 в чотирьох специфікаціях: S, R-Dynamic S і HST. Усі комплектації схожі в параметрах екстер’єру, інтер’єру, технологій, мають однаковий автомат-восьмиступку та привід на всі колеса. Відмінність криється в типі двигунів та їхній потужності. Купити Рендж Ровер Велар S можна чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 247 к.с. (P250). Velar R-Dynamic S доступний з мотором P250 або шестициліндровим турбованим P340 на 335 к.с. Velar HST оснащено оновленою версією цього шестициліндрового двигуна потужністю 395 кінських сил (P400). Для всіх комплектацій доступні численні опції та пакети.

 

Попередній огляд Огляд GMC Yukon 2023: американський люкс
Наступний огляд Огляд Jaguar F-PACE 2023: стильний та характерний
Популярні новини