Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLC-Class 2019

18 жовтня 2019

Компанія пропонує п’ять різних кросоверів і GLC-Class один з найкращих. Це сімейство відзначається рядом моделей з потужними двигунами і виразною стилізацією. Поточний рік не приніс значних змін, нове покоління Mercedes-Benz  GLC-Class доведеться зачекати, але це ніяк не вплинуло на високий рейтинг надійності і комфорту. Вищі за C-Class кросовери GLC-Class тішать більшою кількістю внутрішнього простору. Крім того, автомобіль пропонує збалансоване рульове управління, а його пневматична підвіска і адаптивні демпфери здатні впоратися з багатьма нерівностями дороги. До переваг варто віднести майже ідеальні результати краш тестів. Аспект безпеки підсилюють стандартне автоматичне екстрене гальмування і доступні камера кругового огляду і активний контроль руху по смузі. Щоправда за Apple CarPlay і Android Auto доведеться доплатити, що дивно для автомобіля з таким цінником. 

Вам сподобається 

Якщо ви хочете відчути класовість, престижність і отримати повний привід, новий Mercedes-Benz  GLC-Class 2019 гарантує все це. Приваблива стилізація, потужні двигуни і хороший перелік сучасних систем і технологій теж гарантовані брендом, який знається на створенні автомобільних шедеврів. 

Вам може не сподобатися 

Дивіться також каталоги:

Якщо для вас важливий об’єм багажного відділення, варто розглянути інші варіанти. Нажаль, GLC на такий просторий і місткий як BMW X3. Можливо, є сенс навіть поглянути в сторону більших варіантів типу Mercedes-Benz GLE-Class чи BMW X5.

Нове у 2019 році 

Переживши рестайлінг, Mercedes-Benz  GLC-Class 2019 став виглядати свіжіше, хоча архітектура залишалась тією самою. Підігрів передніх сидінь і розетка на 115 В потужності стали стандартними. Перелік опцій поповнили автоматичний клімат-контроль на три зони, пакет «Off-Road Engineering» для версій з повним приводом, декілька нових кольорів кузова і оновлений дизайн 20-дюймових коліс.

Враження від їзди

Якщо описати одним словом манеру руху GLC-Class, то цим словом буде «невимушено». Кросовер видається меншим, ніж він насправді є. Здебільшого дякувати за це треба легкому, швидкому і відносно точному управлінню. Виконання маневрів і поворотів не проблема. Особливістю автомобіля є й те, що його двигуни потужніші, ніж передбачає кількість кінських сил. Потужність подається лінійно і без затримок. Гідну пару двигунам складає автоматична коробка передач на дев’ять ступенів, яка відзначається плавністю роботи. До системи режимів управління, відомої як «Dynamic Select», входять налаштування «Eco», «Comfort», «Individual», «Sport» і «Sport+». Завдяки двом останнім переходи трансмісії стають жвавішими. Якщо згадати про недоліки, то можна було б більше попрацювати над системою стоп/старт, яка іноді буває занадто нав’язливою, та зменшити кількість шуму, який з’являється навколо бічних дзеркал на високих швидкостях. Загалом, GLC-Class, як і годиться представнику бренду, потішить багатьох своїх власників.   

Найкращі характеристики 

Система режимів управління «Dynamic Select» пропонує п’ять видів налаштувань, останнім з яких став «Individual». Завдяки йому водій може самостійно обрати манеру ходу. Кожен режим змінює реакцію двигуна, трансмісії, керма і підвіски. Система стала стандартною для всіх моделей.

Було б шкода, якби настільки вишуканий і недешевий автомобіль, як GLC-Class не гарантував необхідних на сьогодні систем і функцій безпеки. На щастя, до переліку потрапила камера на 360о і виду згори, що полегшує виконання маневрів і паркування.

Детально про автомобіль Mercedes-Benz GLC Class

Інтер’єр 

Перед нами один з самих вдалих салонів класу. Інтер’єр GLC-Class дуже приємний, але не позбавлений усіх необхідних на сьогодні елементів. Якість опційних шкіри і дерева як завжди на високому рівні. Всі елементи відмінно співвіднесені. Знайти зручну позицію на комфортних сидіннях легко, так само як насолодитися відмінною видимістю. Місця цілком вистачає кожному з п’яти людей. Для зберігання особистих речей передбачені місткі відсіки. Об’єм багажного відділення з розкладеним заднім сидінням становить 566 літрів. 

Відео тест-драйв Mercedes-Benz GLC-Class 2019 року

Екстер’єр 

Зовнішність кросовера вирізняється елегантністю, яка побудована на поєднанні простих, але продуманих, ліній. На дорозі автомобіль важко не помітити. Якщо брати три основних німецьких кросовери компактного класу, то GLC-Class, мабуть, атлетично найкраще складений. Образ довершують колеса з легкого сплаву, розмір яких починається з вісімнадцяти дюймів і закінчується двадцятьма. Доступний пакет екстер’єру «Designo» додасть матові акценти. До речі, новий Mercedes-Benz GLC Coupe 2019, як би дивно не звучало, це зовсім не кузов купе, а той самий кросовер, тільки зі своїми особливостями.   

Базова комплектація 

Німецькі виробники не завжди були настільки щедрими на оснащення, але GLC-Class 2019 це зовсім інша історія. Кросовер отримав 14 режимів налаштування водійського сидіння з пам’яттю, інформаційно-розважальну систему з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, двозонний автоматичний клімат-контроль, склоочисники з сенсорами дощу і підігрівом, автоматичне затемнення дзеркал, попередження про можливе зіткнення, систему «Crosswind Assist» і електропривод задніх сидінь. Стандартна обшивка зі штучної шкіри потішить високою якістю.

Опційне обладнання 

Існує чимало можливостей персоніфікувати GLC-Class. Так, завдяки «Designo» з’являється шкіряна обшивка, шпон з дерева і спеціальна фарба. Лінія AMG додає спортивних елементів. Пакет «Multimedia» гарантує 8.4-дюймовий дисплей і навігацію з активацією голосом. Замовити можна аудіосистему «Burmester» на 14 динаміків. Додатковими елементами допомоги водію стали адаптивний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон, система утримання смуги руху, проекційна приладова панель на вітровому склі і функція автоматичного паркування. Окремо пропонуються функція відкривання багажника без рук і Apple CarPlay/Android Auto. Рівень комфорту підвищують пневматична підвіска і підігрів задніх сидінь. Доступною є система повного приводу.

Під капотом 

Силовий перелік починається з моделі GLC200 і 2.0-літрового чотирьохциліндрового турбодвигуна на 197 кінських сил і 320 Нм. Пару йому і решті двигунів складає автоматична коробка передач на дев’ять ступенів. Привід стандартно на задні колеса. Сотні кросовер досягає за 7.8 секунд, витративши 6.9 л/100км у змішаному циклі. Наступним йде модель GLC300 з 2.0-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном на 258 кінських сил і 370 Нм. До 100 км/год з ним автомобіль розганяється за 6.2 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 9.3 л/100км у міському, 6.3 л/100км у заміському і 7.4 л/100км у змішаному циклах. Модель 63 4MATIC+ потішить 4.0-літровим V8 турбодвигуном на 476 кінських сил і 650 Нм. Привід повний. До сотні автомобіль розженеться за 4.0 секунди, витративши 12.4 л/100км у змішаному циклі. Самою динамічною стала модель 63 S 4MATIC+ з 4.0-літровим V8 турбодвигуном на 510 кінських сил і 700 Нм. Відмітку у 100 км/год GLC з ним подолає за 3.8 секунди, витративши 9.8 л/100км у змішаному циклі. Як альтернатива пропонується ряд бензинових турбодвигунів, самим потужним з яких став 2.0-літровий чотирьохциліндровий силовий агрегат на 245 кінських сил і 500 Нм. До ста автомобіль розженеться за 6.5 секунд, витрачаючи 5.9 л/100км у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Alfa Romeo Giulia 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford EcoSport 2019
Популярні новини