Огляд тест-драйву: Alfa Romeo Giulia 2019

17 жовтня 2019

Сучасний Alfa Romeo Giulia належить до числа найшвидших седанів і змагається за увагу з BMW 3 Series, Mercedes-Benz C-Class і Audi A4. Назва Giulia не дуже розповсюджена серед водіїв, італійська компанія Alfa Romeo не найперша при згадці про динамічні автомобілі, але уваги вона заслуговує. Що стосується седану, то він потужніший за багатьох суперників, стандартно пропонує привід на задні колеса, як опція є повний, і гарантує виразну зовнішність. При збалансованій стартовій ціні він є одним з найдоступніших варіантів сегменту. Але що найважливіше, поводиться він як справжній спортивний автомобіль. Для тих, хто не звик обмежуватися звичайними варіантами, передбачена модель Giulia Quadrifoglio з двигуном від Ferrari на 510 кінських сил. 

Огляд тест-драйву: Alfa Romeo Giulia 2019

Вам сподобається 

Будучи єдиним італійським автомобілем у класі, Alfa Romeo Giulia 2019 вирізняється стильною зовнішністю і хорошим запасом потужності. Крім того, таких автомобілів ви не знайдете багато. Якщо все зазначене сподобалося, але хотілося б отримати ще щось особливе, скажімо, двигун від Ferrari, модель Giulia Quadrifoglio до ваших послуг.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Компанія Alfa Romeo це частина великої імперії Fiat-Chrysler, але дилерська мережа не настільки поширена як у звичних люксових брендів. Під питанням залишається довгострокова надійність. Якщо обов’язковим елементом вашого спортивного автомобіля є механічна коробка передач, погляньте в сторону нового Genesis G70.

Нове у 2019 році 

У поточному році усі моделі стандартно отримали Apple CarPlay і Android Auto. Опціями для всіх Giulia стали підігрів задніх сидінь і сигналізаційна система. Модель Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio оснастили складними задніми сидіннями.

Враження від їзди 

Ім’я Alfa Romeo можливо і не надто відоме, але італійський бренд створює автомобілі вже понад століття. Вони знаються на поєднанні пристрасті і динаміки, які гарантує Giulia. Навіть базовий Alfa Giulia дуже швидкий. Він отримав чотирьохциліндровий турбодвигун на 280 кінських сил, завдяки якому сотні седан досягає за 5.2 секунд. Стандартна спортивна підвіска і збалансоване шасі забезпечують точність і стабільність при входженні в повороти, але, при цьому, роблять їзду досить жорсткою. Плавна восьмиступінчаста автоматична коробка швидко переходить з передачі на передачу. У водія є можливість контролювати її завдяки перемикачам на кермі. Якщо бюджет дозволяє і хочеться отримати достойну альтернативу BMW M3 чи Mercedes-AMG C-Class, є сенс розглянути варіант Giulia Quadrifoglio. Турбодвигун моделі вражає 510 кінськими силами і має приголомшливий звук вихлопної системи. Доступний виключно з заднім приводом Quadrifoglio стовідсотковий спортивний автомобіль, який у будь-яку мить готовий виїхати на трек. Характеристики Alfa Romeo Giulia потішать багатьох шанувальників азартної їзди. Між тим, варто бути готовим до жорсткості роботи підвіски. 

Найкращі характеристики 

Доступна моделям Giulia і Giulia Ti система повного приводу Q4 перетворює спортивний седан на автомобіль, придатний для їзди у будь-яку погоду, і додає впевненості на мокрих, слизьких дорогах. Система здатна перенаправляти до 60% крутного моменту двигуна на передні колеса.

Назву Quadrifoglio дійсно важко вимовити, тим не менше, це відмінний високопродуктивний седан. Якщо факт наявності двигуна від Ferrari не доказ, погляньте на 510 кінських сил, завдяки яким сотня досягається за 3.9 секунди. Максимальна швидкість становить 305 км/год.

Детально про автомобіль Alfa Romeo Giulia

Інтер’єр 

Завдяки салону Alfa Romeo Giulia виглядає і відчувається як італійський, спортивний седан. Краса криється в деталях. Так, кнопка запалення знаходиться на шкіряному рульовому колесі, так само як у Ferrari. Стандартно сидіння оздоблені м’якою шкірою. Моделі Альфа Ромео Джулія Ti доступні спортивні сидіння. Елегантна приладова панель доповнена акцентами зі справжнього дерева чи полірованого алюмінію і вуглецевим волокном для підкреслення спортивного стилю. Базова модель отримала 6.5-дюймовий екран, доступним є 8.8-дюймовий варіант. Опційні перемикачі на кермі дуже великі, тому ними легко користуватися навіть під час руху. Задній об’єм можна назвати адекватним за показниками класу. Вантажний об’єм теж середній. Бонусом можна вважати задні сидіння, які складаються у співвідношенні 40/20/40. 

Відео тест-драйв Alfa Romeo Giulia 2019 року

Екстер’єр 

Лише окремі покупці скажуть, що Alfa Romeo не привабливий. Гарно продумана скульптура і пропорції, занижена посадка і обтічні лінії роблять його достойним представником сучасних віянь. Він трохи нагадує Infiniti Q50 і Genesis G70, але зберігає традиційний італійський шарм. Є навіть незначна відсилка на ретро Alfa Romeo Giulia Sprint. Найвиразнішою вийшла передня частина, чого тільки вартує маленька решітка радіатора. Поки переважна більшість автомобільних виробників зосередилася на великих і об’ємних решітках, Giulia зберегла легендарний трикутник. Новинкою 2019 року став «Nero Edizione» або «Black Edition», який пропонує чорні решітку радіатора, капюшони дзеркал, вихлопні патрубки і решту зовнішніх елементів. Їздить седан на колесах діаметром від 17 до 19 дюймів. Високопродуктивна Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio виділяється за рахунок квадратних вихлопних патрубків і емблеми над арками передніх коліс. 

Базова комплектація 

Сучасний Alfa Romeo Giulia гарантує хороший перелік стандартного оснащення. Так, навіть базова модель постачається з обшивкою зі справжньої шкіри. Іншими елементами, вартими уваги, стали 10 режимів налаштування передніх сидінь, двозонний клімат-контроль, функція доступу без ключа, кнопкове запалювання, бі-ксенонові фари, бічні дзеркала з підігрівом і автоматичним складанням, склоочисники з сенсорами дощу, дистанційний відкривач гаражних дверей і 7.0-дюймовий цифровий дисплей. Базова інформаційно-розважальна система включає 6.5-дюймовий центральний екран, AM/FM на 8 динаміків, Bluetooth, USB порти і Apple CarPlay з Android Auto. На додачу до одного з самих потужних двигунів у класі Alfa пропонує гальма Brembo.

Опційне обладнання 

Системою повного приводу можна доповнити як базову модель, так і Ti версію. Доступний Giulia Ti у Sport і Lusso формах, пропонуючи підігрів сидінь і керма, 8.8-дюймовий центральний дисплей і 18-дюймові колеса. Опціями стали люк даху на дві панелі, аудіосистема «Harman Kardon» на 14 динаміків і навігація. Окремо пропонуються попередження про зіткнення і автоматичне екстрене гальмування. Крім них на допомогу водієві передбачені адаптивний круїз-контроль, попередження про виїзд за межі смуги руху і моніторинг сліпих зон. Покращити динаміку покликані активна підвіска і задній диференціал з обмеженим проковзуванням. Топова модель Quadrifoglio потішить потужнішим двигуном, елементами, спрямованими на вдосконалення динаміки, і більшістю опцій для стандартних моделей. Зупинити таку красу покликані карбон-керамічні гальма.

Під капотом 

У поточному році мова йде про два бензинових двигуна. Перший це базовий 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 280 кінських сил і 400 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Розгін до сотні відбувається за 5.2 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 8.9 л/100км у міському, 4.9 л/100км у заміському і 6.4 л/100км у змішаному циклах. Високопродуктивні моделі використовують 2.9-літровий V6 турбодвигун на 510 кінських сил і 600 Нм, який позичили у Ferrari. Розігнатися він дозволяє за 3.9 секунди. Витрачає з ним седан 12.4 л/100км у місті, 5.7 л/100км за його межами і 8.2 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLS-Class 2019
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLS-Class 2019
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLC-Class 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLC-Class 2019