Огляд тест-драйву: Skoda SuperB 2016

13 вересня 2016

Нова Шкода Суперб неодмінно стане відкриттям для Вас, якщо Ви перебуваєте у пошуках місткого і комфортного сімейного автомобіля за доступною ціною. Це досить зручний автомобіль, як для водія, так і для пасажирів. Модель має місткий багажник, широкий ряд ефективних двигунів, а практичний інтер'єр виглядає висококласно і дорого. Додайте сюди ще сучасне обладнання, множинні технології забезпечення безпеки, високі оцінки Європейських рейтингів і можете бути впевненими у тому, що Шкода Вас не розчарує. Суперб прагне багато у чому нагадувати VW Passat, Форд Мондео і Mazda 6, але широкий простір і дизайн преміум-класу дозволяє Шкоді конкурувати навіть з такими автомобілями, як BMW 5 Series і Mercedes Е-класу, не дивлячись на те, що ці автомобілі набагато дорожче. Це перша модель Skoda, конструкторське рішення якої базується на модульній платформі VW Group. Суперб важить на 75 кг менше свого попередника, не дивлячись на те, що модель сама по собі довша, ширша і вища. Моделі чотирициліндрових дизельних двигунів Суперба вимагають досить низьких виробничих витрат. Інтер'єр Суперба наповнений сучасними і розумними ідеями такими, як, наприклад, відділення для парасольок на внутрішніх дверних панелях (як в останніх моделях Роллс-Ройс). Також, для даної моделі доступні новітні системи безпеки (адаптивна система клімат-контролю, електронна паркувальна система).

Враження від їзди

Не дивлячись на стандартну підвіску і невеликі колеса, Суперб в їзді досить хороший, навіть порівняно з Фордом Мондео, який відрізняється плавністю їзди. У межах міста дана модель відмінно справляється з подоланням нерівних поверхонь, значною швидкістю і слухняно поводиться на автомагістралях. Яку б версію цього автомобіля Ви не вибрали, Суперб пропонує безпечне, зручне і інтуїтивно зрозуміле управління.

Те, що нам сподобалося

Дивіться також каталоги:

Плавний хід і міцні гальма

Хоч рульове управління і не сильно орієнтоване на віддачу, але воно точне і зважене, що дозволяє легко управляти Суперб як на поворотах, так і на прямій дорозі. Гальма міцні, швидкого реагування, достатньо легкого натискання на педаль, щоб змусити Skoda їхати плавно і впевнено. Варто відзначити, що все це створює враження стабільності і консерватизму, так що, якщо Ви віддаєте перевагу захоплюючій і шаленій їзді, Вам варто звернути увагу на Форд Мондео.

Те, що нам не сподобалося

Шуми і вібрація

На великій швидкості присутній шум вітру з боку вітрового скла і дзеркал; колеса, також, створюють невеликий шум від зіткнення шин з автострадою. Однак, всі ці проблеми не глобальні, і також мають місце у більшості конкурентів Суперба. Дизельні двигуни - зокрема більш потужні - злегка гримлять, коли непрогріті, і видають грубі звуки при різкому прискоренні. Також, відчувається невелика вібрація елементів управління, зокрема педалей.

Детально про Skoda Superb

Екстер'єр

У минулому Суперб був "гидким каченям" серед великої родини автомобілів цього класу, так як компанія Шкода прикладала багато зусиль для збільшення внутрішнього простору, залишаючи без уваги недоробки екстер'єру. Однак, остання версія виявилася повною протилежністю своїх попередників, поставши в абсолютно новому і сучасному вигляді. Спереду і ззаду розташовується по парі помітних світлодіодних фар трапецієподібної форми.

Водій має чітке бачення всього, що відбувається на дорозі, завдяки тонким переднім стійкам і великим бічних дзеркалам заднього виду.

Skoda Superb не можна звинуватити у неякісній збірці. На зовнішніх панелях є зазори, завдяки яким двері закриваються дуже щільно.

Всі моделі у стандартній комплектації мають литі диски.

Інтер'єр

Компанія не обмежилася зміною одного лише зовнішнього вигляду та здійснила модернізацію інтер'єру, зробивши його практично ідентичним VW. Серед особливостей можна виділити гладкі поверхні, виконані з високоякісних матеріалів, зручну приладову панель. Важливу роль у дизайні інтер'єру салону грає можливість регулювати сидіння і висоту підлокітників для того, щоб досягти максимально зручного положення для всіх пасажирів. Також, існує можливість використання додаткового механізму, який повністю опускає задні сидіння для збільшення місткості багажника. Всередині повний комплект стандартного обладнання, який компанія використовує для всіх своїх моделей, а саме: аудіо-система, кондиціонер, Bluetooth. Добре продумано організацію приладової панелі, всі необхідні кнопки і перемикачі розміщуються зручно для швидкого використання. Також, автомобіль оснащений великою кількістю функцій, покликаних збільшити маневреність. Серед них: передній паркувальний сенсор, електронна паркувальна система, камера заднього виду і обігрів лобового скла для кращого бачення в туманну погоду.

Під капотом

Існує широкий вибір двигунів, доступних для Skoda Superb, але всі вони невеликі, 4-х циліндрові, орієнтовані більше на економію, ніж на посилену продуктивність. Це пояснюється тим, що принаймні 70% покупців хочуть їздити швидко і витрачати при цьому менше палива.

Дизельні двигуни починаються з 1.6-літрових, що мають 119 кінських сил. Розгін до 100 км/год займає 9.9 с, а максимальна швидкість досягає 207 км/год. 2.0-літровий дизельний двигун має варіанти наявності 148 і 188 кінських сил, розгін до 100 км/год відбувається за 10.9 с за допомогою механічної коробки передач, за 8.9 с - за допомогою автоматичної, або за 9 с - якщо автомобіль повнопривідний. Максимальна швидкість для всіх трьох варіантів досягає 209 км/год.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Citroen DS5 2015
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Citroen C4 Cactus 2016
Популярні новини