Огляд Toyota Sienna 2022: сімейне рішення

22 лютого 2022

Toyota Sienna 2022 року - стильний та практичний мінівен. Просторий і висококласний салон вміщує до восьми людей, а двигун тішить ощадливою витратою пального. Sienna щедро оснащена технологіями безпеки, і це один із небагатьох мінівенів на ринку з повним приводом. Чим ще виділяється Toyota Sienna 2022 на фоні конкурентів? Дізнайтесь із нашого огляду!

Нове у 2022 році

Кому варто купити?

Потрібен зручний та економний автомобіль для великої родини? Це привід купити Toyota Sienna. Модель являється одним з найновіших мінівенів, адже змінила покоління минулого року і однозначно вартує уваги. Вас здивує універсальність цього авто, адже воно підходить для сімейних подорожей та робочих поїздок, для життя у передмісті та мегаполісі. Відмінно впишеться у повсякденну рутину Тойота Сієнна в Одесі чи Харкові. 

Нове чи б/у авто?

Після повного оновлення минулого року Toyota додає у модельний ряд Sienna 2022 повнопривідну версію Woodland Edition. Ця комплектація відрізняється стандартним 15-міліметровим ліфт-комплектом для збільшення дорожнього просвіту, набором корисних аксесуарів (багажник на дах, причіпний пристрій та розетку на 1500 Вт). В іншому між автомобілями 2021 та 2022 років немає істотних відмінностей. 

Дивіться також каталоги:

Ціна Тойота Сієнна в Україні починається з 10 000 $. Стільки просять за модель 2008 випуску. 

Toyota Sienna або Chrysler Pacifica

Pacifica пропонує дві ключові переваги в порівнянні з Sienna. Пасифіка оснащена двигуном V6, який забезпечує швидке прискорення та високу прохідність. До того ж американський мінівен має велику вантажопідйомність завдяки сидінням другого ряду Stow 'N Go, які складаються на підлогу. Chrysler також пропонує версію Pacifica Hybrid. З іншого боку, Sienna може похвалитися високим рейтингом надійності та затишними сидіннями другого ряду. Це відмінні мінівени з безліччю стандартних функцій та опціональним повним приводом. Вибір залежить від вимог до зручності сидінь або вантажопідйомності.

Toyota Sienna або Honda Odyssey

Honda Odyssey пропонує швидке прискорення завдяки своєму двигуну V6, а також найкращий у своєму класі вантажний простір. Базова ціна Odyssey приблизно на 2500 $ нижче, ніж у Sienna. Водночас базова Sienna оснащена краще, ніж Odyssey, а її гібридна трансмісія забезпечує чудову економію палива. Toyota також пропонує Сієну з повним приводом, якого немає в Одісей. Обидва варіанти хороші, але кожен відрізняється своїми особливостями.

Салон

Toyota Sienna у стандартній комплектації має вісім посадочних місць. Доступне семимісне компонування, в якому багатомісне сидіння другого ряду замінено парою капітанських крісел. Незалежно від конфігурації, передні сидіння зручні навіть для високих водіїв та пасажирів. Другий ряд непристойно просторий і його можна обладнати підставками для ніг. Останній ряд сидінь дозволяє сидіти дорослим з розумним комфортом, але краще залишити його дітям.

На додаток до сміливого зовнішнього дизайну, салон Toyota Sienna виглядає сучасним і стильним. Моделі Upscale Limited і Platinum отримали двоколірне внутрішнє оздоблення та приладову панель, покриті прошитим матеріалом, схожим на шкіру. Спортивна версія XSE відрізняється чорно-білі сидіннями зі штучної шкіри з червоним контрастним рядком. 

Toyota Sienna пропонує місткий вантажний простір:

Проте на відміну більшості інших мінівенів, сидіння другого ряду Sienna не складаються і не знімаються.
Тойота оснащує кожну Сієнну 2022 9-дюймовим сенсорним екраном. Цей дисплей розташований високо на панелі приладів і знаходиться в межах легкої досяжності водія. Він має прості меню та підтримує Apple CarPlay і Android Auto. Екран доповнений фізичними кнопками та ручками для керування аудіосистемою та клімат-контролем, тому вам не потрібно налаштовувати кожну функцію натисканням на сенсор. До того ж, система добре реагує на голосові команди природною мовою.

Відео тест-драйв Toyota Sienna 2022 року

Технічні характеристики

Toyota Sienna 2022 року оснащена гібридною трансмісією потужністю 245 кінських сил, яка складається з 2,5-літрового чотирициліндрового двигуна, двох електромоторів та безступінчастої автоматичної коробки передач (CVT). Передній привід стандартний, а повний привід доступний.

Ця гібридна система радує моментальним крутним моментом електродвигунів. На жаль, ситуація змінюється на трасі. Чотирьохциліндровий двигун голосно гуде при розгоні до швидкостей шосе і мляво тягне мінівен, особливо з повним набором пасажирів на борту. Від 0 до 100 км/год триває близько 8 секунд. У більшості конкурентів у класі під капотом знаходяться потужніші двигуни V6.

Усі недоліки динаміки Тойота Сієнна компенсує витрата пального. Мінівен витрачає:

Це відмінні показники для класу. Сієнна поступається тільки Chrysler Pacifica Hybrid.

Характеристики поїздки та керованості Toyota Sienna прекрасні. Мінівен почувається стабільно і впевнено на поворотах з мінімальним розгойдуванням кузова з боку в бік. Рульове управління швидке, не створює проблем з маневрами в обмеженому просторі. Підвіска згладжує більшість нерівностей дороги, забезпечуючи плавну та комфортну їзду, особливо на моделях з 17- та 18-дюймовими колесами. Доступні 20-дюймові колеса передають більше тремтіння в салон.

Безпека

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США дала Toyota Sienna 2022 року загальний рейтинг безпеки в 5/5 зірок. Sienna отримала 5/5 зірок у боковому краш-тесті, а також 4/5 зірки у випробуваннях на лобове зіткнення та перекидання.

Розміри та вага

Toyota Sienna має довжину 5,2 м, а її споряджена маса коливається від 2091 до 2143 кг. 

Можливі комплектації 

Нова Тойота Сієна 2022 представлена ​​в шести комплектаціях: LE, XLE, XSE, Woodland Edition, Limited і Platinum. Усі вони оснащені однаковим гібридним силовим агрегатом. Рекомендована виробником ціна Тойота Сієнна - 34 560 $.

Попередній огляд Огляд Mercedes-Benz S-Class 2022: еталон класу люкс
Наступний огляд GMC Yukon 2022: пригоди чекають
Популярні новини