Огляд тест-драйву: Volvo V70

16 жовтня 2016

Габаритний універсал Volvo V70 на ринку не один десяток років, але це не заважає йому бути практичним та надійним транспортним засобом. Останнє третє покоління автомобіля побачило світ у 2007 році. Незначне оновлення відбулось у 2013 році. Конкурентами універсалу вважаються Skoda Superb Estate і BMW 5 Series Touring. За потужність відповідають бензинові та дизельні силові агрегати. Показником рівня є чималий перелік базового оснащення. Усі версії V70 отримали: литі диски коліс, клімат-контроль та круїз-контроль. Практичний транспортний засіб не позбавлений зовнішньої привабливості та атлетичності, особливо останнє покоління. Крім того, автомобілі третього покоління відзначились більш позитивною динамікою ходу, покращеним комфортом та вишуканішим інтер’єром. Єдине, чого бракує V70, - це сучасних технологій.

Враження від їзди

У більшості випадків рухи автомобіля добре контролюються. Надмірної маневреності від універсалу очікувати не варто, крім того, не завадило б покращити контроль рухів корпусу, але дискомфорту не відчувається. Спокій пасажирів порушується лише коли автомобіль потрапляє на значні вибоїни. Оцінити переваги автомобіля можна, виїхавши на відкриті шосейні дороги. У місті габаритному V70 доводиться несолодко, особливо при паркуванні або виїзді з тісного провулку. Для допомоги водієві передбачені сенсори паркування. Окремо слід відмітити R-Design з покращеними ресорами та амортизаторами, сучасною системою самоналаштування та пониженим кліренсом. Завдяки такій комбінації, автомобіль добре притримується дороги та чіткіше входить у повороти.

Детально про автомобіль Volvo V70

Дивіться також каталоги:

Інтер’єр

Складається враження, що Volvo за будь-яку ціну прагнула покращити якість та атмосферність салону. Якщо відмінною рисою старших версій була практичність, то опинившись у салоні третіх V70, можна говорити про комфорт та затишок. Інтер’єр помітно посвіжів. Універсали 2007 року отримали так звану «спливаючу» центральну консоль. Вона не така оперативна як у Audi A6, але, обрамлена дерев’яними, алюмінієвими вставками та шкірою, додає вишуканості салону. Дбаючи про візуальну привабливість, дизайнери Volvo не забули про практичність. У зручних передніх сидіннях приємно перебувати. Пасажирам заднього сидіння не варто хвилюватись стосовно місця, його достатньо. Прилади панелі розташовані логічно. Останні моделі отримали 60 додаткових літрів вантажного простору. Стандартними для усіх комплектацій стали складні у співвідношенні 40:20:40 задні сидіння з підголівниками, рейки для кріплення багажу, складна сталева решітка багажного відділення та складне сидіння переднього пасажира.

Екстер’єр

Фірмовий профіль Volvo V70 одразу пізнається. Незалежно від покоління, автомобіль виділяється видовженим капотом, похилими А-подібними стійками даху та майже вертикальною задньою частиною кузова. Слід віддати належне компанії, якій вдалося зберегти класичні лінії автомобіля. Для того, щоб освіжити екстер’єр V70, Volvo оснастила універсал ширшими плечима, об’ємнішою решіткою радіатора та виразнішими задніми вогнями. Новий універсал виглядає цікавіше, але захоплення, як деякі його суперники, не викликає. У даному випадку шведська стриманість переважила жагу до оновлень. Хоча, якщо поглянути більш прискіпливо, видно, що у автомобілів третього покоління не так вже багато спільного з пращурами. Автомобілі побудовані на різних платформах: EU-CD у представників останнього покоління та P2X у перших V70. По факту, окрім фронтального розташування двигунів, амортизаційних стійок MacPherson та багатоважільної підвіски, спільних рис не залишилось. До бази автомобіля увійшли контроль стабільності та антиблокувальна система. Конструкція новіших універсалів покращилась, завдяки надміцній сталі та появі захисту від бокового зіткнення. Останні V70 стали більшими.  

Базова комплектація та опційне обладнання

Універсал V70 доступний у комплектаціях Business Edition, SE і SE Lux. Базова модель постачається з денними ходовими вогнями, передніми протитуманними вогнями, Bluetooth-сполученням, DAB радіо, клімат-контролем, круїз-контролем, рейлінгами даху та 16-дюймовими литими дисками коліс. Моделі SE і SE Lux пропонують 17-дюймові диски коліс та шкіряну обшивку. Модель SE Lux отримала функцію запам’ятовування декількох позицій водійського сидіння з електроприводом. До базових засобів безпеки належать: чисельні подушки безпеки, система захисту шиї при зіткненні та антиблокувальна гальмівна система. Представлена система автогальмування у місті, яка миттєво зупинить автомобіль у разі загрози зіткнення. Для безпеки дітей передбачені фіксатори Isofix. За окрему плату доступна система попередження та зменшення наслідків зіткнень. Оснащена спеціальним радаром, вона подає аудіо та відео сигнали попередження, якщо універсал перебуває надто близько до іншого транспортного засобу. Ця ж система миттєво задіє гальма.  

Під капотом

Нікого не здивує чималий перелік силових агрегатів під капотом універсалу. Серії бензинових та дизельних двигунів отримали позначення «Т» і «D» відповідно. В основі бензинової серії знаходиться 1.6-літровий чотирициліндровий Т4 на 180 кінських сил. До 100 км/год автомобіль з ним розганяється за 8.7 секунд. Витрачає V70 6.8 л/100км у змішаному циклі у поєднанні з шестиступінчастою механічною коробкою передач. Наступним у бензиновій ієрархії є 2.0-літровий чотирициліндровий Т5 на 240 конячок. Розігнатись він може за 7.7 секунд. Витрата палива складає 8.1 л/100км у змішаному циклі із механічною коробкою. Верхню позицію займає 3.0-літровий шестициліндровий Т6 на 304 конячки. Йому знадобиться 6.6 секунди для розгону до сотні. Витрачає універсал з ним 10.2 л/100км. До пари двигуну запропонована шестиступінчаста автоматична коробка. Особливістю силового агрегату є доступність приводу на чотири колеса. Дизельний перелік починається з 1.6-літрового чотирициліндрового D2 на 115 кінських сил. Відмітки у 100 км/год універсал з ним досягає за 11.9 секунд. Втрачає двигун 4.2 л/100км у змішаному циклі. На крок попереду нього йде D3 з 2.0 літрами, п’ятьма циліндрами та 136 конячками потужності. Розженеться він за 10.6 секунд, витрачаючи 4.5 л/100км. Продовжує перелік 2.0-літровий п’ятициліндровий D4 на 163 кінських сили. Прискорення з цим двигуном відбувається за 9.9 секунд. Витрачає він 4.5 л/100км. Завершує перелік 2.4-літровий п’ятициліндровий D5 з 215 конячками. Відмітки у 100 км/год автомобіль досягає за 7.8 секунд. Витрата палива перебуває на рівні 4.8 л/100км. Останній двигун доповнюється приводом на всі колеса. Пару двигунам складає шестиступінчаста механічна коробка передач.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Vento
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volvo V50
Популярні новини