Огляд тест-драйву: Volvo XC60 2019

3 грудня 2018

Повністю оновлений лише минулого року Volvo XC60 є важливою частиною лінійки шведського автовиробника. П’ятимісний компактний позашляховик це повноцінна альтернатива BMW X3, Mercedes-Benz GLC, Audi Q5 і Acura RDX. Можливим стало це завдяки виразному дизайну, чималому переліку стандартного оснащення та набору продуманих двигунів. Отримати позашляховик можна як з потужним турбодвигуном, так і з економною гібридною установкою. Новий базовий варіант з приводом на передні колеса приваблює збалансованою ціною. Окрім іншого, Volvo відомий репутацією надійності і безпеки, яку підтримує XC60.

Вам сподобається

Якщо ви хочете отримати невеликий, вишуканий позашляховик з незалежним характером, відмінним набором систем безпеки, хорошим співвідношенням ціна-якість, погляньте в сторону шведського творіння. Надійність стане бонусом Volvo XC60. Захисникам навколишнього середовища до смаку припаде гібридна версія.

Вам може не сподобатися

Дивіться також каталоги:

Новий Acura RDX є ще одним помітним гравцем цього сектору, якому, до речі, вдалося обійти Volvo по ціні. Суперники від Audi, Mercedes-Benz і BMW, тим часом, гарантують миттєву пізнаваність бренду.

Нове у 2019 році

На 2019 модельний рік авто Volvo XC60 пропонується у моделі з переднім приводом з нижчою стартовою ціною. Як у випадку з іншими Volvo, XC60 можна позбавити надмірної опіки системи старт/стоп одним натисканням на кнопку. Інші помітні зміни розподілено по пакетам, як окрема опція запропонована аудіосистема «Harman/Kardon».

Враження від їзди

Позитивна динаміка можливо не перший аспект, який більшість водіїв асоціює з автомобілями Volvo, але факт, що навіть базова модель XC60 відчувається на диво жвавою не заперечний. Модель початкового рівня T5 з 254 кіньми під капотом точно не страждає від нестачі потужності. Перейшовши до моделі T6, ви отримуєте маленький турбодвигун з великим потенціалом. Чи при ситуації простого набору швидкості, чи при обгоні повільніших автомобілів XC60 дивує запасом сили. Перевищити дозволений ліміт швидкості з цим автомобілем легко. Третій силовий агрегат поєднує бензиновий двигун і електричний мотор, який разом гарантують 407 кінських сил, не надто вражає. Хоча перед нами і самий потужний представник лінійки, питання викликає недостача плавності при переході від бензинового двигуна до електричного мотору. Добре, що незалежно від обраного двигуна, водій отримує відмінну підвіску, яка гарантує як бажаний комфорт, так і необхідний контроль. А завдяки чисельним режимам, включно з індивідуальним, водій легко знайде щось для себе.

Найкращі характеристики

Ім’я Volvo довго було синонімом надійності і безпеки, і XC60 не став винятком. У випадку позашляховика про безпеку дбають системи, здатні утримати його на смузі руху та, навіть, автоматично зупинити його в разі виявлення можливості зіткнення.

Модель T6 претендує на звання улюблениці водіїв. Турбонаддув гарантує необхідний запас потужності. Двигун на 320 кінських сил і 400 Нм дійсно заслуговує на увагу.

Детально про автомобіль Volvo XC60

Інтер’єр

П’ятимісний салон XC60 гарантує те саме відчуття якості, що і більший брат XC90. Перше, що помічаєш це декоративна вставка під дерево на приладовій панелі, яка пропонує чіткі інструменти і легкість зчитування інформації. Центральну позицію панелі займає інформаційно-розважальна система Sensus з 9.0-дюймовим сенсорним екраном. На відміну від більшості суперників цей екран розміщено вертикально. Сидіння тішать комфортом і надійною підтримкою. Заднє сидіння розмістить трьох дорослих пасажирів. При бажанні сидіння можна оздобити шкірою. Новинкою поточного року став замінник шкіри у базовій моделі.

Відео тест-драйв Volvo XC60 2019 року

Екстер’єр

Зовні XC60 майже повністю імітує XC90. Така сімейна схожість не погана ознака, оскільки більший XC90 вважається одним з найпривабливіших позашляховиків на ринку.  Сучасний XC60 не позбавлений індивідуальності, між тим, пропонуючи легендарну елегантність. Моделі Volvo XC60 відрізняються одна від одної. Так, R-Design пропонує агресивнішу зовнішність з чорною решіткою радіатора та іншими деталями екстер’єру. Підкреслити індивідуальність автомобіля здатні навіть фронтальні фари, виконані у стилі «Молот Тора». Панорамний люк стандартний для всіх моделей. Діаметр коліс починається 18 і закінчується 21 дюймами.

Базова комплектація

Новий Volvo XC60 2019 доступний у трьох комплектаціях: Momentum, R-Design і Inscription. Найдешевша модель Momentum пропонує панорамний люк, двозонний клімат-контроль, світлодіодні фари, 10 автоматичних режимів налаштування передніх сидінь, електропривод дверей багажника та 18-дюймові колеса. До складу інформаційно-розважальної системи входять 9.0-дюймовий сенсорний екран, Apple CarPlay/Android Auto та аудіосистема на 10 динаміків. Про безпеку дбають система утримання смуги руху, автоматичне екстрене гальмування та функція виявлення пішоходів.

Опційне обладнання

Перейшовши до моделі R-Design, ви отримуєте шкіряну обшивку, електропривод заднього сидіння, моніторинг сліпих зон, асистент паркування, навігацію та нову аудіосистему «Harman/Kardon». Топова модель Inscription додає клімат-контроль чотирьох зон та дає можливість замовити цікаві функції. Окрім більш потужних двигунів опціями стали аудіосистема «Bowers & Wilkins», підігрів задніх сидінь і керма, вентиляція і масаж передніх сидінь та більші колеса.

Під капотом

Базовим для XC60 став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 254 кінських сил і 350 Нм. Компонується він автоматичною коробкою передач на вісім ступенів. Привід у базового Volvo XC60 на передні колеса. Розгін відбувається за 6.9 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 8.9 л/100км у міському, 6.1 л/100км у заміському та 7.1 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом розгін відбувається за 6.8 секунд, витрата пального зростає до 7.3 л/100км у змішаному циклі. Ще один 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун пропонує 320 кінських сил і 400 Нм. Пару йому складає та сама коробка передач. Привід стандартно повний. Розгін до сотні відбувається за 5.9 секунд. Витрата пального становить 9.7 л/100км у місті, 6.6 л/100км за його межами та 7.7 л/100км у середньому. Гібридна модель отримала 2.0-літровий бензиновий двигун і електричний мотор, які разом пропонують 407 кінських сил. Сотні позашляховик з ним досягає за 5.5 секунд. Привід на всі колеса.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Subaru Outback 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Subaru WRX 2019
Популярні новини