3 дієві способи покращити гальма

12 січня 2023

Ми всі за кермом хочемо більшої потужності, вищого крутного моменту і швидшого прискорення. З іншого боку, досвідчені водії знають, що важливо не лише їхати швидше. Вони надають значення керованості автомобіля і тому, наскільки добре він зупиняється.

Насправді ефективність гальмування транспортного засобу, можливо, навіть важливіша за потужність, яку може видати його двигун.

Неможливо перебільшити значення гальмівної здатності на дорозі. Надійні гальма дозволяють водіям гальмувати пізніше, водночас цьому швидко та ефективно знижуючи швидкість. Чим коротшим є гальмівний шлях, тим вищі шанси уникнути аварії. 

Ось три надійні способи покращити ефективність гальмування.

Як покращити гальма автомобіля

1. Перейдіть на великий гальмівний комплект

Великі гальмівні комплекти – це найкращий і найшвидший спосіб підвищити ефективність гальмування автомобіля.

На більшій поверхні диска тепло накопичується довше. У той же час збільшення площі поверхні також допомагає їй швидше вистигати. Великий гальмівний комплект зазвичай має вентильовані диски з перфорацією – це також допомагає із охолодженням.

Як підвищити ефективність гальм машини

2. Встановіть плетені гальмівні магістралі та залийте покращену рідину

Коли ви натискаєте педаль гальма, гальмівна рідина прокачується циліндром через гальмівні магістралі/шланги. Потім супорти "кусають" диски, щоб уповільнити автомобіль.

Однак звичайні гальмівні магістралі виготовлені з гуми, яка розширюється під час нагрівання. Коли це відбувається, гальма стають менш ефективними, оскільки тиск рідини втрачається. Плетені гальмівні магістралі запобігають розширенню, чим зберігають ефективність гальмування.

На додаток до плетених шлангів варто використовувати якіснішу гальмівну рідину. Ефективність уповільнення авто покращиться під час використання гальмівної рідини з підвищеною температурою кипіння.

Коли гальмівна рідина закипає (через вологу, яку вона поглинає), у гальмівній системі накопичується газ. Коли газу дуже багато, гальма перестають працювати, тому що тиск у магістралях стискає бульбашки, а не супорта!

Як шини впливають на гальмування машини

3. Оновіть шини

Ефективність гальмування автомобіля помітно покращується після встановлення комплекту високопродуктивних шин.

Просто оснастити машину великим гальмівним комплектом та армованими гальмівними магістралями недостатньо. Щоб належним чином передати всі гальмівні зусилля на дорогу, потрібні правильні шини.

Високопродуктивні покришки з липкими складами та твердими боковинами відмінно проявлять себе під час екстреного гальмування.

Пам'ятайте, шини є єдиною сполучною ланкою між автомобілем та дорогою. Без них жодні покращення транспортного засобу не матимуть значення.

Попередня стаття Секрети “Ялинки”: цікаве про найпопулярніший ароматизатор у світі
Секрети “Ялинки”: цікаве про найпопулярніший ароматизатор у світі
Як очистити АКБ від корозії: покрокова інструкція
Наступна стаття Як очистити АКБ від корозії: покрокова інструкція

Популярні новини