3 міфи про обслуговування авто

12 липня 2022

Технічне обслуговування автомобіля завжди викликає гарячі дискусії. Здається, що кожен, хто дає рекомендації, упевнений у своїй правоті. Яким же порадам вірити, а які – сміливо ігнорувати? Ось 3 поширені міфи про обслуговування автомобіля, які вводять в оману навіть тих, хто за кермом не перший рік.

1. Мастило потрібно міняти кожні 5 000 км

Заміна мастила - один з найважливіших заходів у сервісі автомобіля. Без цієї процедури у двигуні почне утворитися шлам. Зрештою, відсутність заміни мастила зламає мотор.

Однак думка про те, що потрібно міняти мастило кожні 5000 км, застаріла. Сучасні розробки суттєво збільшили термін служби мастильних матеріалів. Ви будете здивовані, але виробники рекомендують інтервал від 8 000 до 12 000 км.

2. Автомобільні акумулятори служать 5 років

Існує думка, що термін служби автомобільного акумулятора становить близько 5 років. Насправді така цифра - це верхня межа терміну служби АКБ.

Стиль водіння та клімат відіграють важливу роль у довговічності автомобільного акумулятора. Тому, якщо вашій АКБ 3+ років, перевірте її!

3. Гальмівну рідину не потрібно змінювати

Гальмівна рідина - точно не найперше, що асоціюється з регулярним сервісним обслуговуванням авто. Але варто пам'ятати, що гальмівна рідина притягує та поглинає воду. Згодом це може призвести до внутрішньої ерозії деталей. Щоб уникнути поломок, рекомендується оновлювати гальмівну рідину кожні два-три роки.

Часто поради досвідчених автомобілістів виявляються слушними. Але можуть і зашкодити. Завжди перевіряйте рекомендації щодо обслуговування транспортного засобу, які вам дають оточуючі. Це збереже і машину, і час, і гроші, нерви.

Попередня стаття Шукаємо альтернативу Tesla на Automoto.ua
Шукаємо альтернативу Tesla на Automoto.ua
Шукаєте позашляховик? 5 питань, на які ви маєте знати відповідь
Наступна стаття Шукаєте позашляховик? 5 питань, на які ви маєте знати відповідь