3 причини для придбання машини взимку

12 січня 2022

Ви шукаєте автомобіль, але відкладаєте придбання до теплої пори року? А дарма! Зима ідеально підходить для придбання машини. Це доводять щонайменше 3 вагомих аргументи. І є лише одна ситуація, коли із придбанням автомобіля варто почекати до квітня-травня. 

Причина №1. Зима – випробування для будь-якої машини

перевірка неполадок машини перед перед придбанням

Якщо в автомобіля є проблеми, вони з’являються взимку. Такий закон автомобільного світу. Двигун, стартер, акумулятор, коробка передач… все це за наявності несправностей дає збій у холод та мороз. Особливо актуальна зимова покупка для тих, хто вибирає машину у віці 10+ років. 

Звичайно, завжди потрібно бути напоготові. Перед придбанням деяких транспортних засобів варто подумати двічі незалежно від сезону та дня на календарі. Ось список авто, з якими краще бути обережними завжди. 

Причина №2. Зима – нещадна перевірка функцій та опцій

перевірка систем безпеки автомобіля перед придбанням

Влітку продавець скаже, що пічка прогріває салон за 2 секунди, а заднє скло розтоплює лід за 3 секунди. У холод ви можете перевірити все самі, а не вірити на слово. А в снігопад і туман зручно тестувати денні ходові вогні та протитуманки. 

До речі, на засніженій дорозі не зайвим буде випробувати системи ABS, ASC, ASC та інших помічників. 

Причина №3. Зима – період затишшя на авторинку

чому краще вибирати машину на авторинку взимку

Більшість людей взимку не поспішають купувати автомобіль. Вони чекають на теплі сонячні дні для комфортного огляду транспорту. У холодний сезон бажаючих купити авто менше, тому продавці охочіше торгуються. 

Щоправда, за будь-якої погоди можна потрапити на нечесного торговця машинами. Ми вже писали про те, як не потрапити на перекупа - почитайте, щоб не втрачати гроші, час та нерви.  

Кому не потрібно купувати авто взимку

Є лише одна причина не брати машину взимку – невеликий стаж за кермом. Водію-новачку краще відкласти придбання власного автомобіля до моменту, коли зійде крижана кірка з дороги та зникнуть замети на узбіччях. Якщо ж ви живете у південних малосніжних регіонах чи місті, де регулярно чистять проїзжу частину, сміливо вибирайте машину мрії!

Попередня стаття Довго гріється салон? Можливо, ви робите ці помилки
Довго гріється салон? Можливо, ви робите ці помилки
Що робити зі страховкою після покупки машини?
Наступна стаття Що робити зі страховкою після покупки машини?

Популярні новини