3 причини поміняти позашляховик на мінівен

8 жовтня 2021

Мінівен, цілком можливо, найбільш недооцінений автомобіль в світі. Навколо цього типу кузова існують стереотипи, які відштовхують людей від покупки. Альтернативою мінівенам протягом усього часу були позашляховики. Але все змінюється і машини з "сімейним" кузовом змушують по-новому подивитися на них. Ось 3 причини, чому мінівени кращі за позашляховиків.

Мінівени просторіші

Купити семимісний автомобіль

У мінівенах так багато місця, що ви навіть не знаєте, що з усім цим робити. У більшості салонів можуть одночасно їздити шість дорослих і двоє дітей. Не кажучи вже про те, що максимальний вантажний об'єм всередині мінівенів або більший, або майже дорівнює багажнику повнорозмірних позашляховиків. Більшість мінівенів мають або два ряди сидінь-трансформерів, або повністю знімні задні сидіння. Таким чином, якщо ви не везете пасажирів, отримуєте величезний простір для транспортування вантажу. Можна влаштовувати квартирний переїзд. 

Підтвердження простору мінівенів - новинка 2022 Kia Carnival. Модель має 1138 л позаду сидінь третього ряду, 2460 л позаду другого ряду і 4109 л позаду першого. Останні крісла складаються в підлогу, а другий ряд можна повністю зняти, щоб звільнити простір. Kia Carnival наповнений висококласними функціями, зручний і, що найголовніше, доступний за ціною. Нові авто коштують від $ 32 190, а машини з пробігом помітно дешевші.

Мінівени дешевші

Вибрати мінівен з пробігом на автобазарі AutoMoto.ua

Більшість мінівенів в топовій комплектації можна купити за $ 30-40 тисяч. Це на диво низька ціна для автомобіля, що вміщує сім і більше осіб, і оснащений безліччю зручностей. Традиційні, не розкішні, позашляховики, які пропонують стільки ж сидінь і аналогічні технології, часто переходять позначку в $ 50 000. Преміальні позашляховики стрімко ростуть в ціні і доходять до тризначних чисел на ціннику. 

Тенденцію добре видно на прикладі одного автовиробника. Наприклад, Honda Odyssey - мінівен номер один у 2021 році. Його роздрібна ціна становить $ 32 290. Позашляховик з сидіннями третього ряду, Honda Pilot, має рекомендовану виробником роздрібну ціну від $ 39 060. Різниця становить майже $ 7 000, а дешевший варіант - зручніший і функціональніший. 

Купити мінівен в топовій комплектації

Мінівени економніші за позашляховики і це відбивається на вартості володіння авто. Позашляховики, особливо повнорозмірні, споживають багато палива. Великі двигуни і велика потужність означають високу витрату бензину або дизеля. Мінівени ж більше схожі на седани. Вони поставляються з 4-циліндровими двигунами або V6 моторами. Не кажучи вже про те, що більшість сучасних моделей пропонують додаткову або стандартну гібридну трансмісію. 

Наприклад, Chrysler Pacifica витрачає 7.8 л/100 км без гібридної системи. Один з найекономніших стандартних бензинових великих позашляховиком - Land Rover Range Rover 2021 року, який споживає 9.8 л/100 км. 

Мінівени мають розсувні задні двері

Купити мінівен на автобазарі АвтоМото

Якщо ви вибираєте мінівен або позашляховик, швидше за все, у вас є велика сім'я, яка повинна з комфортом розміститися всередині. Розсувні задні двері - одна з найзручніших функцій мінівена. Якщо ви припаркуєтесь поруч з Ferarri, ваша дитина ніколи не зможе різко відкрити задні двері і вдарити суперкар. Зсувні задні двері забезпечують безпеку вашого мінівена, а також автомобіля поруч з вами. Вони також розсуються ширше, ніж звичайні, що значно спрощує розміщення чого-небудь або кого-небудь всередині. Завдяки таким дверям установка автокрісел набагато зручніша.

Люди занадто довго не любили мінівени, але вони не заслуговують на ненависть. Це безпечний, зручний варіант за розумну ціну для всіх, кому потрібен простір. В 2021 і 2022 роках мінівени оснащені такими ж технологіями, як і будь-який інший тип транспортних засобів. Витрачайте менше і отримуйте більше, вибираючи мінівен замість позашляховика. Адже для цього є мінімум три вагомі 3 причини.

Попередня стаття Мережа АІС пропонує придбати авто Hyundai з пробігом з Кореї в кредит від 57 грн в день!*
Мережа АІС пропонує придбати авто Hyundai з пробігом з Кореї в кредит від 57 грн в день!*
Carfast.express: автомобілі за вигідною ціною з США, Канади, Кореї
Наступна стаття Carfast.express: автомобілі за вигідною ціною з США, Канади, Кореї

Популярні новини