4 речі, які важливі для вигідного перепродажу електромобіля

29 червня 2022

Електромобілі набирають популярності у всьому світі. І український авторинок – не виняток. Саме тому питання перепродажу електрокара стає дедалі актуальнішим. Як автовласник електромобіля ви маєте знати наступні три речі для успішного перепродажу:

1. Запас ходу

Невеликий знижує вартість електромобілів при перепродажі. Покупці не бажають бути обмеженими діапазоном пробігу. Це означає, що чим більше у вашого електрокара реальний запас ходу, тим вищі шанси його вигідно продати. 

Заради справедливості слід зазначити, що є моделі, які призначені для коротких поїздок містом. У них невеликий акумулятор і менша загальна вага. Існує коло покупців, які обирають саме такі моделі. 

І все ж таки максимальний запас ходу збільшує вартість електрокара під час перепродажу.

2. Стан акумулятора

Якщо ви хочете вигідно продати свій електромобіль, доведеться дбати про батарею. Акумулятор електрокара схожий на акумулятор телефону або ноутбука. Чим більше ви використовуєте та заряджаєте батарею, тим менше вона тримає заряд. Раніше ми обчислювали, скільки "живе" акумулятор електромобіля і давали поради, як продовжити його термін експлуатації.

Підібрати електромобіль з домашнім зарядним пристроєм в комплекті

3. Наявність домашнього зарядного пристрою

Підвищити цінність допоможе домашній зарядний пристрій. По-перше, воно дозволяє заряджати машину вдома, що завжди зручно. По-друге, можна вибирати час, коли електрика коштує дешевше (залежить від тарифу). Крім того, домашній зарядний пристрій забезпечує швидшу зарядку, ніж стандартна розетка. У будь-якому випадку такий аксесуар у комплекті з електромобілем дозволяє отримати більше грошей.

4. Бездротові оновлення

Однією з особливостей електромобілів, часто неочевидною на перший погляд, є можливість оновити програмне забезпечення. Це допомагає зберігати актуальність транспорту у майбутньому. Tesla зробила бездротові оновлення найпопулярнішими. Але не відстають і інші бренди. Volkswagen і Volvo теж пропонують апдейти "по повітрю" для своїх нових моделей. Така опція дозволяє виправити проблеми або покращити автомобіль удома без відвідування сервісного центру.

Якщо ви володієте електромобілем, який “вміє” оновлюватись, завжди зможете вигідніше його продати. 
Дивіться каталог електрокарів, зібраних зі 100 автосайтів України. Навіть якщо ви продаєте електромобіль, все одно варто знати ситуацію на авторинку.

Попередня стаття Апгрейд вживаного авто: як встановити безпровідний Apple CarPlay
Апгрейд вживаного авто: як встановити безпровідний Apple CarPlay
7 ліфтбеків від 2007 року: шукаємо на Automoto.ua
Наступна стаття 7 ліфтбеків від 2007 року: шукаємо на Automoto.ua

Популярні новини