5 міфів про мотоцикли, в які ви досі вірите

15 квітня 2021

Мотоцикли - це адреналін, драйв і свобода. А ще - міфи, в які багато хто чомусь вірить. 

1. Молоді байкери частіше потрапляють в аварії 

Байкери якого віку найчастіше потрапляють в аварії на дорозі

Немає ніяких доказів, що підтверджують цей міф. У разі аварії ризикують як досвідчені, так і гонщики-початківці.

Цікаво подивитися на дані американського агентства безпеки NHTSA про нещасні випадки на мотоциклах. Найбільша група гонщиків, яка потрапляє в аварії в США, має вік 40-55 років. NHTSA відстежує цю статистику близько 15 років, і більше 40% всіх загиблих водіїв в США в результаті дорожньо-транспортних пригод мали середній вік 42 роки. Так що, якщо ви молодий гонщик і плануєте купити свій перший байк, розкажіть про ці цифри своїм родичам або сім'ї, коли вони спробують вас відговорити.

2. Мотоцикли для великих брутальних чоловіків

Які мотоцикли підходять для дівчат

Ідея про те, що мотоциклісти повинні бути сильними хлопцями дуже поширена. Якщо ви зробили такий висновок, виходячи зі спостережень в своєму районі, зрозумійте, що це просто збіг. Кожен може їздити на мотоциклі, як і на будь-якому іншому виді транспорту, якщо у нього є необхідні навички, знання і, звичайно ж, відповідний байк.

Так, щоб ганяти на мотоциклі, потрібно володіти певною силою, але не чимось надмірним. Є байки, які підходять кожному. Вам потрібна сила, щоб маневрувати і направляти байк, але для цього не обов'язково бути бородатим крутим хлопцем.

3. Перший байк = байк мрії

Купити недорогий мотоцикл для початківця

Міф полягає в наступному: в якості першого мотоцикла ви купуєте мотоцикл мрії. Рано чи пізно навчитеся їздити на ньому. Все, що потрібно - це досвід. Звичайно, багато залежить від того, про що ви мрієте, але перш ніж витрачати великі гроші на найкрутіший байк, включіть раціональність. Можливо, важливішим, ніж мотоцикл, буде необхідне захисне спорядження. І не тільки шолом - обов'язково потрібні рукавички, черевики і хороший костюм. 

Якщо ви новачок в мотоциклетному світі, купіть що-небудь, що відповідає вашим здібностям.

4. Байкери - це ті, хто не може дозволити собі автомобіль

Скільки коштує мотоцикл

Це, безумовно, один з найбільш принизливих і найпоширеніших міфів про мотоциклістів. По правді кажучи, на мотоциклах їздять люди з усіх верств суспільства. Якщо ви підете на байкерський зліт, побачите безліч робочих, військових, лікарів, працівників сфери обслуговування, юристів і програмістів. Дозвілля на мотоциклі виходить за рамки раси, статі і класу. В цьому одна з принад поїздок на байці: вся справа в свободі пересування по дорозі на двох колесах. Суть не стільки в моделі мотоцикла або його вартості, скільки в загальних цінностях, обміні досвідом та інтересах в галузі.

Дивно, наскільки широко поширена це помилка. Ті, хто вважає байкерів людьми з низьким достатком, ніколи не цікавилися вартістю хорошого мотоцикла і вкладеннями в спорядження. А у скільки обійдеться тюнінг байка!

5. Автомобілісти ненавидять мотоциклістів

Конфлікти мотоциклистів та автомобілістів

Це неправдивий і досить безсердечний міський міф. Інші водії не хочуть нікого збивати на дорозі! Більшість нещасних випадків відбуваються через те, що автомобілісти не підозрюють про байкера поруч. 

Малопомітні та невловимі мотоциклісти часто приховані за яскравим світлом, їх не видно за стійками даху автомобіля або іншим транспортним засобом.

Байкерам потрібно всього лише старатися стати помітнішими на дорозі за допомогою яскравих і світловідбивних елементів екіпіровки. 

Попередня стаття Бюджетний "автомат": ТОП-5 недорогих моделей
Бюджетний "автомат": ТОП-5 недорогих моделей
Всеукраїнська digital-презентація Chery Tiggo 7 Pro
Наступна стаття Всеукраїнська digital-презентація Chery Tiggo 7 Pro

Популярні новини