5 найкрутіших позашляховиків, про які ви ніколи не чули

31 серпня 2021

Ненаситний апетит ринку до позашляховиків не зупинити. Авто цього класу настільки поширені, що навіть той, хто не розбирається в машинах, ймовірно, може скласти список найпопулярніших, оскільки бачить їх десятками на кожній парковці.

І на кожен звичайний сімейний кросовер, який продається тисячами, знайдеться швидкий та унікальний позашляховик, про який ви ніколи не чули. Ось 5 таких моделей, які точно здивують вас. 

1. Ineos Grenadier

Купити позашляховик на автобазарі

Якщо машина дуже схожа на Land Rover Defender, значить, так воно і є. Британський бізнесмен-мільярдер прийшов до ідеї створити сучасний Defender після того, як в 2015 році побачив, що Land Rover відмовляється від цієї давньої моделі. Історія свідчить наступне: мільярдер пішов в паб з друзями і придумав Ineos Grenadier. Імовірно, авто названо в честь бару, в якому з'явилася смілива ідея. Позашляховик настільки близький до оригінального Defender, наскільки це можливо без судової тяганини з Land Rover за плагіат. Grenadier готується до запуску авто у Великобританії в наступному році.
Поки британський бізнесмен будує плани, ви можете купити Дефендер прямо зараз. Тим більше, що Ленд Ровер відновив виробництво легендарної моделі і позашляховик на авторинку є як у новому, так і в б/у варіантах.  

2. BMW X5 LM

Купити позашляховик БМВ на автобазарі

Один з перших суперпозашляховиків, X5 LM, можливо, не особливо яскраво виглядає, але це неймовірний інженерний подвиг. Побудований підрозділом BMW M, він може похвалитися 700-сильним двигуном V12, тим же самим двигуном, який використовувався в McLaren F1.

BMW створила автомобіль в якості експериментального проекту. Модель ніколи не призначалася для серійного виробництва, але один екземпляр зберігся до наших днів. Для довідки, потужність 700 л.с. відповідає рівню сучасного Ferrari 488, за винятком того, що це позашляховик, якому понад 20 років. Авжеж, придбати таку ексклюзивну модель нереально. А ось вибрати БМВ будь-якого року випуску можна в каталозі АвтоМото.

3. Audi AI: Trail Quattro

Купити позашляховик Ауді на автобазарі

Авто трохи схоже на футуристичний космічний баггі, але мета Audi для AI: Trail Quattro полягала в тому, щоб створити наступне покоління електричних позашляховиків. Модель дебютувала як концепт на Франкфуртському автосалоні в 2019 році. Це автомобіль з нульовим рівнем викидів, який не тільки кращий для планети, а й для водія.

Такий футуристичний позашляховик ніколи не збиралися запускати в конвеєрне виробництво. Але концепції мають тенденцію передбачати бачення виробника на найближчі роки. Так що буде цікаво подивитися, скільки елементів цього божевільного позашляховика дійсно дійде до виробництва в якійсь моделі в 2022-2023 роках. Поки інженери і дизайнери будують нові неймовірні автомобілі, подивіться оголошення про продаж Ауді в Україні. Раптом знайдете свою машину на найближче майбутнє?

4. Karlmann King

Дорогий броньований позашляховик Karlmann King

Найефектніший позашляховик, Karlmann King, створений для людей з дуже великими грошима і таким же бажанням це показати. Модель отримала статус найдорожчого серійного позашляховика в світі, вартість якого становить більше 2 мільйонів доларів. Автомобіль побудований на шасі Ford F-550 і, як повідомляється, важить більше 5890 кг.

Інтер'єр, звичайно, прикрашений найдорожчими матеріалами. І як не дивно, в стандартну комплектацію входить PlayStation 4. 

Позашляховик оснащений 6,8-літровим двигуном V10. Модель вийшла настільки важкою, що може розвивати максимальну швидкість не більше 140 км/год.

5. Spyker D12

Купити позашляховик класу люкс

Голландський виробник Spyker створював ексклюзивні спорткари ручної збірки. Але іноді виникали проблеми і моделі не ставали серійними. Концепт D12 2006 року - один з таких прикладів, оскільки він відрізнявся двигуном V12 потужністю 500 к.с. і ультрарозкішним інтер'єром, що зробило б його справжнім хітом на ринку сьогодні.

На жаль, він занадто випередив свій час, і Spyker не зміг викликати досить інтересу до автомобіля, щоб запустити його у виробництво. З тих пір компанія кілька разів збанкрутувала, і в даний час неясно, чи будуть вони коли-небудь знову виробляти автомобілі.

Попередня стаття Чим відмити колісні диски: 4 способи
Чим відмити колісні диски: 4 способи
Вода замість “омивайки”: економія чи небезпека?
Наступна стаття Вода замість “омивайки”: економія чи небезпека?

Популярні новини