7 речей про авто з пробігом, які варто дізнатись перед покупкою

15 вересня 2020

Вибираєте авто з пробігом? Хвилюєтесь і вагаєтесь? Боїтесь отримати замість авто “сів і поїхав” головний біль і “абонемент на СТО”? Ми зібрали 7 важливих нюансів, які варто врахувати при покупці машини з пробігом. Скористайтесь нашим чек-листом - мінімізуйте свій ризик.  

Поради, як вибрати автомобіль з пробігом

1. Власник чи перекуп. Перевірити просто: впишіть контакти продавця в Google і натисніть “Пошук”. Якщо побачите одне і те ж саме оголошення - авто маєте справу з власником. Якщо ж у продавця цілий асортимент ТС - перед вами перекуп. Далі обирайте на власний розсуд, мати справу з ним чи ні. 

2. Стан документів. Найкращий варіант: авто оформлене на продавця, після покупки відразу відбувається переоформлення на вас. Все інше - привід відмовитись від угоди, адже бюрократична тяганина та проблеми з поліцією затьмарять всю радість покупки. 

3. Дата розміщення оголошення. Автомобіль вже кілька місяців “висить” на сайті? Це перший дзвіночок, що з ним щось не так: завищена ціна, замасковані недоліки, проблеми з документами. 

4. Як довго авто у продавця. Якщо машину продає перший власник - все чудово. Якщо не перший, але проїздив на ній кілька років - можна брати. Будьте пильними з тим, хто купив, поїздив місяць-другий і продає.  

5. Перевірка на СТО. Скажіть, що хочете подивитись автомобіль “на ямі” або поїхати на СТО для оцінки стану механіком. Продавець погодився? Вітаємо, ймовірно з машиною все добре, власнику нема чого приховувати. Продавець запевняє, що це зайві витрати часу та грошей і відмовляється? Робіть висновки.

Перевірка на СТО перед покупкою авто

6. Пробіг. В 99% випадків можна скрутити пробіг і ввести в оману покупця. Пам'ятайте про це та довіряйте фактам та непрямим підказкам, а не гарним словам. Обов'язково зверніть увагу на:

а) цифри в сервісній книжці. Чесний продавець покаже документ, в якому будуть реальні цифри;

б) стан педалей, керма та ручки КПП. Ці деталі видають справжній вік авто. З пробігом в 200 000 км кермо, педалі і ручка КПП виглядають зношеними. Коли на одометрі 50 000 км, а ці деталі наче вже відїздили сотню тисяч, пробіг скрутили;

в) власні розрахунки. В середньому авто накатує за рік 20-30 тисяч кілометрів. Помножте цифру на вік машини і отримаєте більш-менш реальні цифри. Продавець запевняє, що наїздив 50 000 за 5 років? Це привід засумніватись. 

Як дізнатись пробіг авто при покупці

7. Роботи за останні 6 місяців. Не соромтесь запитати про ремонт за останні 6 місяців, які витратні матеріали й коли були замінено. Реакція на питання підкаже, чи чесний з вами продавець, а самі відповіді покажуть, власник чи перекуп. 

 Бажаємо зробити правильний вибір!

Попередня стаття ТОП-5 автомобілів для сім'ї, які варто придбати у 2020 році
ТОП-5 автомобілів для сім'ї, які варто придбати у 2020 році
В Україні стартував продаж нового флагману Mercedes-Benz S-Class
Наступна стаття В Україні стартував продаж нового флагману Mercedes-Benz S-Class

Популярні новини