8 найдурніших автомобільних міфів в кіно

6 грудня 2019

У гонитві за видовищним і ефектним кадром режисери прикрашають характеристики автомобіля або спрощують процес управління. Але такі трюки настільки спотворюють реальність, що наївні глядачі починають вірити в правдоподібність подій, що відбуваються на великому екрані. А це, в свою чергу, викликає багато суперечок серед автомобілістів.
Багато "кіношних" міфів існують вже так давно, що ні у кого не виникає сумнівів в їх істинності, навіть якщо з точки зору здорового глузду твердження звучить смішно.
Сьогодні ми розберемо найпопулярніші автомобільні міфи і з'ясуємо, що нам нав'язували весь цей час:

У разі зіткнення або падіння з обриву машина вибухає
Ні, не вибухає. Але, незважаючи на цей факт, творцям фільмів у жанрі екшн не набридає використовувати це кліше. Звичайно, вибух ефектно виглядає на екрані, але не має нічого спільного з реальністю.
Єдиний вибухонебезпечний і легкозаймистий елемент автомобіля - це паливний бак, конкретніше - саме паливо. Бензобак добре захищений і знаходиться в такому місці, яке вкрай рідко пошкоджується під час аварій до такої міри, щоб виник улюблений режисерами ефект.

Автомобіль може вибухнути від попадання кулі
Ще творці другосортних бойовиків щиро впевнені, що при попаданні кулі в бензобак, автомобіль моментально вибухне. Це справдня маячня. Як ми вже писали, бензобак добре захищений. Але навіть якщо стріляти безпосередньо в паливний відсік, найжахливіше, що може статися - невелике загоряння.

Автомобіль тоне за лічені секунди
Більше, ніж підривати машини, режисери люблять їх топити. Причому в таких кадрах авто каменем йде на дно, порушуючи всі закони фізики. В реальності автомобіль тоне дуже повільно, адже в салоні багато повітря. Машина зберігає плавучість до тих пір, поки всередину не потрапляє вода. Навіть якщо герметичність автомобіля буде дуже погана, транспортний засіб не піде на дно за лічені секунди.
автомобіль тоне автомобільні міфи фото

Викрасти машину - взагалі не проблема
У фільмах викрадення автомобіля відбувається за лічені хвилини. Однак замкнувши дроти під рульовою колонкою, зловмисник навряд чи запустить двигун навіть дуже старого автомобіля, не кажучи вже про сучасні іномарки. Насправді такий трюк не тільки марний, але й небезпечний.


Кулі пробивають кузов автомобіля
Герої бойовиків часто ховаються від вибухів за відкритими дверима машини. Це повна маячня, адже в дійсності постріл зі зброї наскрізь прошиє метал звичайного автомобіля. Проте, існують броньовані моделі, але це окрема тема.

В автомобілі ніколи не закінчується паливо
Звичайно, творці фільмів відкрито не говорять про це, але створюється враження, що паливні баки голлівудських автомобілів просто бездонні. Залишається сподіватися, що показувати на екрані процес заправки машини просто нудно і нецікаво.

пустий паливний бак автомобіля фото

Різке гальмування на великій швидкості
Сцена, в якій герой на великій швидкості мчить по магістралі, а потім моментально зупиняє машину натисканням на педаль газу, стала ще одним кліше. Але насправді цей маневр вкрай небезпечний, адже може пошкодити гальмівну систему і інші елементи авто. Також не можна забувати про інших учасників дорожнього руху, які їдуть позаду і навряд чи встигнуть загальмувати.
Так що в реальному житті різке гальмування допустимо тільки в екстреній ситуації.

Будь-який автомобіль може протаранити стіну
В бойовиках навіть легкові машини легко проїжджають крізь вітрини магазинів, масивні ворота і забори, а іноді можуть подолати цегляні стіни. У реальності, звичайно, все інакше. Насправді від невеликого удару кузов автомобіля серйозно деформується, а в деяких випадках аж до невпізнання.

автомобіль різко гальмує на дорозі автомобільні міфи фото
Самі по собі вигадки режисерів не страшні, але молоде покоління не завжди може відрізнити художній трюк від реальності.
Недосвідчені водії часто намагаються повторити видовищні трюки і складні маневри, не здогадуючись про їх небезпеки. Не ведіться на нав'язані кінематографом легенди і пам'ятайте, що безпека понад усе!

Попередня стаття 3 функції кнопки рециркуляції повітря, якими ви не користуєтеся
3 функції кнопки рециркуляції повітря, якими ви не користуєтеся
3 позашляховика, які практично неможливо перепродати
Наступна стаття 3 позашляховика, які практично неможливо перепродати

Популярні новини